Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127441
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Buuuuuuu

ocenił(a) film na 7

Film jest dobry. Niestety niczym szczególnym się nie wyróżnia. Nie mam pojęcia kto dawał nominacje, bo według mnie to na nagrody to ten melodramacik nie zasługuje.

ocenił(a) film na 9
wietes885

Melodramacik???!Może obejrzyj jeszcze raz, a zrozumiesz o czym jest ten film. Albo przeczytaj ksiązkę, albo pomyśl.

ocenił(a) film na 7
antosia

Nie musze ogladac jeszcze raz, bo doskonale rozumiem o czym jest ten film. Po prostu nie przekonał mnie do siebie.

wietes885

Oczywiście mógł Cię nie przekonać, ale nie kwestionowałabym tylko na podstawie własnego gustu zasadności otrzymania nagród...

ocenił(a) film na 10
schizofretka23

Nominacje jak najbardziej zasłużone, bo jest to dobra ekranizacja, ale właśnie nie na tyle rewelacyjna żeby złapać nagrody. Choć ogólnie film mi sie podobał to trochę rozczarował.. Po obsadzie (Keire lubię, McAvoya jestem fanką ) i scenariuszu całkiem zgodnym z tak bestsellerowa powiescia spodziewałam się chyba mimo wszystko czegoś bardziej powalającego. Cóż... nominacja - tak, nagroda - nie. Ale film godny polecenia.

ocenił(a) film na 8
mibama

Film dobry, może nawet bardzo. Nie ma w nim nic wyjątkowego? Spójrz chociażby na znakomite, trwające pięć minut ujęcie na plaży we Francji. Znakomita robota.

ocenił(a) film na 10
moody_mic

Oczywiście, że jest i co do scen na plaży zgadzam się w 100 % Zresztą było jeszcze wiele innych zwalających, ale 5 min to mimo wszystko trochę za mało jak na Oscara :)
Co nie przeszkadza mi być wierną fanką tego filmu :)