Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127437
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Po niektórych recenzjach i nagrodach dla tego filmu spodziewałem się obejrzeć coś więcej.

A tak to tylko 6/10.

rustysword

dokładnie, jestem tego samego zdania chociaż niewiele nie napisałeś to wiem jakie masz odczucia na ten temat, ja chyliłam isę ku 6+, dlatego ostatecznie postawiłam 7\10

ocenił(a) film na 5
pani_pasztetowa

Dokładam swoja cegiełkę. Totalny zawód. Ocena 5/10. Pierwsza część rozgrywająca się na wsi jest obiecująca, ale później jest juz tylko coraz gorzej. Ale pewnie przez swoja wymuszoną epickość zgarnie filmik jakieś oskary co mnie wogóle nie dziwi, po tym jak "Gangi Nowego Jorku dostały 13 nominacji.

jeremy77_2

oskary nie są wyznacznikiem dobrych filmów, na "gangach..." nie wysiedziałam do końca. nie raz zdarzało się że zwycięzcy wcale nie byli najlepsi. a co do pokuty to początek leniwy, obiecujący, środek do niczego, romola garai totalnie mi sie nie podobała. za to końcówka bardzo na plus i to chyba uratowało film w moich oczach. piękne zdjęcia, niestety rozczarowała mnie trochę muzyka, momentami miałam wrażenie, że zbyt nawiązuje do 'dumy i uprzedzenia', ale główny temat muzyczny jak najbardziej trafny.