7,9 35 tys. ocen
7,9 10 1 34689
7,1 20 krytyków
Pora umierać
powrót do forum filmu Pora umierać

dumna, pyszna, zrzędliwa, osądzająca, upierdliwa, złośliwa, dokuczliwa, skocentrowana na sobie,
piesku i przeszłości, rozżalona - nic nowego Aaaaa i nie rozumiejąca młodszych od siebie, lepiej rzucić kłody pod nogi, zamiast pomóc rodzinie, jasne.. klasyk

ocenił(a) film na 7
Flauius

Szkoda, że nie zauważyleś, ze to wlasnie rodzina chciala ja wykorzystac.

butterfly7

Popieram bohaterkę.

Flauius

Też będziesz stary i zrzędliwy.

ocenił(a) film na 5
estella_bluebell

no jasne, nie powiedziałem że nie :P już się taki robię ;) tylko po ciul robić tak dennen filmy o tym co czeka prawie każdego z nas, niestety :/ jeśli dożyjemy starości

ocenił(a) film na 10
Flauius

szkoda że nikt z tu się wypowiadających nie zrozumiał tego filmu, ludzie... to jest kino nieco bardziej ambitne, nie patrzcie tylko na powierzchowny obraz, na to co widzicie, ale co chciano przekazać... potraktujcie ten film jak wiersz.

ocenił(a) film na 10
Flauius

A po ciul robić film o psychopatach znęcających się nad rodziną, który to film oceniłeś wyżej niż ten?

ocenił(a) film na 9
Flauius

nie jestem fanem polskiego kina, ale ten film, a przede wszystkim postać zagrana przez panią Szaflarską, "majestro"..film bardzo smutny, przygnębiający wręcz depresyjny, ale mający swój niepowtarzalny klimat...

Flauius

Ten film trzeba zrozumieć...niestety nie każdy jak widać potrafi. Czego oczekujesz zatem od starszego człowieka? tego aby patrzył w przyszłość? dobre sobie. Starsza osoba żyje wspomnieniami, gdyż nic nowego jej już nie spotka. Co w tym złego? Flauius, zachowaj ten opis dla siebie, może na starość spojrzysz na to z innej perspektywy
W mojej ocenie świetny film, pięknie zagrany przez p. Danusię Szaflarską. Ten film to coś innego, ale prawdziwego. Akurat główna bohaterka była "charakterna" i sama poradziła sobie z zacierającą na majątek rączki rodzinką. A ile ludzi wykorzystano w ten sposób? Starsi ludzie, samotni, pozostawieni samym sobie, opuszczeni dawno przez bliskich ( są a jednak ich nie ma) jacy mają być się pytam?
Nikt nie chciałby doświadczać takiej samotności, dlatego szanujmy starszych, dajmy ich trochę radości i naszego towarzystwa