Poranek kojota , Killer , Kiler-ów 2-óch , Chłopaki nie placza , e=mc2 , co procz tego mozna jeszcze ogladnac ( polskiego i w podobnym stylu) ?
fake wymieniłeś najlepsze polskie filmy zapomniales o pieniądze to nie wszystko
Ja daję jeszcze nic śmiesznego i szczęśliweggo Nowego Jorku ale to nie jest nic śmiesznego:D
takich filmów jak wymieniłeś i kilka niżej już nie robią. A szkoda.
Dla mnie najlepsze to: Czas surferów, chłopaki nie płaczą, poranek kojota, sami swoi, seksmisja i jak rozpętałem 2 wojnę światową. Może sobie jeszcze coś przypomnę wartego uwagi...
Gniotów?? To są najlepsze polskie komedie z niezapomnianym klimatem i świetnymi aktorami. Teraz to dopiero robią gnioty... Dla mnie jeszcze świetna polska komedia to Miś :)
Zgodzę się, teraz robią jeszcze większe gnioty. A Miś wiadomo , dobry.
Polskie kino zostało przesiąknięte przez denne filmy w roli głównej z cieniasem z wielką szparą między zębami, i gościem który zagrał papieża, a teraz robi z siebie Davida Husselhoffa . Ale bez urazy Poranek Kojota był poprostu słaby.
Przede wszystkim chodzi mi o klimat tych komedii. Może nie były wybitnie śmieszne ale po prostu ogląda się je z przyjemnością. Można do nich wracać aby jeszcze raz usłyszeć niektóre wręcz epickie dialogi. Teraz niestety nie ma tak wciągających polskich produkcji :)
Sory nie zauważyłem 3 postu.Seria alternatywy i zmiennicy .Film ciało był niezły.
Ja jeszcze czasem popatrzę sobie na "Karierę Nikosia Dyzmy" i to tylko niektóre scenki, i chyba też dla tego że ten film był kręcony u mnie w mieście, trochę się pozmieniało fajnie tak popatrzeć na alejkę cmentarną ze swojego miasta XD jednakże chyba raczej do pięt on nie dorasta filmom które wymieniłeś bo tych które kręcą teraz krótko mówiąc nie da się oglądać :D
Też oglądam czasem "Nikosia" dlatego, że kręcono go w P-ce :D Swoją drogą dość niezła komedia jednak wolę "Chłopaki nie płaczą" i "Poranek Kojota"
e=mc2 - bardzo mnie nudził i nikomu tego filmu nie polecam a co do innych dobrych polskich komedii to warto obejrzeć: Pieniądze to nie wszystko, Nic śmiesznego, Kariera Nikosia Dyzmy (świetna komedia), Szczęśliwego Nowego Jorku, ale przede wszystkim polecam film którego tutaj jeszcze chyba nie wymieniono "Testosteron" nie każdemu się podoba, za uważam, że jest genialny!