Jednakże twórca scenariusza i reżyser dali do zrozumienia że Polacy byli zdolni do takich czynów
(np Jedwabne). Wschód Polski był wybijany i sam też dopuszczał się bezprawia. Tam do dziś
kwitnie bezrobocie, zabobon, uwielbienie księdza i sprawiedliwość wg sierpa... Poznałem w UK
kilku obywateli ze wschodu i powiem szczerze, że unikam ich jak ognia.
Poznałeś kilku obywateli w UK i już oceniasz? Ja jestem ze wschodu i nie jest tak jak prawisz. Uogólniając wszystkich ludzi ze wschodu sam pokazujesz swój niski poziom. Ale zauważyłem to już nie raz, że ludzie którzy są z Wrocławia , Krakowa czy Stolycy mają takie podejście tylko oczywiście zapominają skąd ich rodziny przybyły. A co do wysp to nie powinieneś się wypowiadać ponieważ duża część tego "kwiatu" wyspiarskiego to polaczki , oszuści , i krętacze czekający aby "wydymać" rodaka.. spędziłem tam trochę czasu więc wiem o czym piszę.
Jakie Jedwabne? jakbym ci przyłożył lufę karabinu pod ryj, to Żyda byś zatłukł nawet dzisiaj. Na temat Jedwabnego gówno wiesz i tylko twoja indolencja powoduje, że bezczelnie przywołujesz tutaj Jedwabne jako przykład polskiego antysemityzmu. Dokształć się nieuku.
A nie mówiłem... Typowo obelżywy typ wschodniopolski. Napisać coś o was, to od razu poniżające uwagi i nazewnictwo. Nie zdziwiłbym się jakbyś pochodził właśnie z takiej wiejskiej społeczności, jaką przedstawił film, gdzie z widłami leci się wymierzyć sprawiedliwość.
Dlaczego uważasz, że twoje projekcje mają coś wspólnego z rzeczywistością? Jesteś pieprzonym ignorantem. Wypowiadasz się na temat rzeczy, o których bladego pojęcia nie masz i wsio. Myślisz, że jak wyskoczysz tutaj z lamentem na moja obelżywość, to będzie to znaczyło, że jest inaczej? "Poniżające uwagi i nazewnictwo" - hahahaha - jaki inteligent, patrzcie :D hahahaha
Nie lubisz inteligentnych wypowiedzi, to teraz będzie wersja dla półgłówków: Jest Polska A i Polska B, a jak coś jest beee to nie może być dobre :)
Polska A i Polska B? Gratuluje poglądów zwykłego polaka-cebulaka. Jesteś strasznym ignorantem i nie różnisz się od tych ludzi których krytykujesz ponieważ oceniasz dużą grupę ludzi przez pryzmat kilku jednostek.
To była wersja dla półgłówków i dziwię się że w ogóle zareagowałeś, a co do moich wcześniejszych wypowiedzi, to mam prawo je zamieszczać, bo są częścią mojego postrzegania świata.
Masz prawo je zamieszczać, ale bądź wtedy przygotowany na krytykę lub dyskusje, bo inni także mają prawo wyrazić swoją opinie na Twój osąd. A jak chodzi o Twoje poglądy, to ja uważam, ze bierzesz wszystkich do jednego worka. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Jak z tobą trudno w ogóle w polemikę wchodzić, skoro jedyne co potrafisz to popisywać się skrajną indolencją i prymitywnym postrzeganiem otaczającej cię rzeczywistości. Nic nie poradzimy na to, że tego nie rozumiesz, więc po co z tobą dyskutować (retoryczne)?
No właśnie, po co ze mną dyskutujesz? :) Powiem Ci. Robisz to, bo papa SnooffyBoy zaserwował Ci wersję dla półgłówków i możesz teraz w pełni rozwinąć skrzydła :D
Zwróć uwagę, że nie musiałem nawet się do twojego bełkotu o Polsce A i B ustosunkowywać. Dwie osoby po za mną wykazały jakim jesteś durniem. Więc ćwierćinteligencie przestań sobie dorabiać rzeczywistość i przyjmij raz na zawsze, że jesteś żałosny. Piszesz, że coś robię skoro nawet jednym wyrazem się na ten temat nie zająknąłem. Jesteś skrajnie żałosny i głupi.
INTELIGENTNE WYPOWIEDZI - hahahahahaha padłem :D HAHAHA co za typ.. masz kur^%a tupet :D
Nie no, doprawdy fenomenalna analiza społeczeństwa :) poznał kogoś w UK, obejrzał Pasikowskiego i widzi rodaków tak, jak i Niemcy, i Amerykanie chcą Polaków postrzegać. Ciemny, zabobonny lud, przaśne zaciągające ruskie babeczki i dziewczyny z ogromnym obwisłym cycem. Stąd takie zainteresowanie za granicą Donatanem albo reklamą polskiej wódki w USA.
Jakiś czas temu oburzałam się na historyczne uproszczenia w tym filmie, po czasie do mnie dotarło, że powinnam się przejmować raczej tak chamskim podejściem do dzisiejszej Polski.