Ja poszłam na ten film z wielką chęcią i wcale się nie rozczarowałam :) Wyszłam kina tak zadowolona! Aktorzy są świetni! Bardzo podobała mi się postać Jerry'ego (Colin Farrell). Wreszcie film gdzie wampiry to potwory, a nie zakochane "wampiry"! Podkreślam, że to moja opinia! Polecam ten film fanom prawdziwych wampirów :)
zgadzam się w zupełności! naprawdę dobry film, akurat w moim typie:))Polecam. ;p
Ej, ty oceniaj ten film jak chcesz, ale dla mnie film jest bardzo dobry. I myślę, że nie lubisz Colina (jest dużo takich osób) lub nie doceniasz fajnych filmów.
potwierdzam, film ma dialogi w takim stylu jakby aktorzy jak najszybciej i jak najwięcej chcieli powiedzieć, żeby im już tylko zapłacili i mogli pójść do domu.
ŻAL; obejrzyjcie sobie starą część 1 i 2. Umiejętnie budowane napięcie, każdy z aktorów gra swoje. Stara dobra szkoła, gdzie kiedyś przede wszystkim liczył się warsztat aktorski a nie kurde felini makijaż na gębie faceta i teksty mające świadczyć, że typ jest niby wygadany, a tak naprawdę nic nie rozumie co mówi. ŻAL
No może nie jest to jakieś arcydzieło czy coś (a prawdziwe wampiry to dla mnie są tylko i wyłącznie w "wywiadzie z wampirem") ale nie da się ukryć że "postrach' to naprawdę przyjemny film :) Kiedy trzeba śmieszy ale są też momenty które trzymają w napięciu, generalnie bardzo pozytywnie się człowiek czuje po jego obejżeniu za co duży plus.
Według mnie to jest arcydzieło! :) Ale to moja ocena, taak? Ty możesz mieć swoją, założyłam konto tu by oceniać według moich myśli ;)
Przecież nie pisze że nie masz racji czy coś tylko wrażam Swoje zdanie. Nikt tu nie zabrania Ci mieć własnego :)
Nie był zły, ale ta transformacja w vampira strasznie kiepska. Panowie od efektów specjalnych przesadzili. Generalnie trzyma w napięciu co na plus. Genialna rola Davida- Petera Vincenta. Uśmiałam się. I tak, jeżeli chodzi o wampiry najbardziej ich ukazanie podoba mi się w True Blood, a jakoś nawet w 'Wywiadzie z wampirem' średnio..
Co do autorki tematu to pewnie film się podobał bo nawet nie wie ,że to remake z 1985 roku:) Ten to dopiero dzieło:) No i cudowna gra Chrisa Sarandona - to był hit! W nowej wersji się nie postarali.No ,ale każdy ma swoje zdanie...:) Ktoś napisałam o True Blood:) - Tak swietny!!!!:):)
moim zdaniem film nudny, colin się specjalnie nie postarał, fabuła jakaś taka rozlazła... zmarnowane 1,5 godziny ;/
Film nie jest arcydziełem , ale zobaczyć można
na pewno Postrach nocy jest o wiele lepszy niż Zmierzch, a Colin Farrell lepszym wampirem niż Pattinson
David Tennant - najlepszy atut filmu
Jeszcze nie widzialam, ale zamierzam obejrzeć ze względu na Tennanta ktorego
a) uwielbiam
b) słyszałam że zagrał rewelacyjnie
Poza tym podchodzę do tego filmu z duzą dozą nieufności bo drażnią mnie wszystkie produkcje o wampirach, od czasu gdy moje ich skojarzenie z mrocznym Drakulą zmącił Edzio ze Zmierzchu (niestety)