Niestety film nieźle po dupie. 7 nominacji a tylko jeden oscar. Szkoda :(
bardzo szkoda :( trzymałam kciuki żeby został najlepszym filmem. chociażby za kostiumy mogli przyznać jeszcze statuetkę!
Zarwana noc, znam ten ból. Zarwana niepotrzebnie. Pokuta nie miała szans z amerykańskimi produkcjami, niestety.
Ja równiez jestem niemile rozczarowana. Bardzo liczylam, ze "Pokuta" zostanie nagrodzona. Tak samo jak Johnny Depp za "Sweeny Todda".
Niestety mocno sie przeliczyłam...
Smutne...
Też jestem zawiedziona. Ale przynajmniej Pokuta ma oskara za muzyke, która była niesamowita!
Zawsze jest ten "wielki przegrany" niestety... czy podobnie nie było z "Tajemnicą Brokeback Moutain"?...
A co z "Kabaretem"?? Dostał 8 Oscarów, a nie tego najważniejszego nie- dla najlepszego filmu. Przykłady można mnożyć.
coż zazłużona statuetka za MUZYKE...
ale brak za FILM, scenografię i zdjęcia ;p
bo tyle według mnie powinien dostać
min4 a nie 1 nagrode;(
1 to i tak nie źle chociaż ja bym dał za zdjęcia och cudne ale sprawdzę rywali żeby nie było że nie gadam głupoty :).A muzykę akuart najmniej ceniłem chociaż nie tak klimatyczna jak w Godzniach ale to zupełnie inny film :)
pokuta zaslugiwala co najwyzej na jednego oskara. za muzyke jak najbardziej tak, bo byla piekna, natomiast reszta nominacja byla chyba tylko z braku laku. ah jeszcze tylko brakuje jedego oskara za najwieksza propagande medialna, no ale niestety akademia filmowa tego nie serwuje ;)
I chwala Bogu, gdyby ten film dostal oskara za najlepszy film i cos innego niz muzyke to byloby to najwieksze oskarowe nieporozumienie wszechczasow! Ten film to katastrofa. Na szczescie jeszcze ktos czuwa nad nami! Wielki przegrany ? Chyba wielki wygrany, porducenci powinni sie cieszyc z tego jednego! Wielkim pryegranym mozna nazwac Hitchcocka albo Kubrica ale napewno nie to "cos".
Też byłam rozczarowana. Spodziewałam się jeszcze na pewno Oscara za zdjęcia. A tu tylko muzyka... (oczywiście uważam, że była boska)
GENIALNA muzyka (Elegia dla Dunkierki - długa scena na plaży...)... I Oscar należał się bez dwóch zdań. Nie jestem rozczarowany - bo nagrodę przyznano. Fakt faktem jednak, że należały się przynajmniej jeszcze ze dwie statuetki.