dialogi, historia, zdjęcia, atmosfera, muzyka, świetnie grający aktorzy ale brakuje tego czegoś co miał Przekręt czy Pulp Fiction. Niestety nie jest kandydat na film kultowy, a mogło być tak pięknie. Dlatego daję tylko 7/10.
właśnie obejrzałem ten film, mam dokładnie taką samą opinie ;] niby wszystko jest ale jednak Przekręt był lepszy ;]
Kompletnie nie rozumiem tego jak można wyżej oceniać Przekręt od Porachunków. Przecież to Porachunki były pierwsze i chyba w ogóle była to pierwsza tego typu komedia kryminalna z tak pokręconym scenariuszem. Natomiast Przekręt to jakby kopia Porachunków - odgrzewany kotlet, który również klimatem odstaje od pierwowzoru... Przekręt jedynie czym może się poszczyci to lepszą obsadą (Brat Pitt i Benicio Del Toro) i nic po za tym.
Dlatego:
Porachunki - 10/10
Przekręt - 9/10
Hej. To że Porachunki były pierwsze to jeszcze niż nie znaczy. Guy się rozwinął i dopracował kolejny film jakim był Przekręt. Ale widzę że już jest wątek - który film lepszy.
To że Porachunki były pierwsze to właśni dużo znaczy, ponieważ najważniejszy jest pomysł. Niestety w Przekręcie pomysłu był zerżnięty z Porachunków...Cóż oryginał może być tylko jeden.
a tam, nie wiem dlaczego z założenia coś co było pierwsze musi być lepsze. ;]
ps1: oba sa bardzo dobre, różnica jest bardzo mała ;]
Oba są kultowe. Ja osobiście bardziej lubię przekręt, ale porachunki mają jednak lepszy klimat ;)
a Ja bardziej lubię Porachunki za całokształt - przekręt do mnie jakoś nie trafił, niczym mnie nie pobił niczym nie zaskoczył i wkur... mnie jedna postać w tym filmie , klimat też jakiś taki dziwnie negatywny ,takie mam odczucia dlatego raczej już nie powróce do tego filmu ! za to Porachunki niszczą system i moge oglądać bez końca !!
Trochę tego nie kumam, ale domyślam się, iż to Twoje preferencje aktorskie przeszkadzają Ci w odbiorze "Snatch". Oba są zrobione w podobnej konwencji i tematyce ;)
mimo ze są w podobnej konwencji i temacie to jednak różnia sie od siebie diametralnie :) ostatnio drugi raz oglądałem snatch żeby sie upewnić czy aby napewno tak uważam no i zdania nie zmienie , a moje preferencje są poprostu moje i jak coś mi nie siada to mi nie siada i tyle nei bede sie na siłe przekonywał , dwa razy wystarczy :)