Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127437
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Oficjalnie sugerowany wiek dla tego filmu to 15 lat. Sama mam 14. Wybieram się jutro z mamą do Multikina i nie jesteśmy pewne czy jest to film dla mnie odpowiedni. Od razu zaznaczam że nie jestem fanką głupawych komedyjek, ale nie chodzi mi o 'powagę' tego filmu, ale o sceny. Czy nie są zbyt drastyczne itd. Mam więc ogromny dylemat i proszę o w miarę szybką odpowiedź. Będę naprawdę wdzięczna.

konto_przeniesione

Hmm, jedna stylowa scena erotyczna i pare brzydkich slowek ;-) + kilka drastycznych scen(ale tylko dla osob, ktore przeraza widok krwi). Zdecyduj sama, ale wydaje mi sie ze nie ma przeciwskazan powodujacych, ze film bylby dla ciebie nieodpowiedni

ocenił(a) film na 7
konto_przeniesione

Wydaje mi sie ze spoko jak na 14. Scen drastycznych w ogole nie ma. Jednynie jak sie caluja :D Ale film moze byc za nudny dla ciebie, Chociaz nie wiem.

ocenił(a) film na 9
GoHa

Ja bym nie poszła na ten film z czternastolatką raczej.

ocenił(a) film na 8
Oshin

ja również.

ocenił(a) film na 9
wiluska

Ja raczej też nie. strasznych scen wojennych nie ma, ale dziura w głowie, konie czy widok, który zobaczył Robbie w lesie może zrobić zbyt duże wrażenie. Jedna scena seksu (wg mnie bardzo dobra) i gwałt - nie w prost. Dala wrażliwej 14 to może być trochę za dużo.

konto_przeniesione

Ja mam 14 lat i film bardzo mi się podobał:) Wzruszający, jak dla mnie nakręcony z pomysłem, piękna muzyką i cudownie zagrane główne role. Te sceny w szpitalu może i trochę obrzydliwe ale na mnie nie przeraziły, żadna scena też mnie nie zgorszyła, itd. Polecam:)