Nie twierdzę że Bradley Cooper jest najlepszy z wszystkich tegorocznych kandydatów, uważam
tylko że zasługuje na Oskara !
Jak powiedziano w filmie nasz bohater cierpiał na zaburzenia afektywne dwubiegunowe ... gdy
ktoś pierwszy raz styka się z Tobą chorobą to raczej zachowanie chorującego nei wzbudza aż
tak wielkiego zainsteresowania. Z autopsji wiem jak zachowuje się człowiek z ChAD-em i
muszę przyznać że nasz bohater genialnie poradził sobie w tej roli ! To tego cały film , mimo że
poniekąd dość przewidywalny jak większość komedii to niezwykły na swój sposób oraz
niepowtarzalny.
Jakiś czas temu uważałem że Bradley Cooper to taki cwaniakowaty aktorzyna ... po tym filmie
wiem że jednak nie do końca.
9/10 świetne kino polecam - przed obejrzeniem zapoznać się z definicjami - zaburzenie
afektywne dwubiegunowe (ChAD) oraz Nerwicą natręctw (ZOK) :)
Widziałem Przerwaną Lekcje Muzyki dosyć dawno i mnie osobiście film ten średnio się podobał, ale to już temat na inną dyskusję. Masz prawo do swojego zdania, Gustu i nawet do ich obrony z uporem maniaka jak każdy, ale też powinieneś próbować się czegoś uczyć, wyciągać wnioski, ja się trochę nauczyłem z całej tej dyskusji, mimo wszystko dzięki Swego zdania o Bradley Cooperze nie zmienię, ani o filmie "PPM".
Żegnam i ''see you in another life'' Bradleyu...
jestem właśnie po seansie Poradnika.... widziałam 5 filmów z nim i muszę przyznać, że w tym zagrał najlepiej.... ale, żeby 8 nominacji do Oscara? O_o ..... ot, przyjemny film z wiadomym zakończeniem
Dokładnie OCD czyli zaburzenie obsesyjno kompulsywne, to miał De Niro. STRASZNA CHOROBA!!
Racją ... taką osobę też znam ... śpi z żelazkiem ... naprawdę przykre chociaż niektórzy inteligencji pewnie będą się z tego śmiać.
Nie pisałem o tym mimo że De Niro też jest nominowany, ale stwierdziłem ze o nim nie trzeba pisać bo to klasa sama w sobie.
"Bradley Cooper zasługuje na Oskara !".
Żart dnia. Toć nawet Gere swego czasu lepiej zagrał postać z takowymi zaburzeniami...
Słuchaj mów sobie co chcesz. Założyłem ten temat i dalej będę się upierał przy postawionej tezie. Jennifer dostała Oscara w pełni zasłużenie, nie mówie że Bradley zagrał najlepiej z nich wszystkich ... jednak swoją grą zasłużył na to wyróżnienie. Najbardziej jednak się cieszę że film Mistrz nie dostał żadnego wyróznienia, czym zamknął usta paru ignorantom !