PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747}

Porachunki

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
1998
7,9 112 tys. ocen
7,9 10 1 111932
7,6 49 krytyków
Porachunki
powrót do forum filmu Porachunki

dialogi, historia, zdjęcia, atmosfera, muzyka, świetnie grający aktorzy ale brakuje tego czegoś co miał Przekręt czy Pulp Fiction. Niestety nie jest kandydat na film kultowy, a mogło być tak pięknie. Dlatego daję tylko 7/10.

użytkownik usunięty
gorab

właśnie obejrzałem ten film, mam dokładnie taką samą opinie ;] niby wszystko jest ale jednak Przekręt był lepszy ;]

użytkownik usunięty

Kompletnie nie rozumiem tego jak można wyżej oceniać Przekręt od Porachunków. Przecież to Porachunki były pierwsze i chyba w ogóle była to pierwsza tego typu komedia kryminalna z tak pokręconym scenariuszem. Natomiast Przekręt to jakby kopia Porachunków - odgrzewany kotlet, który również klimatem odstaje od pierwowzoru... Przekręt jedynie czym może się poszczyci to lepszą obsadą (Brat Pitt i Benicio Del Toro) i nic po za tym.
Dlatego:
Porachunki - 10/10
Przekręt - 9/10

ocenił(a) film na 7

Hej. To że Porachunki były pierwsze to jeszcze niż nie znaczy. Guy się rozwinął i dopracował kolejny film jakim był Przekręt. Ale widzę że już jest wątek - który film lepszy.

użytkownik usunięty
gorab

To że Porachunki były pierwsze to właśni dużo znaczy, ponieważ najważniejszy jest pomysł. Niestety w Przekręcie pomysłu był zerżnięty z Porachunków...Cóż oryginał może być tylko jeden.

użytkownik usunięty

a tam, nie wiem dlaczego z założenia coś co było pierwsze musi być lepsze. ;]
ps1: oba sa bardzo dobre, różnica jest bardzo mała ;]

ocenił(a) film na 10
gorab

AKCENTU BRADA PITTA

HV71

- you like degs?
- what?
- degs
- what? - oh dogs...

ocenił(a) film na 10
gorab

Oba są kultowe. Ja osobiście bardziej lubię przekręt, ale porachunki mają jednak lepszy klimat ;)

mmc7

a Ja bardziej lubię Porachunki za całokształt - przekręt do mnie jakoś nie trafił, niczym mnie nie pobił niczym nie zaskoczył i wkur... mnie jedna postać w tym filmie , klimat też jakiś taki dziwnie negatywny ,takie mam odczucia dlatego raczej już nie powróce do tego filmu ! za to Porachunki niszczą system i moge oglądać bez końca !!

ocenił(a) film na 10
temteges

Trochę tego nie kumam, ale domyślam się, iż to Twoje preferencje aktorskie przeszkadzają Ci w odbiorze "Snatch". Oba są zrobione w podobnej konwencji i tematyce ;)

mmc7

mimo ze są w podobnej konwencji i temacie to jednak różnia sie od siebie diametralnie :) ostatnio drugi raz oglądałem snatch żeby sie upewnić czy aby napewno tak uważam no i zdania nie zmienie , a moje preferencje są poprostu moje i jak coś mi nie siada to mi nie siada i tyle nei bede sie na siłe przekonywał , dwa razy wystarczy :)

ocenił(a) film na 10
temteges

Ave bracie. Przynajmniej nie bluzgasz ;)