PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238724}

Populacja: 436

Population 436
2006
5,9 9,6 tys. ocen
5,9 10 1 9554
4,0 2 krytyków
Populacja: 436
powrót do forum filmu Populacja: 436

W zasadzie z początkowej sceny można wiele wywnioskować.
Ale po jakimś czasie nie wiadomo już czy to miasteczko faktycznie jest jakieś przeklęte, czy też po prostu mieszkańcom popieprzyło się w głowach.
Ale w każdym razie scena z samobójstwem babki na szubienicy była mocna ( To znaczy możnaby spekulować czy to aby na pewno było samobóstwo )
No i scena ze szczęśliwą rodzinką za kratkami, aż się w głowie nie mieści.

6/10

BladeMaster

Zgadzam sie z przedmówcą. Nie oczekiwałem zbyt wiele po tym filmie i tyle też dostałem. Mimo to nie uważam, że oglądając ten film straciłem czas. Gdyby jednak nie wszystko było dopowiedziane mysle, ze film moglby nieco na tym zyskac (przynajmniej w moich oczach). Generalnie wszystko jest zrobione niezle, ale bez rewelacji, chociaz zakonczenie zupelnie do mnie nie przemawia. Dla kogos kto widzial wiele zakonczen w stylu "Oszukac Przeznaczenie" zakonczenie tego filmu jest nie jest zadnym zaskoczeniem. Dla mnie byl to najgorszy moment filmu. Mysle, ze scenarzyste bylo stac na cos mniej oczywistego :/

PS. Dla niektorych ciekawosta moze byc, ze jedna z rol gra Fred Durst z Limp Bizkit. Chociaz bardziej niz jego gra zastanowilo mnie cos zupelnie innego. W mediach Durst najczesciej pokazywany jest w czapce z daszkiem lub jakiejs podobnej. Po obejrzeniu tego filmu wiem juz dlaczego tak jest... Fredek wylysial ^_^

Onvog

Kurcze, ale jak na muzyka moim zdaniem dobrze zagral. To chyba jego jedna z pierwszych projekcji takich gdzie gra mozna powiedziec na piewrwszym planie. Na DVD jest alternatywne zakonczenie, czyli, zmieniaja koncowke w ktorej 2 bohaterow uchodzi z zyciem na koncu wykrecajac przed ciezaorowka. I to zakonczenie moim zdaniem jest lepsze ! Wtedy bysmy sie mogli zastanawiac dlaczego wlasnie sie im udalo. Ale autorzy chyba stwierdzili, ze happy end zawsze rozwala film. Oj chyba nie zawsze..

bartee_2

Poza tym klimat byl troche za bardzo z Dr Queen, mogli troszke to zmienic, ale nie bylo najgorzej. No i ta plonaca stodola.. ten ogien, co to mialo byc? :)

ocenił(a) film na 5
bartee_2

z tym ogniem to rzeczywiscie porazka kiepska animacja

użytkownik usunięty
Onvog

Gdyby jednak nie wszystko było dopowiedziane mysle, ze film moglby nieco na tym zyskac.

Generalnie nie wszystko było dopowiedziane, gdyby WSZYSTKO było by 'zamaskowane' to by ludzie narzekali, że nic nie rozumią