Zamierzam obejrzec porachunki ,ale nie wiem czy zlektorem czy z napisami.Czy lektor psuje klimat filmu tak jak np w "przekrecie"?
Nie wiem jak jest z tym ale pewnie to samo. Przekręt z lektorem absolutnie odradzam, leciał ostatnio na tvp, wyprał z tego filmu caluśki klimat. Niektórych nie można :)
Oczywiście że tylko napisy!
Osobiście nie cierpię filmów z lektorem bo to psuje cały klimat - nie słychać dobrze ani muzyki ani mowy aktorów. Nie wiem czy gorszy jest dubbing czy lektor...
Lektora zdecydowanie odradzamy we wszystkich wypadkach. Ponadto w tym filmie mają ciekawy, mocny brytyjski akcent.
Też się zastanawiam nad lektorem, ale niepokoi mnie kwestia tłumaczenia. Jak będzie dobre, czyli nie ugrzecznione to biorę lektora, jak bedą mi f*ck tłumaczyć na kurde, to biorę napisy.
ZDECYDOWANIE Z NAPISAMI ! Ten cudowny, brytyjski akcent jest BEZCENNY ! Lektor zdecywodanie wiele by zepsuł !
NAPISY !!!!!!!!!! obejrzałem dawno temu z napisami, później leciał w TV z lektorem - zmieniłem kanał po 15 minutach, nie wytrzymałem
"lektor psuje klimat każdego filmu"
No chyba, że to Tomasz Knapik czytający film akcji z Norrisem lub Bronsonem z lat 70-tych:D