Na seans poszedłem z nastawieniem, że będzie to lekki film z zabarwieniem humorystycznym, klimatem popularnzch ostatnio wampiryzch horrorów i technologią 3D.
Przy takim nastawieniu - film zdecydowanie mi się podobał, wszystkie elementy były ze sobą przeplatane płynnie. Dopasowane do klimatu żarty, spora dawka humoru, dobrze odegrane role, no i ta efekty wizualne.
Sama technologia 3D, to już nie cyan-red jak jeszcze kilka lat temu tylko ... no właśnie, nie znam nazwy tej techniki, okulary jedynie szare szkła, obraz bez rozwarstwienia barw, nieznacznie przesunięty. Jeśli ktoś zna nazwę tej techniki prośba o odpowiedź, bo uważam że oferuje ona najlepszą obecnie jakość nie wymagającą podłączonych do zasilania okularów.
to jest bodajże Real D3D (Na okularach masz nazwę) Szkła w okularach polaryzowane
Jak byłem na Transformers 3 w 3D to to była jakoś REAL 3D. Lub zwykłe 3D. i tak samo jak opisujesz ekran był przesunięty ale i to o bardzo dużo :) W końcu taki FIlm musi mieć efekty :)
Mam pytanie. Czy wampiry w tym filmie chodzą w dzień? Np. w serialu "Pamiętniki wampirów" mają jakieś "zaczarowane pierścienie", które im to umożliwiają.
W dzień chodzi jako "zwykły" człowiek, a jedynie po zmroku uaktywnia się w nim wampir. ;) I wtedy oczywiście światło dzienne jest dla niego mówiąc delikatnie - szkodliwe. ;)
Dla mnie mega postacią jest tam postać Petera Vincenta, "znawcy" wampirzej natury. Naprawdę tak dla relaksu + efektów 3D ten film śmiało mogę powiedzieć, że jest dobry.
chodzi w dzien jako zwykly czlowiek? to chyba jakies inne filmy ogladalismy ;)
oczywiscie ze kazdy kontakt ze swiatlem slonecznym jest dla niego szkodliwy! jedyne momenty kiedy jest pokazany poza domem to albo w nocy albo po zachodzie slonca ;P
A początek filmu, gdy pomaga naprawić coś w ogródku pani Brewster? Wtedy gdy poznaje go Charley i Amy. Z tego co pamiętam to było po szkole.
wydaje mi sie ze to juz tez bylo po zachodzie slonca, aczkolwiek moge sie mylic i jezeli tak to zwalilbym to na karb błędu fabuły (podobnie jak w scenie z krzyzem na drodze miedzystanowej - skoro mu nie zaszkodzil to po co zaraz potem nasz mlodociany bohater pozniej w szpitalu tapetuje nimi caly pokoj matki??), gdyz pozniej juz ani razu w ciagu dnia sie nie pokazuje.
Sprawdziłem w zwiastunie i masz rację, nie była to noc, ale zapalili już latarnie. ;) Odnośnie tej sceny w szpitalu z krzyżykami na szybach, to rozbawił mnie jego komentarz do pielęgniarki "mama jest bardzo religijna". :)) Pozdrawiam.
CZY KTOS MI POWIE GDZIE MOZNA OBEJRZEC TEN FILM CZY SIE NIE DOCZEKAM ODPOWIEDZI?
w kinach od piątku :P ja (jak i podejrzewam rowniez pozostali wypowiadajacy sie) widzialem na przedpremierowym pokazie. w necie jeszcze nie ma.
Oglądałam w wersji eng , chyba jeszcze nie ma w sieci napisów. Musisz trochę poczekać :)