http://www.mugraby-hostel.com/wp-content/uploads/2010/01/Telaviv-City-Beach.jpg ciekawe kiedy Polska dojdzie do takiego poziomu zamożności. Wszystkie ataki na film biorą się z zazdrości Polaków, taka prawda.
Eeee nie łapię związku między tym filmem a jakąś plażą w jakimś śródziemnomorskim państwie?
Akurat w dzisiejszych czasach dosyć łatwo pojechać na wycieczkę i opalać się w tym rejonie świata więc zarzut frustracji wynikający zapewne z niemożności odwiedzenia takiej plaży jest raczej nie na miejscu.
Poza tym w tym filmie fabularnym dotyczącym całkowicie fikcyjnych wydarzeń widziałem raczej inne krajobrazy aniżeli wybrzeże morza i działki z hotelami co dodatkowo utrudnia powiązanie jednego z drugim.
Trudzę się jak mogę i nadal nie zauważyłem związku z ową plażą i filmem Pasikowskiego:).
A niby gdzie panuje nienawiść do Izraela. Państwo polskie zawsze starało się utrzymywać z nimi dobre kontakty niezależnie od władzy.
http://1.bp.blogspot.com/-vyEEUVZ5ld8/UFY6UeyrpwI/AAAAAAAABR8/VUQLn4inm8I/s1600/ large_Poland_President_LechKaczynskiDec2108Hanu_Meye.jpg
Owszem - istnieje margines który czasem punktuje zbrodnie Izraela dokonywane w krajach sąsiednich ale pozatym żadnej nienawiści do Izraela nie ma. Może stworzyłeś ją w swojej główce ale ja nigdy jej nie zauważyłem.
My biedni my bogaci? Owszem istnieją pewne różnice ale każdy racjonalnie widzi że po prostu mieli lepszą koniunktóre. Nie licząc początku w 1947 roku wojny nigdy ich nie dotykały bezpośrednio a my za to od 1939 roku mamy z krótkimi przerwami okupację albo słaby "Kraj Nadwiślański" którego obywatele ze względu na ustrój czy na późniejszą złodziejską prywatyzację nie mogli zbliżyć się do Izraela czy reszty zachodu w skali średniej mieszkańca. To jest fakt i nie ma nic wspólnego z jakimś nieistniejącą realnej skali niechęcią do Izraela. Na swój sposób to państwo jest wręcz godne podziwu z racji tego że tak rozwinęło się w środowisku skrajnie nienawidzących go muzułmanów.
Nadal nie dostrzegłem powiązania tych aspektów z bajkopisarstwem Grossa które w wersji popularnej utrwala Pasikowski w poniekąd dobrym acz bzdurnym thrilerze pdt. "Pokłosie":).
Dolicz do tego stałe, nieprzerwane wsparcie finansowe z USA i wyłudzane no około odszkodowania "za holocaust". Ja jednak osobiście nie chciałbym żerować na śmierci ludzkiej i wole żyć skromnie ale z godnością. Splamionej krwią mamony należy się brzydzić a nie jej obsesyjnie pożądać.
"Dolicz do tego stałe, nieprzerwane wsparcie finansowe z USA"
Co jest nielogicznego w wspieraniu sojuszników pokroju Izraela czy Turcji w sytuacji kiedy to jedyne w miarę lojalne państwa wobec USA i NATO? Za to nie ma się co czepiać ponieważ to logiczne postępowanie w interesie głównego zachodniego mocarstwa.
"i wyłudzane no około odszkodowania "za holocaust". Ja jednak osobiście nie chciałbym żerować na śmierci ludzkiej i wole żyć skromnie ale z godnością. Splamionej krwią mamony należy się brzydzić a nie jej obsesyjnie pożądać".
To jest fakt godny pożałowania ale nie mający dużo wspólnego z omawianym zagadnieniem. Mimo wszystko trzeba pamiętać że odsetek ludzi korzystających w Izraelu z "Przedsiębiorstwa Holocaust" nie jest na pewno dominujący w skali społeczeństwa i dotyczy tylko jego części. Stąd nie uważam by trzeba było uogólniać ponad władze Izraela i część osób zaangażowanych w ten proceder.
Z holocaustem to faktycznie bardziej na temat jest to, że rząd izraelski grając na litości lub poczuciu winy załatwia sobie korzystne umowy, które mają pełnić rolę swoistych odszkodowań. Na przykład nie tak dawna sprzedaż za grosze okrętów podwodnych Izraelowi przez Niemcy.
Nigdzie nie pisałem, że finansowanie przez USA Izraela jest nielogiczne. Jednak nie da się zaprzeczyć, że bez owych dofinansowań gospodarka państwa żydowskiego (gównie jego przemysł zbrojeniowy) nie odnosiłaby takich sukcesów.
Zero logiki w twoim poście i zero związku z filmem.
To znaczy ludzie, którym nie podoba się ten film zazdroszczą poziomu zamożności Izraela. Idąc tym tokiem rozumowania jak dajesz
jakiemuś amerykańskiemu filmowi 1/10 to znaczy, że zazdrościsz USA.
W efekcie wychodzi na to, że sam masz kompleksy i próbujesz zrzucić je na innych.
Dałem 1 tylko jednemu filmowi, i był to film polski. Nie mówię o sobie, tylko o antysemitach, czytać kolega nie umie?
Dalej brak w tym logiki. Co ma do tego antysemityzm?
To i tak by nadal znaczyło, że ktoś wystawiając amerykańskiemu filmowi 1 zazdrości Amerykanom.
twój post nie ma żadnej wartości.
przykładowo http://www.teslasociety.com/pictures/manhattan.jpg ciekawe kiedy Polska dojdzie do takiego poziomu zamożności jak Manhattan. Pewnie Polacy są zazdrośni oglądając amerykańskie filmy i dlatego dają 1 np. "Annie Hall".
Nadal nie rozumiesz, a przecież to takie proste. Zazdrość jest źródłem antysemityzmu, a on prowadzi do wstawiania jedynek "Pokłosiu", to miałem na myśli.
Nadal nie masz racji, ode mnie dostał 1, bo to schematyczny, tendencyjny gniot pokazujący wszystko w czarno-białych kolorach, w dodatku z mnóstwem absurdów i banalnym zakończeniem. Niektórzy szukają antysemityzmu tam, gdzie go nie ma.
I tak w odpowiedzi będzie miał tą samą gadkę o jakimś "antysemityzmie rodzącym się z zazdrości". Skąd tacy udzie się biorą? Z Księżyca? A może z Marsa? Bo na pewno nie z Ziemi.
Daj sobie spokój, przejrzyj posty, ten błazen wszędzie wyzywa wszystkich "polaczków". Pajac ma jakąś antypatię własnych genów, pewnie do matki też mówi przy stole "ty durna polaczko podaj mi sól antysemitko".
A o stałych, regularnych, bezzwrotnych subsydiach z USA i licznych przywilejach ze strony prawie całej Europy i świata (nie wspominając o rodakach, zawsze skorych do pomocy, na czele znacznej części międzynarodowej finansjery) to szanowny pan nigdy nie słyszał? W taki sposób to i Polska byłaby krajem zamożnym.
Izrael - zztuczny twór utworzony za pieniądze wyłudzone dzięki przedsiębiorstwu Holocaust, zbudowany za pieniądze = ciężką pracę innych dzięki nachalnej propagandzie żydowskich pasożytów - jednym słowem ścierwa - jest się czym szczycić. Sam z zazdrości srasz patrząc na twoją wymarzoną Australię, a w co drugim poscie wyzywasz "rodaków" od "polaczków".
W sumie dobrze, że skupiono takie siedlisko Żydów w jednym miejscu, a co najważniejsze dosyć daleko od Polski. Wyobrażasz sobie co by się działo u nas w kraju gdyby ci wszyscy Żydzi mieszkający obecnie w Izraelu i USA zasiedlali by nasze tereny?
Wystarczy, że musimy borykać się z lewactwem i dosyć małym już (całe szczęście) odsetkiem krypto-żydów, że tak to nazwę, którzy tworzą olbrzymie problemy z byle gówna
Ale patrząc na obecne postępowanie "polskiego" rządu zaczynam się zastanawiać jaki właściwie jest cel tego wszystkiego? Działania te zmierzają do uczynienia z Polski bezludnej pustyni, kto na tym niby skorzysta? Już Trocki (Bronstein) mówił: "Naszym (Żydów) celem jest uczynienie z Rosji pustyni zamieszkałej przez białych murzynów, którzy będą nam służyć".
Nie poda, bo to znakomity przyklad goscia, ktory ma mentalnosc zarowno bolszewicka jak i nazistowska - wg niego nalezy rzucic jakis falszywy cytat, a czesc najbardziej oszolomionych go podchwyci i da mu wiare. Ten gosciu niedawno oznajmil, ze podalem sie na tym forum za pederaste i ze posiadam tu wiele kont. To sa wlasnie jego metody i ludzi jego pokroju. Niesamowite, ze ten gostek nawet sie specjalnie z tym nie kryje. W realu nigdy takiej szumowiny nie spotkalem.
Wpisz ten cytat w Google i dodaj "Trocki".
A z użytkownikiem per333 odradzam pisać. To człowiek upośledzony umysłowo. Przez swoją niską pozycję na drabinie społecznej leczy kompleksy w internecie wyzywając ludzi od nazistów, bolszewików, antysemitów, ksenofobów itp.
Gdy ktoś mu wytknie prawdę o nim, próbuje zaatakować myśląc, że ktoś się przejmie jego słowami. Strata czasu, pozdrawiam.
A ten jego tekst o "mentalności zarówno bolszewickiej jak i nazistowskiej" to w ogóle śmiechu wart. Ciekawe czy ten debil wie, że bolszewizm i nazizm to prawie to samo?
Uposledzony, ale jak to w koncu jest z tym zrodlem cytatu? Podasz w koncu zaintygowanemu forumowiczowi czy nie podasz? Grzecznie poprosil.
:D
Po pierwsze nie Polakow tylko polskojezycznych chlopow, po drugie nie z zazdrosci tylko z zawisci.
Ten temat go niestety przerasta. On innej lektury niż Gross i propagandowe ulotki drukowane w USA i Izraelu nigdy w rękach nie miał nie mówiąc już o czytaniu.
Tez mnie to bawi. Ludzie tego pokroju po prostu tak juz maja. Inaczej swiata postrzegac raczej nie potrafia, tylko przez pryzmat swoich fobii i uprzedzen.
Nie, ale łatwo po rynsztokowych wypowiedziach pera poznać, że on poza Grossem niczego nie czyta. To wynika z kontekstu i stylu pisania jego postów.
wszystkie ataki na film biorą się stąd iż to gó*no prawda a nie historyczny film żydki robią wam z mózgu sito dają już niemcą spokój których jak dobrze pamiętamy 38 wkur*ili na maksa po co mają walczyć żydki między Polakami a tam podzielmy Polaków i po sprawie bo jak wiesz " nie liczą się fakty liczą się fakty medialne"