PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156985
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

pokłosie

ocenił(a) film na 8

bardzo dobry film, mocny i według mnie żadne przekłamanie, to mogło się wydarzyć, ludzie są różni, przykład prawdziwy to morderstwo tej rodziny ze sprawy połanieckiej z 76 roku - krew w żyłach mrozi do czego ludziska są zdolne, gdyby reżyser podał w filmie, że to na faktach - nic by mnie nie zdziwiło, a dowiedzieć się że to własna rodzina mogłaby być sprawcą takiej rzezi to już katastrofa, Polacy czy Żydzi - są i dobrzy i źli wśród nich jak i w każdym narodzie, świetnie zagrane role, napięcie, emocje - polecam

ocenił(a) film na 3

Wystarczy spojrzeć na jego język. "Szumowiny" dobre sobie. Sam wyraża się ja świnia, która uciekła z rynsztoka ze słownictwem, które podłapała chyba w swoim patologicznym środowisku a śmie ubliżać innym. Bydle i tyle.

ocenił(a) film na 8

Biedny czlowieku podajacy sie za katolika, ale nie majacy zielonego pojecia o dogmatach wspolcznego katolicyzmu - nie posadzam cie o hipokryzje, bo ty na bycie hipokryta jestes zbyt glupi. Wielokrotnie ublizales w tej zakladce wielu wielu forumowiczow i ty masz teraz czelnosc mowic cos o lamaniu regulaminu? Nie jestes bezczelny, matolku, jestes po prostu bezdennie glupi i prymitywny.

użytkownik usunięty
per333

Aha, fajnie :* Ale nie zdziw się, gdy pewnego dnia logując się ujrzysz "To konto zostało zablokowane". Pracujesz na to już długi czas. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8

Hahaha. Och, biedny, zagubiony, niewyksztalcony czlowieku. Swiadomie nie doprowadzam do usuniecia ciebie z tego portalu (choc lamales regulamin wielokrotnie) dlatego, ze uwazam, ze na swoj sposob ty i tobie podobni jestescie potrzebni. Pokazuje sie was jako przyklad. Daje sie linki do waszych antysemickich i neonazistowskich wypowiedzi. Archiwizuje sie wasze posty. Pokazuje sie ludziom, na waszym przykladzie, jak nisko mozna upasc.

Oto garsc waszej tworczosci, a to tylko fragmencik. Sa inne osoby, ktore skrupulatnie zapisuja wszystko co napiszecie a co ma charakter rasistowski, neonazistowski, antysemicki.

17.3.2013
forum portalu Filmweb
"watpie w prawdziwosc tego pseudofilmu . wiem ze zydostwo bylo mordowane i tepione od zawsze . cos w was musi byc ze jestescie najbardziej plugawa i ohydna nacja na swiecie . w dalszym ciagu zyd jest najbardziej znienawidzonym czlowiekiem na swiecie i tu nie chodzi o zabranie np palestynczykom ich ziemi tylko za to jacy wy jestescie .parszywi falszywi po prostu kloaka ziemi.szkoda ze hitlerowi zabrakl okolo 8 miesiecy -przynajmniej mniej by was po tym swiecie chodzilo parchy "
uzytkownik: tebor_2

27.3.2013
forum portalu Filmweb
fragmenty wpisu
"Nie zapominajmy że to Żydzi za którymi cały zachodni świat skomle zabili Jezusa,rozkradli i zniszczyli europejską gospodarkę,kulturę i tradycje i wreszcie przejęli władze w Polsce po `44 roku (...) Przyznam się szczerze że od zawsze nienawidzę Żydów i byłem zdania że Faraon,Arabowie i Hitler za mało ich natłukli, ale po tym filmie jestem zdania że każdy człowiek ma prawo do życia, nawet żydzi, którzy nie zasłużyli na śmierć w płomieniach."
uzytkownik: Lodowy

29.3.2013
forum portalu Filmweb
fragment wpisu
"Adolfik rozpętał dużą rozpierdluchę,zaczynając od 'nas" ,bośmy mieli jedno z największych skupisk żydowskich.Zgładzili ok 6 mln a te pluskwiaki i tak dzisiaj żądzą światem-dlatego nie zgadzam się z robieniem z nich wielkich męczenników ,a z nas katów."
uzytkownik: SIDI

10.4.2013
forum portalu Filmweb
"(Zydzi) Zasłużyli (na pogromy) z innych powodów (nie dlatego że byli zaradni) i można usprawiedliwić oprawców."
autor: Flashback_

19.4.2013
forum portalu Filmweb
fragment wpisu
"Dlatego, że moja skrajna niechęć do żydostwa wyrosła za zrozumienia jacy są oni naprawę i co siedzi w ich głowach. Napawa mnie to odpowiednio strachem, pogardą oraz obrzydzeniem."
autor: Rev93

6.5.2013
forum portalu Filmweb
wpis
"mam nadzieję że Izrael upadnie na na odchodne zutylizuje na bliskim wschodzie te swoje 200 głowic nuklearnych".
autor: tyr1888

Dodam, ze czasem usuwa sie wasze klony, gdy przesadzicie z liczba uzywanych kont. Ale generalnie co bardziej spektakularne przypadki warto hodowac na forum ku przestrodze.

użytkownik usunięty
per333

Odniosę się tylko do cytatu który podpisałeś moim nickiem:
"(Zydzi) Zasłużyli (na pogromy) z innych powodów (nie dlatego że byli zaradni) i można usprawiedliwić oprawców."

przecież to jest wyrwane z kontekstu, a to w nawiasach sam sobie dodałeś. Daj link do tej mojej wypowiedzi, niespreparowanej przez ciebie. Nie zrobisz tego, bo byś się tylko pogrążył.

ocenił(a) film na 8

Nie placz, Flashback. Trzeba nie bylo pisac kompromitujacych postow. A takich twojego autorstwa jest znacznie wiecej. Ja jestem za tym by ciebie pozostawic na forum, bo jak mowie, spelniasz pewna pozyteczna role. Jestes jaskrawym przykladem zwyrodnienia moralnego.
Co do cytatu to moje dopiski w nawiasach wlasnie akcentuja kontekst twojej wypowiedzi, a nie zafalszowuja ja. Chodzilo ci o Zydow, ktorzy rzekomo na cos zasluzyli i nie z powodow wymienionych przez innego rozmowce (on sugerowal, ze dlatego Zydow nienawidzono na wsi, bo byli zaradni). Tak to wlasnie brzmialo.
Zreszta niemal codziennie kompromitujesz sie w podobny sposob, a twoje posty tego rodzaju sa zapisywane. Masz bogata "kartoteke", Flashback.

użytkownik usunięty
per333

To daj link do tej wypowiedzi. Bo jak na razie tylko to sobie wymyśliłeś, nigdy takiej wypowiedzi nie było. A jeśli uważasz, że była - udowodnij to wklejając link.

Bardzo mnie wzruszyłeś tym wpisem.

ocenił(a) film na 8

Flashback, to ty zwykle uciekasz w fikcje, klamstwo, zmyslenia. Wiekszosc powyzszych wpisow zostala usunieta, ale pozostal po nich elektroniczny slad, sa tez zapisane w kopiach forum z tamtego okresu. Administracja ma w to wglad i nie tylko ona.

Poza tym ja tobie niczego udowadniac nie bede, bo sam to robisz najskuteczniej. Wczoraj pochwaliles sie swoja przezabawna znajomoscia rzekomo istniejacych dogmatow katolickich. Slowa Jana Pawla II zlekcewazyles i zbyles twierdzac, ze to jego prywatna opinia. Byla zawarta w oficjalnym dokumencie watykanskim jakim jest encyklika. Ponadto Jan Pawel II nie ustanowil sobie, ot tak, nowego grzechu smiertelnego, tylko potwierdzil ustalenia II Soboru Watykanskiego, ktore respektowac powinien kazdy katolik.

Ty nie jestes katolikiem, ty jestes neopoganinem, dlatego plujesz na katolicyzm i wspolczesne doktryny i dogmaty katolickie. Tacy ludzie jak ty tworza sobie alternatywna religie, maja swoje wlasne wierzenia i mity, w oderwaniu od rzeczywistosci. Macie tez swoja wlasna alternatywna historie.

Co do udowadniania.... Tyle razy udowadniales na tym forum jak obrzydliwe masz poglady, ze nikt juz za ciebie niczego udowadniac nie musi. Przedstawiles sie spolecznosci filmwebowej w sposob wyczerpujacy. I bedziesz to robil dalej. Mam w kazdym razie taka nadzieje, bo potrzebny jest taki "czarny" i nikczemny przyklad, jako przeciwwaga i przestoga dla normalnych ludzi, a przede wszystkim mlodych ludzi. Pokazuje sie twoje wpisy i mowi sie: patrzcie do czego moze doprowadzic glupota, prymitywizm i brak jakichkolwiek hamulcow moralnych. Nie idzcie ta droga, bo znajdziecie sie w otchlani zla.

użytkownik usunięty
per333

Jeśli ta wypowiedź gdzieś jest to pokaż - najwygodniej jest napisać jakiś cytat, podpisać moim nickiem i powiedzieć, że temat został zablokowany więc dowód (link) już nie istnieje.

Żaden moderator nie potraktuje cię poważnie z takim "dowodem" hihi. Zresztą nikt cię już tutaj nie traktuje poważnie. Znowu się tylko ośmieszysz panienko, więc już lepiej zostańmy przy tym, że "potrzebujemy kogoś takiego jak ty na forum", zabawny człowieczku :)

Co do reszty to dlatego, że w przeciwieństwie do ciebie jestem samodzielnie myślącą osobą.

ocenił(a) film na 8

Flashback, glupi jestes i zawsze bedziesz glupi. Z powodu glupoty stales sie zwyrodnialy. Administracja doskonale zna twoj przypadek, doskonale tez zna tresc calego postu, ktorego fragment zacytowalem, oraz kontekst calej dyskusji. Administracja doskonale zna setki innych tego rodzaju twoich wpisow.

I teraz podstawowa kwestia - do kogo masz pretensje o to, ze masz takie poglady?

użytkownik usunięty
per333

Widzi co najwyżej twoje manipulacje. Bez dowodu w postaci linku nic nie zdziałasz, ta wypowiedź zwyczajnie nie istnieje i nigdy nie istniała, wymyśliłeś ją sobie, podobnie jak wiele innych rzeczy.

Obrażaj mnie dalej, to kolejne dowody.

Moderator nie będzie dochodził czy to tylko twoje urojenia czy rzeczywiście mówisz prawdę z tym cytatem. Na blogu moderator ma napisane:

"Niestety nie jesteśmy w stanie codziennie przejrzeć wszystkich wypowiedzi przy nich, dlatego pomoc użytkowników byłaby bardzo przydatna."

Dlatego nikt nawet nie zwróci uwagę na "dowody" małego percia. Przykro mi.

ocenił(a) film na 8

Ja ciebie nie obrazam, oszolomku. Sam siebie obrazasz i osmieszasz, niemal kazdym swoim wpisem. A potem masz pretensje do innych, choc przeciez uzytkownicy Filmwebu nie sa winni temu, ze masz takie skrajne poglady i ze jestes tak nieprawdopodobnie glupi.

użytkownik usunięty
per333

Odsyłam do regulaminu - artykuł nr 6, paragraf 7. Polecisz prędzej czy później.

ocenił(a) film na 8

Hahaha. Zwyrodnialy przyglupie, jesli ja mialbym wyleciec, to ty w tym samym czasie 500 razy :D
Tyle razy lamales regulamin, ze nie byloby dla ciebie zadnego usprawiedliwienia.

Ty jestes tak glupi, ze z toba rozmowa momentami ociera sie o groteske. Jestes niedorzeczny, jak wczoraj, gdy podajac sie falszywie za katolika, negowales katolickie dogmaty religijne. Dzisiaj podobnie - marzysz sobie o usunieciu uzytkownika za lamanie regulaminu, tymczasem ty lamales go niemal codziennie. I nie, to nie jest hipokryzja. Ty naprawde jestes tak niezwykle tepy. Po prostu nie rozumiesz co sie dzieje wokol.

użytkownik usunięty
per333

Tylko, że to ty napisałeś na blogu jednego użytkownika:

"Jezeli o mnie chodzi, to jestem rozmowca dosc konfliktowym w tym serwisie i pare moich postow zostalo usunietych za zlamanie regulaminu. Nie protestowalem ;)"

Jeszcze jesteś z siebie dumny, prowokatorze.

ocenił(a) film na 8

Mam dla ciebie propozycje, glupku wioskowy. Zaloz kolejne konto, z czysta kartoteka. Z pozycji uzytkownika, ktory nie lamal regulaminu bedziesz mniej zabawny niz teraz, gdy jako uzytkownik notorycznie lamiacy regulamin skomlisz bezsilnie o usuniecie innego uzytkownika i o ustanowienie sredniej dla filmu Poklosie na poziomie 1.
:D

użytkownik usunięty
per333

To ty jesteś konfliktowym rozmówcą, do czego uczciwie się przyznałeś, perciu.

ocenił(a) film na 8

Oczywiscie. Ale to nie ma nic do rzeczy. Nigdy nie lamalem regulaminu w zakresie, w ktorym ty to robilsz niemal codziennie. Gdyby zapisy czesci polskiego prawa nie byly martwe, to za gloszenie tresci antysemickich i neonazistowskich mialbys nieprzyjemnosci natury prawnej. Ostatecznie policja rzadko sciga tego rodzaju wykroczenia, tym bardziej, ze w polskim necie antysemickiego plugastwa jest wyjatkowo duzo.
Lamiesz tez w sposob oczywisty regulamin portalu Filmweb, a powiem ci w zaufaniu, ze w redakcji nie ma antysemitow czy neonazistow i tego rodzaju tresci wsrod wlascicieli portalu nie wzbudzaja entuzjazmu. Zdazyles sie juz zreszta o tym osobiscie przekonac.

użytkownik usunięty
per333

Nie mam aż tylu zablokowanych wpisów co ty. Zabawne, że antysemickie posty ci przeszkadzają, ale antypolskie (słowa typu "polaczek") już nie. Jesteś hipokrytą.

ocenił(a) film na 8

Glupi jestes i jak zwykle nic nie rozumiesz. W przeciwienstwie do ciebie wiem czym jest katolicyzm i w przeciwienstwie do ciebie wiem czym jest patriotyzm. Ty nie jestes patriota, tak jak nie jestes katolikiem. Tacy ludzie jak ty niezmiennie Polsce szkodza, nigdy nic nie maja jej do zaoferowania pozytywnego, szkaluja dobre imie mojej Ojczyzny.
Tacy ludzie jak ty sa potem wskazywani jako przyklad tzw. "polactwa".

Ja nie uzywam slowa "polaczek", tak jak nie uzywam slow "zydek", "rusek", "czarnuch". Nie uzywam slow obrazliwych dla calych spolecznosci etnicznych.

Jezeli zas chodzi o slowo "polactwo" to zostalo ono ukute dawno temu przez jednego z wybitnych polskich pisarzy. Potem bylo podchwycone przez czesc publicystow politycznych takich jak Ziemkiewicz, ale zasadniczo swojego znaczenia nie zmienilo., Nie opisuje ono ogolu Polakow ani Polski. Opisuje pewna najbardziej prymitywna i zacofana czesc spoleczenstwa, ktora przynosi Polsce wstyd.

Ty jestes przykladem antysemickiego goscia, ktory poza nienawiscia do Zydow i skrajnymi pogladami politycznymi, nie ma Polsce NIC do zaoferowania. Doslownie NIC. Nie masz wyksztalcenia, nie masz wiedzy o historii Polski, o kulturze polskiej, o polskiej tradycji. Gdy probujesz falszowac historie Polski twoja dzialalnosc zaczyna nosic znamiona dzialalnosci antypolskiej. Jestes za glupi by to rozumiec, ale tak wlasnie jest.

Co ciekawe potem chetnie wycierasz sobie gebe slowem patriotyzm, jestes pierwszy do mienienia sie Polakim czy katolikiem, choc kulturowo, mentalnie, moralnie nie jestes ani jednym ani drugim.
Jakim ty mozesz byc Polakiem jesli ty masz metne pojecie o polskiej kulturze i historii? Zastanow sie nad tym. Ty zamiast wiedzy masz swoje wyobrazenia, obudowane skrajna ideologia, propaganda i mitologia. Powinienes sie wstydzic samego siebie.

A jesli uwazasz, ze jestes polskim Polakiem to udowodnij to wymieniajac wspolczesnych wybitnych Polakow reprezentujacych rozne dziedziny, ktorzy poglady maja zblizone do twoich. Ty wiesz i ja wiem, ze nie mozesz tego zrobic, bo twoje poglady sa skrajne i nie sa podzielane przez znakomita wiekszosc polskich elit intelektualnych. Wprost przeciwnie - twoje poglady sa wysmiewane, bo oparte sa na glupocie, a nie na nauce, wiedzy, madrosci i przyzwoitosci.

użytkownik usunięty
per333

choćby ww Ziemkiewicz. on nie jest antysemitą (podobnie jak ja), a ma poglądy zbliżone do moich - napisał o tym w swoim felietonie "Antysemita, odwieczny wróg" - "żyd współczesny potrzebuje do istnienia antysemityzmu i jeśli gdzieś antysemityzmu nie ma to on go stworzy."

Nie będę się rozpisywać, bo szkoda na ciebie czasu, prowokatorze.

Widzę, że ty ze wszystkimi masz konflikty:
http://www.filmweb.pl/person/Ni+Ni-1753470/discussion/Ni+Ni-1978164

To też podsyłam moderacji.

ocenił(a) film na 8

Hahahaha. Ziemkiewicz jest wybitnym Polakiem? W jakiej dziedzinie? Pisarzem sf byl marnym i niespelnionym. Wyladowal na smietniku polityki i dziennikarstwa. Dziennikarzem jest beznadziejnie slabym, bo jest nierzetelny, nie sili sie na obiektywizm i bezstronnosc. Politykiem zawsze byl przegranym, od czasow jego dzialalnosci w UPR.
Spodziewalem sie podobnego przykladu, wiec zdziwony nie jestem.

użytkownik usunięty
per333

To tylko twoja opinia. A ciebie nikt już nie traktuje tutaj poważnie. Podejrzewam, że nawet fanom "Pokłosia" jest wstyd, że reprezentuje ich ktoś taki jak ty. Na szczęście już nie długo.

ocenił(a) film na 8

"Niedlugo" pisze sie razem, zabawny matolku.

ocenił(a) film na 3
per333

Kończ już debilu. Oszczędź sobie wstydu, a nam nerwów na czytaniu twoich idiotyzmów.

ocenił(a) film na 3
per333

Po raz kolejny próbujesz obarczyć mnie swoimi nieszczęściami i niepowodzeniami poprzez wmawianie samemu sobie, że dotyczą one mnie a nie ciebie. Jednak to nie ja jestem za to odpowiedzialny lecz ty sam, i żadne wizje których doświadczasz pod wpływem środków halucynogennych tego nie zmienią.

Może rozważysz zamiast tego wyjazd do Izraela? Tam zapewne pójdzie ci lepiej. Możesz się zatrudnić np. w jakieś gazecie i tam robić karierę jako naczelny opluwacz Polaków i wszystkich anty-syjonistów.

ocenił(a) film na 1
krasula_1

wsiochy były najlepsze :)

krasula_1

Byłam wczoraj na projekcji połączonej ze spotkaniem z Ireneuczem Czopem. Niestety film oparty jest na autentycznych wydarzeniach, choć trudno mi uwierzyć w takie okrucieństwo i kretynizm ludzi.

ocenił(a) film na 8
dulebaa

oparte na tym co wydarzyło się w Jedwabnem, dlatego twierdzę, że nic by mnie nie zdziwiło a tu zaraz po mnie jadą, ech

ocenił(a) film na 8
krasula_1

o tym, że "oparto to na faktach" słowa nie było

ocenił(a) film na 1
krasula_1

Jadą po Tobie bo jesteś ignorantem, który rozprawia o czymś, o czym nie ma bladego pojęcia. "Oparte na tym co wydarzyło się w Jedwabnem" - człowiecze, skąd Ty takie rewelacje bierzesz? Chyba z GW albo z tego elektrycznego pudełka, któr Ci robi wodę z mózgu. Na początek radzę - kup sobie jakąś porządką książkę, porzadnego historyka i dopero zacznije prawić te "mądrości".

ocenił(a) film na 3
dulebaa

Czyli konkretnie jakich wydarzeniach? Wiesz, że rzucanie oszczerstw jest karalne?

ocenił(a) film na 7
Rev93

Tak,film oparty jest na faktach. Pierwowzór Malinowskiego opowiedział reżyserowi o wydarzeniach z 1945 roku.

ocenił(a) film na 3
ana_chj

Jaki pierwowzór? Pewnie to jeden z tych dwóch rzekomych świadków, których cytuje kłamca, manipulator i oszust intelektualny Gross (owe zarzucane mu przeze mnie czyny dawno mu udowodnili eksperci)? W takim razie nie mam więcej pytań.

PS. To filmidło jest inspirowane zmanipulowaną wersją wydarzeń z Jedwabnem, a to oznacza, że data "trochę" ci się pomyliła. I to mają być fani "Pokłosia"? Wielcy znawcy, a nawet daty nie znają. W 1945, co za kretynizm, hahaha!