PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569166}

Postrach nocy

Fright Night
2011
5,6 30 tys. ocen
5,6 10 1 30221
5,4 14 krytyków
Postrach nocy
powrót do forum filmu Postrach nocy

Patologia

ocenił(a) film na 5

Skandal Kur*a. Tonący brzytwy się chwyta ! Wszystkie stare filmy muszą ruszać by pryszczate patologiczne 13 wydały kasę na kino.

silent_allen

Niestety. Popieram i dodam, że mnie też to boli :(

ocenił(a) film na 7
Bloodbane

W większości wypadków bym się zgodził, ale akurat remake tego horroru z checią zobaczę.

ocenił(a) film na 5
GOLONEK

Spoglądając na tragiczny plakat i obsadę bym zastanowił się 10 razy czy lepiej iść do kina i stracić na to 15 pln czy bezczelnie pobrać z torrenta ale mieć na piwo i czipsy. Sorry ale temu filmowi nie dam szansy zarobić. Sam plakat mnie zniechęcił i Colin też więc nie chcę wiedzieć co będzie dalej , jednocześnie płacąc za to .

silent_allen

To nie jest oficjalny plakat. To fanart, zrobiony przez seduff: http://seduff-stuff.deviantart.com/#/d3dqb6g

silent_allen

Nie zachęca mnie to wcale...ciekawe czy to będzie na coś warte. Nie mają już czego wymyślić? Coś co będzie bardziej efektywne? Oryginalne zamiast upodabniać do "Sagi Zmierzchu" i "Wampirów" ? Brak chęci na oglądanie tego...

silent_allen

Klasyka Umiera przez Komercje...
Obym nie dożył czasów gdy do kin wejdzie remake "Ojca Chrzestnego" czy "Nosferatu"!!

pjk23

Trailer jest żenujący,udowadnia tylko ,że twórcy kompletnie nie zrozumieli czym jest oryginalny "Postrach nocy".Czyny tego typu powinny być karalne...

ocenił(a) film na 7
hellboyjr

W sumie to dobrze, że nie jest podobny do oryginału. Trailer zapowiada się dobrze.

Brynio79

Czy ty czytasz czasami co piszesz? Filmu nie widziałeś, a już krytykujesz ile wlezie....To dopiero patologia ;/;/

ocenił(a) film na 7
pjk23

Remake Nosferatu już dawno wyszedł, jeszcze w latach 60 :P Ten film pochodzi przecież z lat 20. Więc jeśli chodziło Ci tylko o tą drugą wersję, to jak widać remaki nie zawsze są gorsze. Ot inne podejście na bazie tego samego scenariusza, w teatrze to robią cały czas, w kinie też jest ciekawie zobaczyć inny punkt widzenia.

sunblossom

Remake Nosferatu jest z 1979,ale dla mnie to nawet nie jest typowy remake,tylko kalka filmu Murnau'a,może i niezła(gorsza zdecydowanie),ale zupełnie niepotrzebna.Tyle tylko że Herzog przynajmniej podszedł z szacunkiem do oryginału,natomiast twórców nowego "Fright Night" posądzam jedynie szacunek dla własnego portfela...

ocenił(a) film na 8
silent_allen

Nie mówię że wszystkie Remake'i są lepsze, ale już tak nie przesadzajcie "obym nie dożył", bo jest granica między przywiązaniem a przesadą. Kończą się pomysły na oryginalne filmy, a i czasem starsze filmy powinno się odświeżać dla młodszej widowni którzy już takich starszych filmów z racji czasu nie chcą lub nie będa oglądali. Taka kolej rzeczy i trzeba się z nią oswoić. Jak my zostaniemy zastąpieni z wiekiem tak i filmy i inne rzeczy zastąpione zostaną. Taka jest moja opinia.

The_BiLeK

Jeśli młodsza widownia "nie chce lub nie będzie oglądała" dobrych filmów to jest to jej problem i strata.Szkoda,że producenci próbują po raz kolejny wyciągnać pieniądze od ludzi żerując na znanej marce przy minimalnym wysiłku włożonym w stworzenie czegoś nowego.W tym przypadku jednak docenić należy ich uczciwość: już w zwiastunie ostrzegają,żeby tego nie oglądać i tak właśnie mam zamiar postąpić,zamiast tego odpalając sobie po raz kolejny oryginał...

ocenił(a) film na 5
silent_allen

Sam jestem młodą widownią i jakoś nie cieszą mnie te Remake. Na palcach jednej dłoni można policzyć dobre odświeżone tytuły a reszta to żerowanie na znanym tytule czy postaci. Chodź na tą chwilę daję plus za plakat . Coś mi się zdaje że będzie to najlepszy element tego filmu (tak samo jak było z Koszmarem z Ulicy Wiązów) . Dobrze że mam oryginał na DVD i VHS :) .