PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156993
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Pytanie. 

ocenił(a) film na 7

Mam pytanie. W którym roku dzieje sie akcja w filmie ?

ocenił(a) film na 7
Selene_fw

Jeżeli w 2012 to matka urodziła ich po 60. Stąd moje pytanie. Wiec zanim odpowiesz na jakieś pytanie to sie zastanów troche.

ocenił(a) film na 1
televisjon

Franek Kalina mówi, że tuż przed stanem wojennym wyjechał, a spędził w USA 20 lat - także 2000/2001.

ocenił(a) film na 8
televisjon

2000-2001. Mowil o tym sam rezyser. Zalozenie bylo takie by byl to okres bezposrednio poprzedzajacy publikacje Sasiadow Grossa i dyskusje, ktore sie wokoj tej ksiazki toczyly.

ocenił(a) film na 7
per333

Dzięki. Tak też myślałem.

per333

Kim jest Gross?
Wystarczy poczytac o Grossie na wikipedii zeby sie wszystkiego o nim dowiedziec.

studiowal na Wydziale Fizyki UW - wylecial po 1 lub 2 roku
pozniej zostal aresztowany na 5 msc i wyemigrowal do USA gdzie studiowal socjologie a zrobil dyplom z historii

Widac w mlodosci strasznie zagubiony czlowiek,jak mozna studiowac fizyke a pozniej robic dyplom z historii po studiach socjologicznych w USA gdzie przebywal od niedawna? pewnie mial i ma do dzisiaj zaburzenia psychiatryczne objawiajace sie Polonofobia - jako mechanizm zemsty za te 5 msc aresztu i ze go wywalili z WF UW.

Dlatego ten czlowiek skrzywiony psychicznie nie moze byc traktowany powaznie,a jesli juz na sile to tylko w obrzarze groteski.

Mozna sie jeszcze domyslac ze zostal zwerbowany przez jakies sluzby bo czy to nie dziwne ze w tamtym okresie po 5 msc aresztu udalo mu sie tak szybko wyjechac i dostac na Uniwersytet w USA?? wiec wlasnie ta cala sprawa z tym grossem musi byc mocno pokombinowana i jego "ksiazki" sa tak wiarygodne jak by to Jas Fasola napisal.

ocenił(a) film na 7
gemini300

Troche pomylił ci sie temat bo nikt tu o Grossa nie pytał.

televisjon

przeciez ten per333 zawsze sie na tego grossa powoluje.

ocenił(a) film na 7
gemini300

Ja chciałem sie dowiedzieć w jakim czasie dzieje sie akcja w filmie i sie dowiedziałem.