Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127441
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Niestety film nieźle po dupie. 7 nominacji a tylko jeden oscar. Szkoda :(

ocenił(a) film na 10
chester1500

zapomniałem dopisać tam dostał. wybaczcie ale wiece zarwana noc itd

ocenił(a) film na 10
chester1500

bardzo szkoda :( trzymałam kciuki żeby został najlepszym filmem. chociażby za kostiumy mogli przyznać jeszcze statuetkę!

ocenił(a) film na 9
chester1500

Zarwana noc, znam ten ból. Zarwana niepotrzebnie. Pokuta nie miała szans z amerykańskimi produkcjami, niestety.

ocenił(a) film na 9
chester1500

Ja równiez jestem niemile rozczarowana. Bardzo liczylam, ze "Pokuta" zostanie nagrodzona. Tak samo jak Johnny Depp za "Sweeny Todda".

Niestety mocno sie przeliczyłam...

Smutne...

ocenił(a) film na 10
kate88_2

Też jestem zawiedziona. Ale przynajmniej Pokuta ma oskara za muzyke, która była niesamowita!

kalina_4

Zawsze jest ten "wielki przegrany" niestety... czy podobnie nie było z "Tajemnicą Brokeback Moutain"?...

ocenił(a) film na 4
Rever

A co z "Kabaretem"?? Dostał 8 Oscarów, a nie tego najważniejszego nie- dla najlepszego filmu. Przykłady można mnożyć.

ocenił(a) film na 10
Kinomaniaczka_

coż zazłużona statuetka za MUZYKE...
ale brak za FILM, scenografię i zdjęcia ;p
bo tyle według mnie powinien dostać

min4 a nie 1 nagrode;(

ocenił(a) film na 9
skasowany

1 to i tak nie źle chociaż ja bym dał za zdjęcia och cudne ale sprawdzę rywali żeby nie było że nie gadam głupoty :).A muzykę akuart najmniej ceniłem chociaż nie tak klimatyczna jak w Godzniach ale to zupełnie inny film :)

ocenił(a) film na 4
Lap

pokuta zaslugiwala co najwyzej na jednego oskara. za muzyke jak najbardziej tak, bo byla piekna, natomiast reszta nominacja byla chyba tylko z braku laku. ah jeszcze tylko brakuje jedego oskara za najwieksza propagande medialna, no ale niestety akademia filmowa tego nie serwuje ;)

ocenił(a) film na 5
Notic

I chwala Bogu, gdyby ten film dostal oskara za najlepszy film i cos innego niz muzyke to byloby to najwieksze oskarowe nieporozumienie wszechczasow! Ten film to katastrofa. Na szczescie jeszcze ktos czuwa nad nami! Wielki przegrany ? Chyba wielki wygrany, porducenci powinni sie cieszyc z tego jednego! Wielkim pryegranym mozna nazwac Hitchcocka albo Kubrica ale napewno nie to "cos".

ocenił(a) film na 7
chester1500

Też byłam rozczarowana. Spodziewałam się jeszcze na pewno Oscara za zdjęcia. A tu tylko muzyka... (oczywiście uważam, że była boska)

ocenił(a) film na 10
magdores

GENIALNA muzyka (Elegia dla Dunkierki - długa scena na plaży...)... I Oscar należał się bez dwóch zdań. Nie jestem rozczarowany - bo nagrodę przyznano. Fakt faktem jednak, że należały się przynajmniej jeszcze ze dwie statuetki.

ocenił(a) film na 9
JoNNy_908

Dokładnie , jak widać już 3 osoby mówił o tych zdjęciach i kadrach może jednak w cale nie przegrała :)