PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156759
6,9 66 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Jednakże twórca scenariusza i reżyser dali do zrozumienia że Polacy byli zdolni do takich czynów
(np Jedwabne). Wschód Polski był wybijany i sam też dopuszczał się bezprawia. Tam do dziś
kwitnie bezrobocie, zabobon, uwielbienie księdza i sprawiedliwość wg sierpa... Poznałem w UK
kilku obywateli ze wschodu i powiem szczerze, że unikam ich jak ognia.

SnooffyBoy

Poznałeś kilku obywateli w UK i już oceniasz? Ja jestem ze wschodu i nie jest tak jak prawisz. Uogólniając wszystkich ludzi ze wschodu sam pokazujesz swój niski poziom. Ale zauważyłem to już nie raz, że ludzie którzy są z Wrocławia , Krakowa czy Stolycy mają takie podejście tylko oczywiście zapominają skąd ich rodziny przybyły. A co do wysp to nie powinieneś się wypowiadać ponieważ duża część tego "kwiatu" wyspiarskiego to polaczki , oszuści , i krętacze czekający aby "wydymać" rodaka.. spędziłem tam trochę czasu więc wiem o czym piszę.

użytkownik usunięty
SnooffyBoy

Jakie Jedwabne? jakbym ci przyłożył lufę karabinu pod ryj, to Żyda byś zatłukł nawet dzisiaj. Na temat Jedwabnego gówno wiesz i tylko twoja indolencja powoduje, że bezczelnie przywołujesz tutaj Jedwabne jako przykład polskiego antysemityzmu. Dokształć się nieuku.

A nie mówiłem... Typowo obelżywy typ wschodniopolski. Napisać coś o was, to od razu poniżające uwagi i nazewnictwo. Nie zdziwiłbym się jakbyś pochodził właśnie z takiej wiejskiej społeczności, jaką przedstawił film, gdzie z widłami leci się wymierzyć sprawiedliwość.

użytkownik usunięty
SnooffyBoy

Dlaczego uważasz, że twoje projekcje mają coś wspólnego z rzeczywistością? Jesteś pieprzonym ignorantem. Wypowiadasz się na temat rzeczy, o których bladego pojęcia nie masz i wsio. Myślisz, że jak wyskoczysz tutaj z lamentem na moja obelżywość, to będzie to znaczyło, że jest inaczej? "Poniżające uwagi i nazewnictwo" - hahahaha - jaki inteligent, patrzcie :D hahahaha

Nie lubisz inteligentnych wypowiedzi, to teraz będzie wersja dla półgłówków: Jest Polska A i Polska B, a jak coś jest beee to nie może być dobre :)

SnooffyBoy

Polska A i Polska B? Gratuluje poglądów zwykłego polaka-cebulaka. Jesteś strasznym ignorantem i nie różnisz się od tych ludzi których krytykujesz ponieważ oceniasz dużą grupę ludzi przez pryzmat kilku jednostek.

tosiek22

To była wersja dla półgłówków i dziwię się że w ogóle zareagowałeś, a co do moich wcześniejszych wypowiedzi, to mam prawo je zamieszczać, bo są częścią mojego postrzegania świata.

ocenił(a) film na 8
SnooffyBoy

Masz prawo je zamieszczać, ale bądź wtedy przygotowany na krytykę lub dyskusje, bo inni także mają prawo wyrazić swoją opinie na Twój osąd. A jak chodzi o Twoje poglądy, to ja uważam, ze bierzesz wszystkich do jednego worka. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

użytkownik usunięty
SnooffyBoy

Jak z tobą trudno w ogóle w polemikę wchodzić, skoro jedyne co potrafisz to popisywać się skrajną indolencją i prymitywnym postrzeganiem otaczającej cię rzeczywistości. Nic nie poradzimy na to, że tego nie rozumiesz, więc po co z tobą dyskutować (retoryczne)?

No właśnie, po co ze mną dyskutujesz? :) Powiem Ci. Robisz to, bo papa SnooffyBoy zaserwował Ci wersję dla półgłówków i możesz teraz w pełni rozwinąć skrzydła :D

użytkownik usunięty
SnooffyBoy

Zwróć uwagę, że nie musiałem nawet się do twojego bełkotu o Polsce A i B ustosunkowywać. Dwie osoby po za mną wykazały jakim jesteś durniem. Więc ćwierćinteligencie przestań sobie dorabiać rzeczywistość i przyjmij raz na zawsze, że jesteś żałosny. Piszesz, że coś robię skoro nawet jednym wyrazem się na ten temat nie zająknąłem. Jesteś skrajnie żałosny i głupi.

B-)

użytkownik usunięty
SnooffyBoy

INTELIGENTNE WYPOWIEDZI - hahahahahaha padłem :D HAHAHA co za typ.. masz kur^%a tupet :D

SnooffyBoy

Nie no, doprawdy fenomenalna analiza społeczeństwa :) poznał kogoś w UK, obejrzał Pasikowskiego i widzi rodaków tak, jak i Niemcy, i Amerykanie chcą Polaków postrzegać. Ciemny, zabobonny lud, przaśne zaciągające ruskie babeczki i dziewczyny z ogromnym obwisłym cycem. Stąd takie zainteresowanie za granicą Donatanem albo reklamą polskiej wódki w USA.

Jakiś czas temu oburzałam się na historyczne uproszczenia w tym filmie, po czasie do mnie dotarło, że powinnam się przejmować raczej tak chamskim podejściem do dzisiejszej Polski.