PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569166}

Postrach nocy

Fright Night
2011
5,6 30 tys. ocen
5,6 10 1 30221
5,4 14 krytyków
Postrach nocy
powrót do forum filmu Postrach nocy

WITAM mam 23 lata oglądałem dzisiaj ten film z dziewczyną i oboje stwierdziliśmy że takiego gniotu nigdy nie oglądaliśmy!! Ten film to jakaś porażka jakie tam są w ogóle sceny ludzie! Takiej głupoty nie widziałem od lat. Nie obrażam młodszych osób ale nie wiem jak można napisać że to fajny film. Nie liczyłem na horror ale chociaż na coś normalnego z colinem Farrellem. SZOK . Obejrzyj jeśli chcesz ale na własną odpowiedzialność ;) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
sempisko

Ja to obejrzałam ze względu na Davida Tennanta i może dlatego film mi się podobał ;)

ocenił(a) film na 7
sherlockistka

oj, nie tylko ty xD u mnie było dokładnie tak samo ;) słabość do Doktora jednak trochę rzutuje na odbiór filmu xD np ostatnio z tych samych powodów obejrzałam „United” xD na litość, ja się nawet na piłce nie bardzo znam a i tak mnie wciągnął xD heh pozdrawiam :)

Rejka

ja jestem starszy, film obejrzałem sam :) i mi się spodobał - klimat był, pośmiać też się można było też, scena jak chłopak włamuje się by uwolniś laskę z "szafy" colina trzymająca w napięciu... na końcu troche za duża sieczka tylko, film na 6-7

ocenił(a) film na 1
sempisko

popieram, chłam totalny, sama nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać ;)

ocenił(a) film na 8
kasiulaker

Mogłaś wybrać śmiech przez łzy albo popłakać się ze śmiechu.

ocenił(a) film na 7
sempisko

to jest komedia debile!

jestem starszy od ciebie i powiem ci tylko że ten film świetnie oddaje klimat starych, tandetnych horrorów jak np. STRACENI CHŁOPCY.

w ogóle co do za argument z tym wiekiem?
możesz mieć i 40 lat a dalej być durnowaty:/

ocenił(a) film na 1
Stilnes

No właśnie tandetny horror. Więc po co tracić czas na robienie tandetnych filmów. Możesz być starszy wiekowo ale intelektualnie jesteś sto lat za murzynami ;) film nie przestraszy, chyba że dzieci z podstawówki. Jeśli chodzi o rozśmieszenie to fakt... rozśmiesza głupotą i przewidywalnością:)

sempisko

Jeśli nastawiliście się na horror to faktycznie mogło Ci nie przypasić. Ale to nie jest horror tylko komedia i to w dodatku dla ludzi o specyficznym poczuciu humoru. Ja (mam 27 lat - choć to tutaj faktycznie nic nie zmienia:) dla przykładu nastawiłem się na komedię i było wesoło. Jak Jerry przyszedł po bronki to płakałem ze śmiechu.

ocenił(a) film na 7
sempisko

już miałem ci napisać po co robi się umyślnie tandetne filmy, ale jesteś ewidentnie tak tępy że dałem sobie spokój.

wątpię że masz te swoje 23 lata.
po twoich "wypowiedziach" wnioskuję że masz 13-14 i chyba jakiś abstrakcyjny kompleks z tego powodu.

Stilnes

A ja mam 87 lat i powiadam Wam dzieci, zaden wiek nie uczyni z Was bohatera, nie zaswiadczy o wspanialosci badz zanujacej fabule jakiegokolwiek filmu, ale fajnie bylo mnie staremu zajrzec do Was i miec ubaw z komedii jaka sami tu odegraliscie... A pan autor to juz totalnie polecial po bandzie - 'OPINIA DOROSLEGO CZLOWIEKA'... LOL 23 lata - poczekaj, az bedziesz w moim wieku, moze do tego czasu zalapiesz, kiedy w zyciu czlowieka realnie pojawia sie doroslosc.

Wszystkiego dobrego.

/SIMON

ocenił(a) film na 7
SIM0N_filmweb

87 lat i zwrot LOL. nieźle:)

ocenił(a) film na 7
SIM0N_filmweb

i like it ;)

ocenił(a) film na 9
SIM0N_filmweb

To najgłupsza rzecz jaką tu czytałam!!! 87 i po bandzie nawet jak sie bardzo starałeś to Ci nie wyszło udawanie dorosłego widza!!!

ocenił(a) film na 7
zaza237

Uuu kotś nie wyłapał ironii :)

ocenił(a) film na 5
Stilnes

"To co najbardziej mnie wkurza w dyskusjach internetowych, to chyba zbyt pochopne ocenianie rozmówcy i za szybkie wyciąganie wniosków na temat tego z kim się rozmawia.
Rozwalają mnie sytuacje gdy ktoś na podstawie jednego zdania, które napiszesz, potrafi walnąć ci wielozdaniowy wywód na temat tego kim jesteś, co lubisz, czego się boisz, o czym marzysz, jakie sekrety skrywasz...
Chyba nie muszę wspominać jakie to są zazwyczaj bzdury?
Zazwyczaj takie osoby jedynie się ośmieszają. Chociaż z drugiej strony przynajmniej widać z kim się ma do czynienia bo najczęściej są to typowe przykłady "przeniesienia"
Brzmi znajomo?

ocenił(a) film na 7
translatio

tylko że moja wypowiedź miała celowo uderzać w takie tony żeby pokazać jak bzdurny jest argument wieku jeśli chodzi o ocenianie filmów.

ocenił(a) film na 7
Stilnes

dokładnie - jak ktoś wychowany jest na filmach z lat 80-tych, tych wszystkich "nastoletnich wampirach" "wilkołakach" itd, komediach z Johnem Cusackiem i Matthew Broderickiem, na 21 jump street, powrocie do przyszłości, na "straconych chłopcach" to zna te klimaty - ten film nawiązuje do tamtych czasów i pewnie będzie pozytywnie odbierany przez ludzi z roczników 1970-85 dla młodszej widowni pewnie kompletna pomyłka.
ja oglądając to po prostu dobrze się bawiłam bo poczułam się znowu jakbym była w podstawówce i oglądała na VHSie horror klasy "b" czy "c" czy jaką to klasę miało

ocenił(a) film na 9
koyota

Dla młodszej widowni pewnie kompletna pomyłka? Nie wiem jak inni, ale ja poszłam na ten film z bratem (nawiasem mówiąc mam 15 lat), a śmiałam się jak nigdy w życiu!

ocenił(a) film na 9
Stilnes

W zupełności się zgadzam! xD

sempisko

ZAPAMIĘTAJ! Jak ktoś ma 23 lata, to nie jest jeszcze dorosłym człowiekiem!

ocenił(a) film na 8
sempisko

A mnie się podobał. Po całym szaleństwie zmierzchowy, pamiętnikach wampirów, krwi wampirów i Bóg jeszcze wie czego z wampirami, był świetną odskocznią. Pokazanie i wyśmianie całego szaleństwa na krwiożercze bestie było bardzo dobrym pomysłem. Colin jako wampir - super pomysł. Gniot? oglądnij sobie nowe horrory jak np. Ludzka stonoga - to jest gniot i debilizm, a reżysera i scenarzystę powinni leczyć. Postrach nocy to jest normalny film, jest inny i ja go polecam, jako dobrą rozrywkę. Co do wieku, kto dużo ryczy mało mleka daje...;]

ocenił(a) film na 7
Rass23_filmweb

Potwierdzam. Niektórzy chyba nastawili się na horror i nie czytali o filmie przed wyświetleniem ja wiedziałem na co się nastawić i właśnie to dostałem a nawet więcej. Ten wszechobecny kicz, tandeta, infantylne dialogi coś pięknego i widać że to założony zabieg a nie nieudolność reżysera. film dla wszystkich fanów od zmierzchu do świtu, grindhausów itp filmów. ode mnie ocena 7/10 i oby więcej takich filmów wyśmiewających kult wampira.

ocenił(a) film na 7
sempisko

wg mnie film nie jest wysokich lotów, ale obejrzeć spokojnie się da :)

sempisko

oj nie przesadzaj, oglądałem z żoną i faktycznie zbyt dobry nie jest ale na te 5/10 zasłużył, widziałem gorsze gnioty

ocenił(a) film na 8
sempisko

Hej, ja też miałem 23 lata! Ale ja wtedy byłem dojrzały, mówię wam...dopiero jak się ma 23 lata to jest prawdziwy wypas, no i nieważne jakie idiotyzmy się napisze to i tak ma się zawsze rację. Tak, miałem 23 lata szczyle! Szkoda że tak krótko, bo tylko rok. Potem jakoś mi przeszło. Wyrosłem chyba. Ale idiotyzmy piszę dalej. Tak na poważnie: mam 89 lat, przerost prostaty i uwiąd rdzenia, dlatego mówię wam: nie oglądajcie tego filmu. Do tych wszystkich, którym powyższe rzeczowe argumenty nie wystarczają, mówię: mam jeszcze kilka szokujących faktów z życia osobistego i nie zawaham się ich ujawnić!

ocenił(a) film na 7
sempisko

bez przesady. film nie jest taki zły. widziałam filmy, które są naprawdę niesamowicie gorsze od tego.
w dodatku Tennant zabił mnie swoją postacią! ;)
a przyznam, że na Farrella też się miło patrzyło.

ocenił(a) film na 2
m_anna

Film jest bardzo slaby. Ja wiem, ze to miala byc po czesci komedia, ale tam naprawde scen, z ktorych mozna bylo sie mozna posmiac bylo jak na lekarstwo. Ani to straszne, ani smieszne, poza tym cala kompozycja filmu w ogole nie do przyjecia. Nie polecam, choc moze komuś sie to spodoba.

ocenił(a) film na 7
jimmybones

i tak Zmierzch jest gorszy.

ocenił(a) film na 5
sempisko

Tandetny horror-komedia, nawet nie umywa się do oryginału i nawet go nie "muska"!!

ocenił(a) film na 7
sempisko

A ja mam 25 lat i mi się podobał. Film dość dobry w sam raz do obejrzenia w nudny czwartkowy wieczór przy piwie. Trochę zabawny lecz niestraszny. No ale czego się spodziewać po takiej produkcji? Wiadomo, że oryginał pomimo lat jest dużo lepszy. Szczerze mówiąc to już wole to obejrzeć o wampirach niż ten śmieszny i żałosny zmierzch o błyszczących metro i heteroseksualnych wampirach.

ocenił(a) film na 8
Valmont_3

Popieram!
Film jako komedyjka, która na celu miał sparodiować filmy o charakterze horroru typu dracula. Przy czym fajnie było zobaczyć Farrella jako wampira;)
Do autora tematu - obejrzyj sobie film "Robale". Jest to również film, który ma wyśmiewać horrory tylko tam jest o wiele ostrzej jeśli chodzi o "tandetę".
Ogólnie nie rozumiem co miał znaczyć "opinia dorosłego człowieka". Gracjan Roztocki tez jest dorosły to znaczy, że jak on coś powie to to jest opinia poważna, słuszna i warta uwagi?! No nie wydaje mi się! Z takim wartkim uwagi tekstem zapraszam do któregoś gimnazjum albo szkoły podstawowej, może tam wzbudzisz respekt 23-latku;)

ocenił(a) film na 1
lukasz12548

Ten film to jedno wielkie gówno i takie jest moje zdanie masz inne to spier**** załóż swoj temat i tam się wypowiadaj :) mam 23 lata i myślę że to nie mało, mając 30 tak jak pewnie połowa z was nawet nie będę się napinał w domu przed kompem. Pewnie siedzicie z brzuchami spoceni z pizzą w dłoniach i krytykujecie bo napisałem ze mam 23 lata. Bo mam ! Pozdro hejterzy ;)

ocenił(a) film na 8
sempisko

Twoja wypowiedź jest po prostu słaba. Jeśli chcesz wiedzieć mam tyle samo lat co ty, ale to mało ważne.
Nie mam zamiaru tworzyć nowego tematu, bo po co zaśmiecać forumowisko?!
A ty zakładałeś temat tylko po to, żeby ktoś cię wspierał? Po to jest temat, ażeby można było wymienić zdania itp.
Posłucham się ciebie i "spier...", bo kolejna twoja wypowiedź pewnie będzie poniżej poziomu 23latka:)

ocenił(a) film na 1
lukasz12548

Może być słaba ale jest moja. Jak juz powiedziałem to jest moja ocena filmu :) poza tym przeczytaj temat a zobaczysz ze napisałem "witam mam 23 lata" po prostu się przedstawiłem mogłem nie pisać wtedy byś się pocił i napinał że pewnie jakis 13 latek to napisał. Pierwszy raz coś napisałem na jakimś forum i ostatnio bo widzę że ludzie się łatwo denerwują. Jeżeli wam się film podoba to spoko mi nie odpowiadał. Pozdrawiam

sempisko

Dość wstydliwa porażka!

ocenił(a) film na 8
sempisko

Błagam, tego nie można traktować za horror, to jest raczej gatunek czarnej komedii, z tym, ze jeśli autorzy tak by ten film nazwali to sam gatunek odstraszyłby widzów. Jeśli spodziewałeś się jakiegoś wartosciowego filmu to rzewczywiście się zawiodłeś, ale ja do filmu nic nie mam, mam 19 lat i osobiście wolę dobre thrillery, ale z tego filmu zakupiłam sobie soundtrack, wktórym są przynajmniej 3 genialne piosenki

ocenił(a) film na 8
sempisko

23? to guffniarz jesteś. ale zęby to miał, choć ja mam większe

ocenił(a) film na 2
sempisko

Zdecydowanie się zgadzam. Mam 24 lata i oglądając to czułem się jak na Power Rangers :|