"poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli"?
P.s:
Czy są jakieś zbrodnie, których by kanalie takie, jak przedstawione w tym filmie nie były w stanie się dopuścić?
Być może, ale on twierdził, że napisał to samo 1000 x, a mimo to nie wie co napisał (o tym filmie). No i ja tego nie potrafię zrozumieć, jak można napisać 1000 razy to samo i nie wiedzieć co się napisało.
Czy ty potrafisz to zrozumieć, bo mnie się wydaje, że ja tego zrozumieć nie potrafię?
:/
no 100000 przyciskow literek na klawiaturze uzylem zeby wyrazic swoje zdanie o tym filmie ... a ty dalej nie rozumiesz ... szkoda mi twojego mozgu ... juz nawet raz pisalem ze wiara w UFO jest bardziej uzasadniona niz w te wydarzenia z ksiazek grossa czy z pasikowskiego wyobrazni.
A, no popatrz.
To trzeba było od razu tak napisać. A nie, że 1000 razy pisałeś to samo i nie wiesz co napisałeś.
Nie no, spoko. NIe matrw się za bardzo moim mózgiem.
W sumie nie tak bardzo źle mi się z tobą rozmawia.
Tylko czasem mam wrażenie, że za bardzo się irytujesz czy unosisz emocjami.
A przecież rozmawiamy tylko o filmie...
No wiesz... ludzie różne rzeczy wymyślają i w różne wierzą, to fakt.
Ale nie bardzo wiem co mają wspólnego jakieś książki jakiegoś grossa?
To znaczy, przypominam sobie trochę, że pewne środowiska (np. związane z radiem Maryja czy też np. młodzieży [czasem] wszechrozrabiackiej) krytykowały bardzo. Ale zdarzyło się mi mimo to, zobaczyć na wierzchu wystawione do sprzedaży w witrzynach księgarskich prowadzonych przez te środowiska, właśnie owe książki Grossa).
No bo, że Pasikowski ma swój styl realizacji filmu i zajmuje się realizacją filmów w określonej konwencji, to mi się wydaje, że wiem. Weźmy na przykład takie filmy jak "Psy" czy "Słodko-gorzki", bo innych sobie nie przypominam. No więc one były chyba w podobnej konwencji (co do tematu i sposobu przedstawienia) realizowane. Takie filmy akcji i kontrowersyjne bardzo tematy.
Z tym filmem "Pokłosie" chyba też jest podobnie. Zachowana jest ta swoista konwencja filmowa i tematyczna (kontrowersja tematu) Pasikowskiego?
nie jest ... wyrazna nagonaka na polakow mienie i na Polakow ... bo ci zydowscy debile nie potrafia przyjac do wiadomosci ze nie sa Bogami czy czyms tam kur** jeszcze ... nic im sie z odszkodowan nie nalezy i najlepiej zamknac temat ... ale ci ZYDZI uznali ze Polska bedzie obsmiewana i szkalowana dopoki im tym debilom zydowskim 65 mld USD nie zaplaca ... skur^%ele
Ojej, no znowu się unosisz i znowu bulwersujesz.
I chyba znowu coś co już wcześniej napisałeś, powtarzasz? Nie masz takiego wrażenia?
Tylko po co się powtarzasz, dlaczego?
W sumie to nie wiem czemu się tak bardzo unosisz? Choć mógłbym to z łatwością zrozumieć. Albowiem byłem i jestem właśnie w taki sposób upokarzający (pod różnymi groźbami) traktowany przez całe życie.
Tylko, że ja żyję w Polsce. No a Polski nie zamieszkują sami tylko Żydzi! No chyba, że wszyscy Polacy, którzy mnie tak traktowali i traktują (także w rodzinie - wcale nie jakiejś tam filosemickiej czy coś) to są jednak Żydzi, a Polaków w Polsce wcale nie ma?
Chociaż nie wydaje mi się aby to hipotetyczne przypuszczenie było prawdą (że żyję tylko wśród samych Żydów. I że np. takie radio Maryja i ta t.zw. 'rodzina radia Maryja' to są też sami Żydzi, czy cuś)...
No poniekąd tak.
Bo niby kojarzysz jakiegoś Grossa i jakieś jego książki z tym filmem.
Poza tym łączysz jakieś chyba.. Jedwabne z tym filmem - a niby dlaczego?
Jakby to był jakiś dokumentalny film?...
przepisz jeszcze z milion razy to samo, to może w końcu zajarzysz o kim i co piszesz.
Bo najwidoczniej już znowu się pogubiłeś we własnym pisaniu.
No może nie tak jak ja, ale nie martw się - nie jesteś taki najgorszy. I wiele dobrego potrafisz. A to się liczy.
Uwierz w siebie, a pozbędziesz się nienawiści i zgorzknienia.
;-)