4,5 29 tys. ocen
4,5 10 1 28761
3,2 6 krytyków
Poltergeist
powrót do forum filmu Poltergeist

Plusy:
-Pomysłowe przerobienie niektórych elementów
-wycięcie wątku konfliktu z sąsiadem w sprawie tego, że każdy z nich chce oglądać coś innego
-Rozwalenie głowy pajacyka z kopa zamiast wypatroszenia (w tej samej sekwencji porwanie przez drzewo, skończyło się na sponiewieraniu, nie było próby wciągnięcia; trup wyłażący spod ziemi - to wszystko w jednej scenie, było to trochę dziwne, ale ostatecznie wyszło ciekawie)
-Eric przeżywa podobną wizję jak Marty w oryginale
-ciekawsze pokazywanie widocznych gołym okiem zachować Poltergeista
-Aktorstwo i model rodziny:
a)każdy coś znaczy, także dzieci, nie są tak niewyrażne, jak u Hoopera
b)Bowenowie nie są tak idealną rodziną jak Freelingowie
cRockwell nie puszy się jak Nelson
d)Catlett jest bardziej naturalny, niż Oliver Robbins i po raz kolejny pokazuje, że naprawdę potrafi grać (i zagrał najlepiej ze wszystkich)
e)Clements nie jest na szczęście blond-maślanooką dziewczynką, jaką była Heather O'Rourke
f)Harris jako Carigan Burke jest postacią o wiele ciekawszą i mniej irytującą, niż Tangina Barrons, dowiadujemy się tez o nim więcej

-Zamiast matki po Madison idzie brat, powodowany wyrzutami sumienia - świetna zmiana
-Zakończenie - zamiast wystawienia telewizora mamy ucieczkę z prezentowanego domu na widok drzewa
-scena niespodzianka w trakcie napisów

Minusy:
-trochę za dużo efekciarstwa
-pokazanie, jak Madison znika

Shiloh

nie spinaj sie tak bo ci żyłka pęknie,film przeciętny a nawet cienki.

ocenił(a) film na 8
bliss86

I kto tu się spina? Ja wymieniłem tylko zalety i wady.

ocenił(a) film na 3
Shiloh

No nie. Wymieniłeś bliżej nieokreśloną listę opartą na swoim widzimisię ;)
Te zalety to nawet nie zalety. Ot wymienionych parę dyskusyjnych elementów fabuły, które Ci się podobały. Biorąc pod uwagę, że po zsumowaniu daje to może 15 minut, to oceniłeś na 8 za kwadrans mimo, że reszta się nie podobała.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Ogarnij się panie Do-bólu-pedancie-skrupulatny-czepialski (sic). Jak nie potrafić zrozumieć tego, co pisze kto inny, nie komentuj. Amen.

P.S. - nie sądziłem, że kiedyś wypowiem się w ten sposób, ale Twoja wypowiedź była kroplą, która przepełniła czarę bezpodstawnej wojny podjazdowej na moją osobę.

ocenił(a) film na 3
Shiloh

Cóż dupka boli po usłyszeniu prawdy?
To następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz. To nie jest przedszkole, żeby podniecać się, bo ktoś w ogóle coś napisał. Napisałeś głupote? Ktoś to wytknie. Przyzwyczaj się.
Zrozumienie problemem nie jest. Fakt, że autor tekstu ani nieszczególnie radzi sobie z językiem, ani z formowaniem myśli w akceptowalną literacko formą jest już inną sprawą...

ocenił(a) film na 8
Dealric

Gorsze jest trzymanie się swojej wersji wiedząc, że po pierwsze nie ma się racji, a po drugie chcąc tylko ciągnąć swój trolling. I po trzecie czepiać się drobnostki, jaką jest omsknięcie się palców na klawiaturze.

Widzę, że z niektórymi normalnie się nie da i wkrótce naprawdę puściłyby mi nerwy, więc z mojej strony koniec dyskusji.

ocenił(a) film na 3
Shiloh

Masz rację. Takie coś jest najgorsze, więc nie wiem czemu to robisz.
Już pominę hipokryzję przypisywania mi twoich przywar. Ale jak to się mówi belki w swoim oku nie widzisz...
Czepiać się jakiej drobnostki? Myślisz, że moje stwierdzenie o nieumiejętności użycia języka to wynik jakiejś literówki? Nie, to wynik faktu, że nie znasz podstawowych zasad ortografii i interpunkcji. O budowaniu składnego zdania nie wspominając.

Dyskusji nigdy tu nie było, bo dyskusja musi być poparta argumentami. A takowych nigdy nie posiadałeś.

ocenił(a) film na 3
Shiloh

Trailer jest niezły, kiedyś oglądnę, Oby tylko nie skończyło się tak jak na Krugerze 2010, który też miał niezły trailer, a film tragiczny.

ocenił(a) film na 8
ligoo

Remake "Koszmaru" nie był najgorszy (na plus m.in. hitchockowski początek, krótka rola Thomasa Dekkera i scena apteka/kotłownia), jednak byłby lepszy gdyby Krueger pozostał zwykłym psychopatą.