PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 307 tys. ocen
7,2 10 1 307304
6,9 90 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Miałam okazję jako pierwszą przeczytać książkę, a potem obejrzeć film.
Szczerze się rozczarowałam, książka inna niż film, moim zdaniem dużo lepsza. Film momentami
nudny, gra aktorów na poziomie średnim.. Więc dobrze wam radzę, nie oglądajcie filmu jeśli
przeczytaliście książkę, to zniszczy cały urok. Ale to tylko moje zdanie.

ocenił(a) film na 6
zuza700_filmweb

zdecydowanie się z tobą zgadzam. Przeczytałam książkę i zdecydowałam się na film. Książka była całkiem fajna, a w filmie pominęli bardzo dużo momentów (choćby końcówkę książki), nie było w ogóle tego wątku zdobyciem 5 pkt w tym tańcu a w konkursie brała udział głównie młodzież , oczywiście na nim nie było też NIkki oraz ojca Pata. Może gdyby nie książka to film by mi się podobał mimo że nie lubię tych romantycznych końcówek. Jednym słowem film mnie rozczarował, niestety :(

ocenił(a) film na 6
zuza700_filmweb

Szkoda, że przeczytałam Twój komentarz po obejrzeniu filmu. Książka moim zdaniem była rewelacyjna, a film.. No cóż.. Straciłam prawie 2 godziny.

ocenił(a) film na 5
zuza700_filmweb

Chyba tylko zmierzch był lepszym filmem od książki (ale na wyżyny to się i tak nie wspiął). Książki są ZAWSZE lepsze. Ale i tak oceniłaś na 8/10?

ocenił(a) film na 7
edi_nie_oglada_filmow

Co do Zmierzchu, to książka dla mnie i tak lepsza, choć i tak niezbyt dobra.
Na 8, bo film nie był zły. Nie porównuję raczej książki do filmu..

ocenił(a) film na 5
zuza700_filmweb

Zmierzch to tanie romansidło z potworami jak z bajki (nie rozumianej przez braci Grimm). Film pomija "opisy", sporo "dialogów" itd. Co wychodzi mu na zdrowie, ale dalej pozostaje niezbyt dobrze zrealizowaną, kiepsko zagraną słabą historią.

Co do poradnika... Ktoś w tematach poniżej zdołał napisać scenariusz lepszy od tego filmowego (nie znam książki) - tylko zarys, ale sporo to mówi o możliwościach jakie mieli autorzy (możliwe, że związane jest to z fabułą książki...)

ocenił(a) film na 7
zuza700_filmweb

Hej, a możesz opisać jaka była końcówka? czym się różniła od filmu? Bo właśnie obejrzałam film i trochę się zawiodłam, więc jestem ciekawa jak cała historia została rozwiązana w książce...

ocenił(a) film na 7
nynavee

Książką była w 3/4 inna od filmu, więc nie ma sensu jej opisywać. Lepiej przeczytać samemu, ksiązkę akurat polecam.

zuza700_filmweb

Trudno żeby strictę przełożyć książkę na ekran. ;-) Przeczytałam książkę i od razu wzięłam się za film. Książka lepsza tu się zgodzę, ale ekranizacja również niezła. Jedynie co mnie drażniło to aktorka grająca Tiffany. :/