PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569166}

Postrach nocy

Fright Night
2011
5,6 30 tys. ocen
5,6 10 1 30221
5,4 14 krytyków
Postrach nocy
powrót do forum filmu Postrach nocy

Wszystko było by w porządku jak za zrobienie tego filmu zabrał by się inny kontynent niż Ameryka Północna i ich Hollywood. Po raz trzeci czy czwarty (z rzędu) oglądam dobre kino rozrywkowe które nie grzeszy inteligencją... mało tego zaczynam myśleć że amerykanie są d3bilami i im nie przeszkadza że robi się z nich idiotów. Przez większość filmu absurd goni absurd ale mimo wszystko otrzymujemy za to pełen akcji film gdzie czarny charakter nie szczypie się z bohaterami przez całą produkcję, nie skrada się i nie kombinuje, mimo że nie może wejść bez zaproszenia praktycznie każde drzwi otwiera "z buta" :). Trup ściele się gęsto co jest wielkim plusem ale i największym absurdem bo nikt z tego sobie nic nie robi a ludzie dalej giną. Bardzo miło patrzy się na efekty specjalne jakie nam serwują, cieszy też duża ilość krwi (ciężko żeby w filmie o wampirach było jej mało chociaż zdarzają się takie przypadki {czytaj. Zmierzch}), świetna obsada która gra średnio najlepiej wypadają Farrell i Tennant, muzyka słaba, reżyseria średnia, scenariusza nie komentuje już... Film wypadł by lepiej gdy by był oryginalnym pomysłem, a tak jest dość blado w porównaniu do pierwowzoru któremu do dzisiaj nic nie brakuje dlatego też dziwi mnie ten kolejny remake, ale nie dziwi mnie po raz kolejny brak pomysłu. Mało tego Postrach Nocy ciężko jest nazwać horrorem... jest to dość nowy gatunek filmów z dreszczykiem dla młodzieży (mało wymagającej)... daruje sobie nazewnictwo bo nic oryginalnego nie przychodzi mi na myśl. Po mimo wielu minusów jest jeden wielki plus... akcja, akcja i jeszcze raz akcja, która jest bardzo szybka, zwroty ciekawe, cały czas coś się dzieje i nikt się z nikim nie szczypie dlatego powyższy tytuł dostaję tak wysoką ocenę ponieważ w tym roku jest to drugi małowymagający film rozrywkowy który aż tak bardzo przypadł mi do gustu, na którym się nie męczyłęm i nie nudziłem. Sam się sobie dziwie że stawiam to 7/10 ale na prawdę w świetle tego co oglądałem w tym roku jest to przyzwoite kino rozrywkowe.

P.S. jest to tylko i wyłącznie moja ocena. Nie twierdzę że ten film jest dobry ani że za nisko jest oceniany. Mówię tylko o moich odczuciach i o tym że przypadł mi do gustu dlatego proszę wszystkich "znawców kina" żeby darowali sobie flejm w moim kierunku, bo tak ta produkcja jest słaba, normalna ocena powinna wynosić 5/10 max ale dostaje 7 ode mnie bo jest w niej wszystko to czego wymagam od kina rozrywkowego. Mam nadzieje że to jest zrozumiałem dla wszystkich.

___ice___

Nie mogę się z tobą nie zgodzić, dobre kino akcji. Podczas seansu ciągła akcja tuszuje braki, niedociagnięcia, absurdy, głupotę, idiotyzm. Pomimo tego wszystkiego film dobrze sie ogląda, a jest to wynikiem niewotpliwej akcji i tego, że "bohater" zarzyna wszystkich po kolei tak jak trzeba.

ocenił(a) film na 6
sebawasik

No z tego co piszesz to raczej się ze mną zgadzasz :)... oj są problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

___ice___

no właśnie, proponuję jeszcze raz przeczytać pięrwszą część mojej wypowiedzi, gdzie stwiedziłem, że zgadzam się z Twoją wypowiedzią....:) zdecydowanie są problemy z czytaniem ze zrozumieniem.