co za gniot... wychodzi na to ze Bog uwielbia tylko tych 436 mieszkancow hehe bo to nic ze moze wszystko i gdyby chcial to sielanka trwalaby wszedzie na swiecie, nieeee to zbyt proste, lepiej wiezic ludzi w jakiejs miescince w stanach mimo tego ze świadomie dał im wolną wolę przy ich tworzeniu. Parodia filmu, tyle mam do powiedzenia
Well... Imho tematyka dosyć ciekawa i film nawet nie najgorzej zrobiony. Trzeba się nad nim zastanowić zamiast od razu przekreślać to czego nie rozumiesz. Pamiętasz jak w filmie było wspomniane, że przybył 467 mieszkaniec i był - zły? Była też mowa o klątwie, a to raczej nie jest specjalizacja Boska. Można założyć, że to jakaś demoniczna manifestacja, która utrzymuje wszystko w niezmiennym stanie.
Sporo filmów ma drugie i trzecie dno jak np "Triangle", trzeba umieć je zauważyć i przemyśleć. W filmie często podsuwa się oczywisty obraz, który jest banalny i z pozoru nieciekawy. Zabawa zaczyna się gdy analizujemy film i wyciągamy z niego wszystko po kolei. W filmie była numerologia biblijna - spróbuj znaleźć numerologię demoniczną i porównać. Użyć mózgu nie jest tak trudno jak się wydaje, ale oczywiście najłatwiej patrzeć tylko na pierwszy plan i po nim ocenić wszystko.
Anyway 7/10 - nie zmarnowałem czasu na oglądanie filmu, ale jeżeli ktoś szuka porządnego horroru aby się bać, to nie jest to film dla niego.
wujek_kuna bardzo mi przykro że nie zrozumiałeś tego filmu, ale może jak podrośniesz obejrzysz znowu i tym razem zrozumiesz. Oby!