PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238724}

Populacja: 436

Population 436
2006
5,9 9,6 tys. ocen
5,9 10 1 9554
4,0 2 krytyków
Populacja: 436
powrót do forum filmu Populacja: 436

co za gniot... wychodzi na to ze Bog uwielbia tylko tych 436 mieszkancow hehe bo to nic ze moze wszystko i gdyby chcial to sielanka trwalaby wszedzie na swiecie, nieeee to zbyt proste, lepiej wiezic ludzi w jakiejs miescince w stanach mimo tego ze świadomie dał im wolną wolę przy ich tworzeniu. Parodia filmu, tyle mam do powiedzenia

ocenił(a) film na 7
wujek_kuna

Well... Imho tematyka dosyć ciekawa i film nawet nie najgorzej zrobiony. Trzeba się nad nim zastanowić zamiast od razu przekreślać to czego nie rozumiesz. Pamiętasz jak w filmie było wspomniane, że przybył 467 mieszkaniec i był - zły? Była też mowa o klątwie, a to raczej nie jest specjalizacja Boska. Można założyć, że to jakaś demoniczna manifestacja, która utrzymuje wszystko w niezmiennym stanie.
Sporo filmów ma drugie i trzecie dno jak np "Triangle", trzeba umieć je zauważyć i przemyśleć. W filmie często podsuwa się oczywisty obraz, który jest banalny i z pozoru nieciekawy. Zabawa zaczyna się gdy analizujemy film i wyciągamy z niego wszystko po kolei. W filmie była numerologia biblijna - spróbuj znaleźć numerologię demoniczną i porównać. Użyć mózgu nie jest tak trudno jak się wydaje, ale oczywiście najłatwiej patrzeć tylko na pierwszy plan i po nim ocenić wszystko.
Anyway 7/10 - nie zmarnowałem czasu na oglądanie filmu, ale jeżeli ktoś szuka porządnego horroru aby się bać, to nie jest to film dla niego.

wujek_kuna

Boga w to nie mieszaj:) Film niezły, a sam pomysł na scenariusz również.

ocenił(a) film na 9
wujek_kuna

wujek_kuna bardzo mi przykro że nie zrozumiałeś tego filmu, ale może jak podrośniesz obejrzysz znowu i tym razem zrozumiesz. Oby!

ocenił(a) film na 7
wujek_kuna

Dziwi mnie fakt,że tak cholernie mieszasz religię w fabułę filmu.
To jest F I L M, taka fikcja, którą ktoś napisze, zatrudni ludzi, którzy to zagrają i puści dalej. Nikt nie mówi,że cokolwiek było na faktach ;3