PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569166}

Postrach nocy

Fright Night
2011
5,6 30 tys. ocen
5,6 10 1 30158
5,4 17 krytyków
Postrach nocy
powrót do forum filmu Postrach nocy

Tak naprawdę ciężko jest nakręcić komedio-horror, bo jest to hybryda dwóch gatunków
stojących po przeciwnych stronach barykady. "Postrach nocy" A.D. 2011 mimo że
niedoceniany to udane połączenie. Już piewrsza wersja była dobra natomiast nowa nie jest
dokładną kopią choć wyraźnie zapożycza z poprzednika. Sporo tu smaczków: łowca
wampirów Peter Vincent, Chris Sarandon(wampir z pierwowzoru) jako ofiara, jeden z
bohaterow nazywa się Edward Lee(fani horroru pisanego na pewno znają:).
Aktorzy czują grane przez siebie postacie ale tak naprawde to film dwóch panów. Colin
Farrell(uważam że aktor dobry, nawet bardzo, bo co mnie obchodzi czy on jest z Bachledą-
Curuś czy nie:) jest odpowiednio drapieżny a David Tennant po prostu rozbrajajacy. Zdjęcia
są ładne, muzyka wpada w ucho a film oceniam na 7/10. Chciałem dać 8 ale niektóre efekty
specjalne wyglądają zbyt sztucznie.POLECAM!

ocenił(a) film na 7
bartas28

Zgodzę się do oceny. Fajna bajeczka o wampirach przyjemnie się ogląda, gra aktorska w porządku, muzyka oddaje klimat.
Podsumowując 7 na 10. Jak ktoś lubi sieczki o wampirach i potrafi podejść do tematu z dystansem (pamiętać że jest to też po części komedia) to z pewnością może sobie zarezerwować jeden wieczór na ten film.

Pozdrawiam

ps. jeżeli zna ktoś jeszcze filmy o podobnej tematyce w tym klimacie to podajcie tytuł. Z chęcią coś jeszcze obejrzę.

ocenił(a) film na 9
bartas28

ja dałam 8/10 bo fatycznie- racja, ciężko jest nakręcić taki film a reżyserowi sie to fatycznie udało. Rola Colina Farrella bardzo dobra, film ogląda sie świetnie i z humorem ;] Z mojej strony polecam.

użytkownik usunięty
bartas28

Film lekki, można się pośmiać. Zauważcie jak w przypadku dobrych filmów, takich jak 'Triage', 'London Boulevard', czy 'In Bruges', oceny są mocno zaniżone. Coincidence? ;)

ocenił(a) film na 7
bartas28

popieram :) mnie się podobał, już dawno tak dobrze nie oglądało mi się Farella, a Tennant był jak zwykle genialny :D horror na którym można się pośmiać to rzatkość a ten był na prawdę OK :)