PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156985
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

natomiast jeśli chodzi o film "W ciemności" poniżej 10 nie schodzą :) tam zły Żyd, tu bohaterski Polak - "patriotyzm" warty tandetnego kotylionu pasującego zarówno do pięści i kastetu...wystawiać 1 z założenia...krytycy filmowi :)

użytkownik usunięty

film ma u mnie 1/10 za kiepski montaż, udźwiękowienie, słabiutką fabułę i całą otoczkę wokół filmu + subiektywne odczucia. w ciemności ma u mnie 2/10 bo to kolejny słaby film o II wojnie światowej robiony pod oscary a z Holland taki reżyser jak z Pokłosia film na faktach.

użytkownik usunięty

tak masz rację Holland jest kiepska jeżeli chodzi o reżyserię, fakty kłamią... :) "Kultura", "Europa, Europa", "Kobieta samotna" to rzeczywiście słabe filmy :)

ocenił(a) film na 7

Ach!
No a tym bardziej o takim filmie jak "DZIECI IRENY SENDLEROWEJ" nie wspominając...
http://www.filmweb.pl/film/Dzieci+Ireny+Sendlerowej-2009-496486

- nie, no bo po co, co nie? ...

;-)

ocenił(a) film na 7
komentarz

Przecież to jest film biograficzny, więc kogo on może obchodzić?

;-)

Najbardziej "zabawny" jest motyw gdy główny bohater kupuje pomarańcze dla ukrywanych żydów. Gdzie na terenie GG i nie tylko w czasie wojny można było dostać pomarańcze? Dla każdego polaka ukrywanie żydów to nie tylko dylemat ryzykowania życiem swoim i własnej rodziny ale i i dylemat czy starczy żywności na życie. O ile pamiętam racja żywnościowa dla Polaka to 700 kcal a dla Żyda 400 kcal. Obydwie oznaczały zagładę chociaż wiadomo Polska w dłuższym czasie. To też wymusiło masowy przemyt żywności ze wsi. A teraz 700 kcal trzeba podzielić przez 2 ( lub więcej zależnie od ukrywanych Żydów ) - i tu zaczyna się problem. Holland poniosła fantazja chociaż dobrze ,że i taki film w ogóle powstał.

użytkownik usunięty
30robertrik

popieram,nie mozemy pozwolic aby ten syf zalal nasz kraj,muismy sie zbratac zjednoczyc przeciw zlu kture nas zaciska coraz bardziej kleszczami europy, mam dosc i bojkotuje film, widzialem 15 min i zygalem na ten film, zero prawdy!!!

ocenił(a) film na 8

Gdzie tam takim syfom to jesteś bogiem. Do oryginalnych drzwi z pokoju Magika i genialnej grze aktorów.
Nawet nie masz co oglądać innych filmów i tak nic nie ma startu.

Racja, a ''Smoleńskowi'' nawet jak będzie w tym filmidle atak kosmitów oraz trotyl w skarpetkach to i tak ta gumofilcowa armia przyzna 10/10. Ale jak ma się trotyl we łbie i antysemityzm to niestety sie wierzy w spisek Bildenbergów Nwo i inne smieszne teorie spiskowe.

użytkownik usunięty
Elitarny_2

ja z miejsca wystawiam "Smoleńskowi" 10/10! chociaż premiera dopiero w 2020 ;)

użytkownik usunięty
Elitarny_2

problem w tym, że NIKT nie chce w nim zagrać :D

ocenił(a) film na 1

Faktycznie - Opania to jest NIKT. Ale jest wielu aktorów patriotów więc kłopotu z obsadą nie będzie.

użytkownik usunięty
ElRio

ks. Natanek jako pilot samolotu będzie mówił: "wiedz, że coś się dzieje" pull up! pull up!

ocenił(a) film na 1

Jaka temperatura w Tel Avivie pod Warszawą ??

użytkownik usunięty
ElRio

zgadza sie jest wiele aktorow wybitnych kturzy zagraja w tym filmie i bendzie to prawda a nie zaklamana padlina

ocenił(a) film na 1

Dokładnie!

ocenił(a) film na 1
Elitarny_2

Oczywiście że z góry daję 10/10, bez oglądania. Cokolwiek ma w założeniu szkodzić reżimowi Tuska ma u mnie 10/10!

ElRio

<FACEPALM> A jak ''Smoleńsk'' okaże się filmem na poziomie ''Gulczas a jak myslisz'' to też dasz dyszke>?

użytkownik usunięty
ElRio

liż pytonga!

ocenił(a) film na 1

Twój śmierdzi więc zapomnij że ktokolwiek ci poliże. :)

A kim ty jesteś żeby oceniać innych?

użytkownik usunięty
Mavelius

jest nikim, pewnie juz przelicza euro w banku na koncie, ma nas za nic, wszystkie powstania i cierpienia komuna i niby wolny kraj, to pusty slogan kturyy tylko ludzi nadzieje na lepsze jutro ale tylko dla naiwnych, ja w to nie wieze!!!

ocenił(a) film na 1

A w co wierzysz?

ocenił(a) film na 6
ElRio

Na pewno nie w ortografię :P

Kolega TrueRiot, jeżeli jest takim patriotą, to niech zacznie od nauki ojczystego języka i nie gwałci mojego osobistego poczucia estetyki lingwistycznej!

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Paaaluch

Może wierzy w to, że jeszcze kiedyś się jej nauczy.

ocenił(a) film na 8

To prawda. Antysemityzm w XXI wieku jest cecha wylacznie glupcow, ciagle powtarza to moja przyjaciolka. Im gorsze wyksztalcenie, tym wieksze nagromadzenie postaw rasistowskich, ksenofobicznych, antysemickich. Spora czesc antysemitow to osoby z jakims stopniem uposledzenia umyslowego, podobnie bylo z niektorymi sztandarowymi obroncami krzyza na Krakowskim Przedmiesciu. Do tego dodajmy margines spoleczny, ludzi wywodzacych sie z rodzin patologicznych, ktorzy raczej miloscia do swiata nie palaja.

ocenił(a) film na 7
per333

Ojej, jaki ja głupi jestem, Ajjj aj, a jaj!?!
To jest jeszcze jakiś... antysemityzm w XXI wieku? A może stwierdzisz, że jest też antypolonizm w XXI wieku i gdzie, i jak, i dlaczego? (bo różne kołtuństwo to chyba jednak jest... niestety)
No bo ja piszę, że nie wiem. A to przecież trzeba wiedzieć, bo za dużo jest różnych głupich ludzi (no wiesz... różnych ras, mas, nacji, opcji i przekonań... co to ich np. nie zagazowano. Co Ty na to?

:/

ja się nie czuję marginesem społecznym... Masz jakiś kompleks żydowski?

użytkownik usunięty
greenmalina

to badz patriotka i zacznij myslec a nie rznij glupa, inaczej skonczysz jak reszta, ktura szoruje gary na wyspach, badz patriotka i mysl mysl, od tego leb nie boli! inaczej euroszajs nas zaleje a ty bedziesz miala tak wyprany mozg ze nie bendziesz w stanie myslec! i niech POLSKA cos dla ciebie oznacza!!!!