PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156958
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Tak twierdzi syn aktora Jerzego Stuhra, proponuje Panu Jerzemu zwrócenie się do szkoły z prośbą o odszkodowanie za wypuszczenie matoła ze szkoły.

soplic68

Powiedział do czego przywiązywaliśmy? Chyba nie chodzi mu o czołgi?

Robson

Może i chodziło mu czołgi, z jego znajomością historii może i miał na myśli czołgi;)

PS Swoją drogą aż szkoda że Onet usunął ten kuriozalny wywiad, w którym młody Stuhr, rozlicza polską historię łącznie z "wymordowaniem" jeńców rosyjskich w 1920 roku, to zwykły palnt polakożerca, konsument kiełbasy wyborczej i kupy wojewódzkiej.

soplic68

Szkoda, że nie czytałem, ale poszukam. Może gdzieś się zachował.

z "wymordowaniem" jeńców rosyjskich w 1920 roku"

Czyżby podsuwał temat na następny film?

Robson

Żałuję że nie skopiowałem wywiadu, po kpinach z tej Cedyni, usunięto ten fragment, a teraz cały materiał, może gdzieś ktoś to uratował, tytuł to miało: "Potępić ojców? Co to da?"

soplic68

http://film.onet.pl/wiadomosci/publikacje/wywiady/potepic-ojcow-co-to-da,1,53002 58,wiadomosc.html

Robson

Wiem już znalazłem, przedtem było na głównej, szkoda tylko że już bez Cedyni.

soplic68

"Jak najeżdżaliśmy Czechosłowację - to "Rusek nam kazał". Jak zdobywaliśmy Kreml - to, w sumie, każdy się z tym dość dobrze czuje. Bitwa warszawska 1920 to rozprawa z bolszewizmem, powstrzymanie czerwonej zarazy, ale pomijamy milczeniem tysiące zagłodzonych jeńców"

Niezły gość. /:

soplic68

PS W komentarzach są odniesienia do dzieci, Cedyni i tarcz:)

soplic68

Na szczęście komentarze pod artykułem się zachowały

Robson

Cztery strony mądrości wydało z siebie młode Stuhrzątko, i wszystkie one tyle warte co te dzieci spod Cedyni, tyle że ten fragment tak kompromituje tego "Pana" i cały wywiad że go wycięto, nie ma, ot Orwellowski świat:)

soplic68

I jeszcze go bronią:
cytat [o Cedyni] " Byles? widziales kto kogo przywiazywal? wiesz tyle co z propgandy sianej w szkole..."

Robson

Też widziałem ten tekst - mistrzostwo świata w logicznym wyciąganiu wniosków;)

ocenił(a) film na 8
soplic68

Jak obrażasz przekręcając nazwisko, to od razu widać, że jesteś prawdziwym Polakiem. Honor między Bogiem i Ojczyzną. ;)

ocenił(a) film na 8
soplic68

Hihi. Fajnie, że ma wiedzę, a nie kieruje się mitami nacjonalistów.

ocenił(a) film na 8
soplic68

Gdyby Maciej Stuhr popełnił jeden błąd, to wciąż byłby to jeden błąd przy Twoich wielu. Niektóre Ci wskazuję na tym forum. Zwracałeś się o odszkodowanie?