Pokuta

Atonement
2007
7,5 127 tys. ocen
7,5 10 1 127441
7,0 42 krytyków
Pokuta
powrót do forum filmu Pokuta

Film jest przepiekny, wciagajaca historia z cudowna muzyka.Czekam na soundtrack z wielka niecierpliwoscia. Moim zdaniem najlepsze sa dwie sceny: scena na plazy nakrecona z ogromnym rozmachem oraz scena koncowa-wywiad z Briony.Poraz pierwszy zakrecily mi sie lzy w oczach w kinie.

ocenił(a) film na 7
Saddako

Zazdroszczę ci, że już go widziałaś:), bo nie mogę się na niego doczekac. A jak spisała się panna Knightley?

Charlize

Zagrala naprawde dobrze chociaz w prawie kazdej scenie palila papierosa co powoli mnie irytowalo i odwracalo moja uwage od filmu. Za to jej partner James McAvoy powalil mnie calkowicie na kolana zagral DOSKONALE i jezeli on nie dostane w przyszlosci Oscara to nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie.

ocenił(a) film na 9
Saddako

Paliła jak książkowa bohaterka. Krążą już legendy o tym, że to najwierniejsza ekranizacja, jaką świat widział. A nie było zapewne łatwo.

Oshin

Szkoda, że u nas premiera jest tak późno :( Ale na pewno pójdę na ten film do kina :-) Fajnie miałaś, Saddako, że już byłaś.

Cecilia

Tak jestem zachwycona filmem, ze ide jeszcze raz :)

Saddako

Jeszcze raz? A gdzie byłaś na tym seansie?

ocenił(a) film na 10
Cecilia

zwiastun bardzo zachęcający, muzyka też. nie bedę czekał na premiere w polsce bo sie nie doczekam, predzej wyjdzie DVD za oceanem.

biernat_krakow

Po takich optymistycznych recenzjach, ja jestem filmem niestety rozczarowana. Miałam w trakcie seansu moment, kiedy naprawdę zaczęłam się nudzić. Może muszę obejrzeć jeszcze raz, zeby docenić. Dobrze, ze końcówka zaskakująca.

ocenił(a) film na 8
kasiak

nie no ja chcem ten film w polsce! mam czekać tyle czasu! jestem niecierpliwa.

ocenił(a) film na 10
Saddako

Zgadzam sie z toba calkowicie, w 100%. McAvoy zagral rewelacyjnie, genialny aktor, z roli na rolę coraz lepszy.

ocenił(a) film na 8
Saddako

muzyka musi byc swietna w koncu to Dario Marianelli co do obsady James jeszcze nigdy mnie nie zawiod prostu oczu nie mozna od niego oderwac ( i nie mowie tutaj o jego urodzie) jest naprawde rewelacyjnym aktorem wciaz jestem pod wrazeniem Ostatniego krola szkocji wielka szkoda ze u nas tak pozno sprowadzaja buble typu satysta, twarda sztuka i inne zamiast skupic sie na naprawde dobrych produjcach nadal czekam na Dead silence lecz juz na dvd zamowione z zagranicy bo w kinie sie nie doczekam o Death sentence juz nie wspomne!!!!pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Carolle

*oczywiscie pomiedzy pozno a sprowadzaja powinien byc przecinek :)

Carolle

Saddako, gdzie byłaś na filmie? <za krótki>

ocenił(a) film na 8
Carolle

(off the topic: )
jeśli chodzi o Death Sentence to polecam! Jak dla mnie super:)

Saddako

zatanawiające że ktoś już na tym był skoro światowa premiera za 10 dni, chyba ze jakis pokaz przed premierowy w innym przypakdu ktos wciska ścieme... jak tylko bedzie wersja dvdrip w sieci...

pyzy

Swiatowa Premiera byla 29 sierpnia...zobacz sobie date na filmwebie...

Hermioneczka

Mieszkam za granica a tu Pokuta weszla do kin juz jakis czas temu :)

ocenił(a) film na 7
Saddako

Tutaj cały soundtrack do ściągnięcia :) Niezwykle piękny :D Pozdrawiam!

http://xilixili.blogspot.com/2007/10/atonement-soundtrack-dario-marianelli.html

ocenił(a) film na 10
czester

Ja wiem, ze mnie zaraz zablokują ale pilnie potrzebuje napisów do tego filmu, czy ktoś moze ma? jak tak to iw.nemezis@gmail.com byłabym bardzo wdzięczna.

Ivona

ta sama prośba co Ivona.. proszę o przesłanie na ita87@op.pl

ocenił(a) film na 8
Saddako

Zgadzam się z koleżanką!:) Film naprawdę super (jak dla mnie 8/10) McAvoy rzeczywiscie w przyszłości powinien dostać oscara.. chociaż nie mnie to oceniać;). Jeśli chodzi o sam film to nie mogę się wypowiadać w sprawach wierności ekranizacji ponieważ nie czytałem książki. Film jest poruszający i mnie również najbardziej podobały się dwie wymienione wcześniej sceny. Również zaskakujące zakończenie wpływa na plus:)
Polecam każdemu!

zielak_4

Jeden z najlepszych filmow roku, uczta dla oka i ucha. Bardzo mi sie podobal, a jestem dosc wybredny :)