Bedac w Polsce nie moglem jej znalezc.W Dublinie bez problemu.Pewnie po polskiej premierze tez bedzie bez problemu mozna dostac ja u nas.FIlm bardzo dobry.Czas porownac z kniga ;)
Mam pytanko w takim razie:)gdzie można kupić tę książke?Szukałam po ksiegarniach próbowałam zamawiac u wydawnictwach ale nie chcieli.Spr. w ksiegarniach internetowych,ale tak produkt jest niedostępny....ja już nie wiem,gdzie można ja kupić b. zależy mi na przeczytaniu jej...
ja ksiazke kupilam na poczatku roku calkiem przypadkiem przy stoisku z tania ksiazka w hipermarkecie, ale jak jestem w ksiegarni to zwykle sprawdzam czy jest ta pozycja i nigdy jeszcze nie trafilam na nia, byly inne ksiazki tego autora ale akurat pokuty nie, ale jestem pewna ze przed premiera bedzie nowe wydanie tak zwykle jest.
ja kupiłam w wysyłkowym "świecie książki" pięknie wydana, w twardej oprawie... ;] trzeba poszukać ;P
Ja szukałam we wszystkich księgarniach internetowych, na stronie klubu "Świata książki" także i nigdzie nie ma, z jednego, prostego powodu - nakład został wyczerpany już jakiś czas temu. Na pewno nastąpi reedycja w lutym, gdy "Pokuta" wejdzie na ekrany kin, ale czekać aż tyle miesięcy...!
Raczej teraz nikt jej teraz nie znajdzie.Patrzyłam już we wszystkich ksiegraniach ksiązki niet!Bedzie..ale dopiero wtedy gdy film wejdzie na ekrany polskich kin...
W ostateczności można ją kupić na e-bayu i czytać w oryginale. Ja tak zrobiłam i jestem zachwycona, bo książka jest pisana bardzo prostym- co wcale nie znaczy ubogim językiem i niesamowicie wciąga. Filmu nie widziałam. Miałam okazję zobaczyć go za granicą już w sierpniu, ale przez lenistwo własne będę musiała czekać aż do lutego:/
Zdziwiło mnie to, co piszecie. Ja znalazłam książkę w zwykłej miejskiej bibliotece, zresztą mają tam prawie całą bibliografie McEwana. Tak swoją drogą, Pokuta to -moim zdaniem- jedna z jego słabszych książek(ale i tak jest bardzo dobra). Polecam przeczytać Czarne Psy, Ukojenie i Amsterdam!
w empiku nie ma. przynajmniej w wawie. Kto mieszka w wawie i wie gdzie ona jest ?
w takim razie moja historia jest trywialna, bo ja całkiem przypadkiem wypożyczyłam z biblioteki. wiedziałam, że "pokuta" jest na podstawie książki i chciałam przeczytać, ale nie wierzyłam, że gdzieś będzie. wchodzę do biblioteki po coś zupełnie innego, patrzę- leży na biurku bibliotekarki. :)
can't wait to see the movie!!