PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142672}

Potęga strachu

Running Scared
2006
7,4 33 tys. ocen
7,4 10 1 33286
6,5 2 krytyków
Potęga strachu
powrót do forum filmu Potęga strachu

Co za matoły tu oceniają?!?! Ten film to dno-dna i 2 metry mułu!

1/10!!!

nie_ma_mnie_2

to chyba inne filmy widzieliśmy bo jak dla mnie zajebisty i daje 10:P

użytkownik usunięty
nie_ma_mnie_2

wiem że ci się niepodobał ten film przecież ty wolisz teletubisie! .za mocny jak na ciebie. dla ciebie lecą filmy codziennie o 19:00 na TVP1. :) ha ha ha

użytkownik usunięty
nie_ma_mnie_2

wiem że ci się niepodobał ten film przecież ty wolisz teletubisie! .za mocny jak na ciebie. dla ciebie lecą filmy codziennie o 19:00 na TVP1. :) ha ha ha

Synuś do mnie ta gadka? Jeżeli tak to nie będę się do tego odnosił, ponieważ nie chcę psuć twojego autovizerunku!

Baj De Łej: Zakładam się o milion dolców, że lubisz jeszcze...Mortal Kombat i Szybkich i Wściekłych, co?

użytkownik usunięty
nie_ma_mnie_2

a się zdziwisz akurat tych dwuch filmów nielubię ale potęge strachu owszem. wiesz niegniewaj się ale za ostro oceniłeś ten film jak piszesz takie żeczy to opisz chociasz dlaczego tak nienawidzisz tego filmu?.
żeby wszyscy wiedzieli. niewiem jakie typy filmów lubisz ale z tego co wiem to takich mocnych thrillerów co cały czas jest akcja nie.
niegniewaj się pozdro :)

ocenił(a) film na 9
nie_ma_mnie_2

witam konesera.. ok zgadzam sie pare bledow bylo nie powiem ale jesli naprawde twierdzisz ze ten film zasluguje na ocene 1... to zrezygnuj z ogladania filmow bo po co to robisz.. aa przy okazji moze cos dla Ciebie teraz w kinie "zaczarowana" goraco polecam i nie podwazaj tego co napisalem fakty sa tutaj http://imdb.com/title/tt0404390/ wiec... co do gustow i GUSCIKOW... poprostu daj sobie spokoj pozdrawiam

mccik

Co ty w ogóle chrzanisz? Umieszczasz jakiś nędzny pościk pod moim......gdzie jedynie zapodajesz jakiegoś linka na IMDB, zero jakiegokolwiek merytorycznego odniesienia. A co mnie interesują notki dane na imdb?!?

I nie tłumacz mi proszę jak dziecku jaki to nie jest "SUPER FILM", bo przyjacielu-sąsiedzie Twoja wiedza filmowa czerpana z gazet i internetu jest o.... taka malutka przy mojej, to samo tyczy się wyrobienia, obycia i kultury generalnie - której. Ci akurat brak, boś zwyczajnie za krępy umysłowo na klasę((bez urazy)) ;-))))

Aż dziw biere skąd w ogóle producenti dają kasę na te nowe filmy....i w ten sposób wychodzi gniot za gniotem typu potęga strachu, next, 6 batalion, za linią wroga 2, 7sekund, zatopieni, itp, itd,etc.! Lepiej dla wszystkich byłoby, gdyby ten cały Cash oddali np. na dzieci głodujących w Afryce!

ocenił(a) film na 9
nie_ma_mnie_2

hehehe rozbawiles mnie czlowieku po 1!!! jestes krytykiem filmowym czy za duzo kina na vhs?? czy film nie powinnien byc chwila w ktorej czlowiek ogladajac go dobrze sie bawi ? czy kazdy film odrazu rozkladsz na czynniki pierwsze analizujac krok po kroku co jest na + a co na - ? i jesli w ogole kwestionujesz ocene imdb widac ze masz spatrzony gust i tyle.. nie powiedzialem ze ten fim jest majstersztykiem swojego rodzaju ale bronie go, bo ocena 1/10 jest stanowczo za niska .. przykro mi .. ale nie masz RACJI... jest was naprawde kilku przegrales i nie sugeruj chlopcze ze ktos nie ma obycia bo ktos kto probuje wmowic komus owa uwage sam go nie ma powodzenia...

mccik

Facet.......a kto z tobą w ogóle rozmwia, co?

Nie chcę mi się tego komentować...........ehhh, ale MASZ:;-))

Nie jestem żadnych krytykiem filmowych, po prostu sporo oglądam i wyciągam wnioski. A konkluzje są takie, że nowe produkcje to sam syf, kiła i mogiła - nie wszystkie oczywiście. Multum filmów które wyszły w XXI wieku to obrazy, powielające ino cały czas to samo.....i nie wnoszą sobą nic nowego do kinematografii....kminisz? To tzw. "filmy na jedno kopytko".

Ja rozumie, że że film komuś się podobał, fajnie się go oglądało, spędziło się miło przy nim czas, można go oglądnąć po kilkanaście razy i się nie nudzi.....no, ale żeby aż do tego stopnia afiszofać się swoją głupotą i wypisować..."że ten film to arcydzieło i jeden z najlepszych filmów ostatnich lat" - no weź człowieku przekalkuluj sobie to na zdrowy rozsądek?!?

Lubisz filmy z Mitchum'em, Burton'em, Peck'iem, McQueen, czy chciażby Bronson'em? Lubisz w ogóle klasykę? Napewno nie! A ja uwielbiam;-)

"Newsów" staram się unikać jak ognia, ale czasami nieuchronnie coś mi tak w pazurki się trafi i już wtedy se zerknę. No i mialem wątpliwą przyjemność obejrzeć to-to! No i cóż mogę rzec: Ten film jest bardzo słabiutki. Drewniana gra zawsze Łoker'a((jak zawsze zresztą)), zero klimatu, beznadziejna fabuła, denne dialogi, kiepskie zdjęcia, nieporywający soundtrack...ot, co! 1/10!

Poruszyłeś także kwestię mego gustu. Proszę cię nie nadmieniaj mi o gustach, bo to ty nie masz gustu, okey?!?

Aha i jeszcze jedno....nie mów do mnie chłopcze, ponieważ chłopcy to są u szewca, a koledzy na kółkach łowieckich, a ja z tobą nigdy-przenigdy kamratem nie będę, więc WYPRASZAM SOBIE!!! Dotarło?!?!

ocenił(a) film na 9
nie_ma_mnie_2

1 zastawow sie kto z Toba to robi (rozmawia dla jasnosci) bo jakos nie widze tlumu
2 "kminie" filmy na jedno kopyto hmm ciekawe dlaczego ? poniewaz ludzie chca tego... hca filmow akcji
3 cytat to wykasuj bo chyba czytac nie potrafisz bo jakos rowniez nie trudno mi zmyslac i pisac farmazony wiec arcydzielo najelpszych filmow... to nie moje slowa!!! ludzie pelna ignoracja obytego pana gdzie uwarza imdb za plik bzrud nie fakty kiepskie zjdecia hmm ok jak uwazasz scenariusz pewnie napisalbys lepszy po obejrzeniu wielu filmow odpowiedz mi czy Ty ogladasz kazdy film, wszystko czy tylko to co uwazasz ze moze sie nadawac na dobra Tv lektore ktora wniesie przesypmaptyczny czas do Twej glowy aa z gustem juz w ogole nie mam gustu ok skad mozesz wiedziec po jendym filmie po dyskujsji nad jednym filmem brdenie aa co do kamrata uwierz mi vice versa:)

mccik

Wszystko ci wyjaśniłem postem powyżej, toteż nie mam zamiaru się powtarzać i dalej pospolitować się z tobą...

Szczerze ci powiem, że nie nawidzę takich profanów języka polskiego jak ty.....rozumisz mnie? Sam twój styl i rozmaite błędy, zniechęcają mnie do dyskusji z tobą.....rozumisz mnie? Dlatego ja już kończę tę debatę, ponieważ to mnie obraża, a ciebie niepotrzebnie "winduje" do góry......rozumisz mnie, co nie?;-))))

Coś tam nadmieniłeś, iż ludzie "hcą" filmów akcji...ble..ble...ble, więc polecam ci takie hity jak: "Rodzina Połanieckich", "Helga, ściągaj kiecę", "Atak pomidorów-zabójców", "Pieczona gołąbki", "Drzewa mają uszy" ....aha i nie zapomnij także przegapić "Prześladowania i zabójstwa Jeana-Paula-Marata w wykonaniu pensjonariuszy zakładu dla obłąkanych w Charenton w reżyserii Markiza", oraz "Dziwnych zachowań dojrzałych płciowo mieszkańców Niemiec w okresie łączenia się w pary";-))

Polecam! Ambitne kino na miarę tego tutaj;-))

Pozdrawiam...

użytkownik usunięty
nie_ma_mnie_2

mam do ciebie pytanie ten film ci się niepodoba lubisz klasyki jak powyżej pisałeś to doszłęm do wniosku że filmy akcji to ty wogulę nielubisz nie twój gatunek. bo ten film według mnie i bardzo dużej ilości innych osób to jest najlepszzym filmem akcji ostatnich lat.
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
nie_ma_mnie_2

haha no prosze humanista... wiec teraz matematyk nie moze wypowiadac sie na forach jesli popelnia wiele gramatycznych bledow aa po 2 nie czepiaj sie "hca" bo jesli myslisz ze napisalem to z powodu braku wiedzy ortograficznej to sie grubo mylisz aa profanem jestes TY "nie nawidze" ehhe nie probuj kogos uczyc jesli sam popelniasz te same bledy prosze.. aa za wczroaj fatkycznie przepraszam ale nie bede sie usprawiedliwial, dlaczego.. sam pzeczytalem ta wypowiedz dzis i nie jestem z niej zadowolony. winduje do gory ? mnie winduje?? hehe chyba uzywasz slow ktorych nie rozumiesz bo predzej na dol a nie do gory chyba ze z wielka ironia bawisz sie ze mna co i tak Ci nie wychodzi :) a co do tyt.. to masz naprawde wybujala wyobraznie..pozdrawiam!

mccik

Do szanownego obywatela Nie ma mnie:

Krytykujesz innych za to że nie podają konkretnych rzeczowych argumentach w swoich postach, a nie zerkniesz na swój pierwszy post otwierający ten temat. Wbrew pozorom te kilka słów bardzo dużo mówi o ich autorze.
Co do samego filmu, to uważam że krytykujesz naprawdę udaną (w moim odczuciu) produkcję. Oglądam dość dużo filmów i ten naprqawdę wybija się wśród nich. oczywiscie przesadą jest dawać mu 10, ale 1 jest uważam zarezerwowana dla baaaardzo kiepskich filmów. Po to są oceny pośrednie pomiędzy 1 a 10 by z nich korzystać. mógłbym wymienić tutaj kilka tytułów naprawde słabych filmów, dla których wg twojego systemu oceniania najnormalnej w świecie zabrakło by skali.
Jeszcze może troszke na temat poruszonych przez Ciebie klasyków. Owszem, nie można przechodzić obok nich obojętnie, ale również traktowanie ih w taki sposób i niedopuszczanie do siebie nowych produkcji świadczy tylko o mocnym ograniczeniu tego kogoś. Nie będe rozpisywał sie na temat staszych filmów w tym poście, bo za długo by mi zeszło, napisze może coś przy najbliższej okazji.

Ludzie!!!! Miejcie dla siebie troszke szacunku i zrozumienia.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
BelaLugosi

z tym to się zgadzam święte słowa!!!
niekturzy wogólę niemyślą co piszą.

nie_ma_mnie_2

Śmiać mi się chcę z Ciebie ty Nie ma mnie. może to i lepiej, że Cię nie ma szczawiu jeden. Śmiejesz się z typa że zero merytoryki w jego odpowiedzi, że tylko suchy link - a SAM w swojej ocenie filmu nic nie wnosisz. To że Ci sie nie podobał to dziecko może napisać.Napisz czemu Cześku jeden. Pozdro...amatorze filmów D.

ocenił(a) film na 8
nie_ma_mnie_2

Fiołas muszę Cię rozczarować, ale Running Scared miało bardzo mały budżet.
Tacy idiotyczni Szybcy i wściekli mieli budżet kilka razy większy i tu się zgadzam. Lepiej oddać tą kasę na dzieci w Afryce (noo... dobra jedynka jak na film, w którym chodzi o samochody tragiczna nie była).

Wejdź na mojego bloga i przeczytaj dlaczego ten film mi się podobał.
Aaaa i proszę bez nerwów :]

nie_ma_mnie_2

twoj nick i logo wszystko mowi o tobie, nic dodac nic ujac matole (bez obrazy;))

grzes1962

A kogo obchodzą twoje rozterki moralne, stary pryku? Tylko twoją babcię, więc idź zrób jej rumianek i przestań oceniać kogoś na podstawie nazwy nicku....spadaj!((bez urazy)) ;-))))))))))

nie_ma_mnie_2

Widać matoł i bezguście to jesteś ty "Nie ma mnie"... Sam widzisz ilu ludziom ten film przypadł do gustu i pogódź się z tym... Dla Ciebie istnieją inne filmy jak się domyślam byłyby to dla mnie straszne chłamy i kicze, nudne stare gnioty!!! Jeżeli oglądasz Chaplina i się nad nim zachwycasz to prosze bardzo, nikt tobie nie broni. Moim zdaniem film był bardzo ciekawy i powiem szczerze że dawno takiego kina nie oglądałem...

ocenił(a) film na 9
nie_ma_mnie_2

zastannow sie co ty wygadujesz... film jest dobry i napewno nie zasluguje na 1... a przynajmniej pare filmow z twoich ulubionych tak

ocenił(a) film na 1
CigarAficionado

A ja się zgodzę z autorem tego postu!
Akurat nie jestem filmowym trollem, który zaraz po obejrzeniu złego filmu wskakuje na forum i daje upust emocjom, ale będę szczery. Dawno żaden film nie wywołał we mnie tak negatywnych emocji.
postaram się to rzeczowo uzasadnić.
Przede wszystkim wszystko w tym filmie jest do bólu przerysowane! Akcja goni jak błyskawica, przeskakuje z tematu na temat niekończąc poprzedniego wątku. Aktorzy grają okropnie!!! Oczywiście Ruscy reprezentują najgorsze stereotypy, podobnie jak latynoska dziwka. Paul Walker nie gra - on wrzeszczy, miota się po ekranie, wykrzykuje słowo "FUCK" co 5 sekund (zdecydowanie nie jestem wrażliwym typem, ale tu już przegięli) - nie wiadomo dokładnie jakie są jego motywy,a postać jego jest jednowymiarowa, płaska i do bólu przerysowana. Aktorka grająca jego żonę wypadła tu chyba najlepiej. Ale weźmy na przykład dialogi - są albo tępe jak film "John Rambo", albo tak teatralne jak polskie telenowele. Reżyseria? Proszę was - koleś chyba chciał odtworzyć styl Tony'ego Scotta, czyli szybkie cięcia mdużo pościgów, dużo strzelania, dużo mocnego dialogu, mało treści. O ile Scottowi przynajmniej przeważnie udaje się zrobić z tych schematów widowisko ,o tyle twórca "Potęgi strachu" kończy w typowo komiksowym stylu, ocierającym się o parodię. Jedyną pozytywną rzeczą jaką wyniosłem z oglądania tego filmu, była wspomniana rola aktorki i mroczny klimat. Reszta to dno.

ps.Zamiast mnie atakować, zapraszam do dyskusji.

killacam

HAHAHAHAHA! Pan "nie ma mnie" już na samym początku pokazał jaki to z niego znawca;) Chyba jak był mały to obejrzał sobie "Dom wariatów" i do tej pory się tym fascynuje!;) HEHE. Śmieszny jest dlatego szkoda słów na niego. Przeciętnego widza ten film zadowoli w 100%, dobrego w 50% a gównianego w 0%!!!.
A co do drugiego pana nastawionego anty na ten film, który wywołał w nim tyle negatywnych emocji. hmm. W ogóle się z nim nie zgadzam.
To że Paul Walker nie gra tylko wrzeszczy, to nie jego wina, bo taką miał rolę. Widocznie chciano tu pokazać jak bardzo boi się konsekwencji tego wydarzenia. W końcu mógł stracić życie więc nie wiem czy ktoś w tej sytuacji zachowałby spokój. Postać jego jest dobra i wcale nie przerysowana - nie rozumiem na jakiej podstawie snujesz takie wnioski. Jedyne co się zgodzę to, że aktorka która zagrała jego żonę, świetnie się spisała. Tak to prawda. Mówisz dialogi są tępe - hmm. Nie zauważyłam. Mi wystarczy patrzeć na przebieg akcji, nie muszę wsłuchiwać się w dialogi by zrozumieć motyw postępowania bohaterów i temat filmu;)
Jeszcze na koniec mogę przyznać, że trochę komiksowo się skończył a reżyser za dużo wszystkiego namieszał. Jednak nie ma idealnych filmów. Zawsze się ktoś do czegoś przyczepi. Ale na pewno ten film nie zasługuje na miano totalnego dna!.
Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) film na 7
nie_ma_mnie_2

dziecko neo...................................................

ocenił(a) film na 10
nie_ma_mnie_2

a cie pojechali i slusznie:) Ty zostw ocenianie filmow innym,bo cos Ci to nieidzie:D

nie_ma_mnie_2

Normalnie mnie telepie!
Do Pana "NIe ma mnie". Czytam te Twoje posty i dostaje szału. Uwazasz, ze gra aktorów, montaz i zdjęcia w tym filmie są słabe to sory, ale Ty chyba jesteś ślepy. Poza tym przypieprzasz się do dennej fabuły a piszesz, ze lubisz filmy z Bronsonem. Kiedys widziałem jakies filmy z jego udziałem (było kilka częsci Zyczenia smierci) i faktycznie tam fabuła była najwyższych lotów. Zabijają panu rodzinkę i on się mści. Lepsze scenariusze to ja pisałem na języku polskim w trzeciej klasie. Inne filmy z Twoimi ulubieńcami są podobne tematycznie, więc nie bede juz tego ciągnął. Piszesz też, ze ten film nie wnosi niczego nowego. No nie wierze. To moze sądzisz, ze nasze dzieci w przyszłości nie będą musiły chodzić do szkoły podstawowej bo przecież w szkole nie uczą niczego nowego, a jedynie powielają to czego uczyliśmy sie my.
Zeby było jasne! Nie mam nic do filmów z Bronsonami i innymi Wąsami ale próbuje Ci uświadomić, ze filmy z Twoimi ulubionymi aktorami są bardzo podobne a co za tym idzie.. "nie wnoszą nic nowego", więc o co Ci chodzi? Filmów rocznie powstaje cała masa i naprawde coraz trudniej zaskoczyć czmś widza w kinie. Twoja ocena 1/10 jest śmieszna, bo tak sie nawet nie ocenia seriali brazylijskich. Zastanów się troche facet.
I na przyszłość nie nazywaj nikogo matołami tylko daltego, ze mają lepszy gust niz Ty.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
obli

Ja dostawałam szału jak czytałam jak on się zwraca do innych ludzi...
I ten styl a'la nigga-rozumiesz mnie, kminisz, rozumiesz??!!! hahah
No ale już czekam tylko aż przyjdzie wielki znawca kina Pan "Nie ma mnie" i mnie zmiesza z błotem ;)

Aha i jeszcze jedno, bo widzę, że tego jeszcze nie pojąłeś-filmy i ich odbiór to SUBIEKTYWNA sprawa, dlatego śmieszy mnie jak ktoś się ma za znawcę, bo jednym się film może podobać, innym nie, jedni się dopatrują w danym filmie prekazu, inni w innych filmach, co nie znaczy, że jedni są gorsi od innych...
Dlatego to, że TOBIE się nie podobał dany film od razu nie znaczy, że to gniot.
Pzdr

nie_ma_mnie_2

jak czytam takie komentarze jak twoj to jedno cisnie sie do ust "Boczek"

nie_ma_mnie_2

film REWELACYJNY,
dobra szybka akcja, ciekawa fabuła, niezła gra aktorów,
wiele wątków w filmie,
10/10

i opinie jakiegoś ignoranta mnie nie obchodzą

nie_ma_mnie_2

przesadziłeś...mógł się nie podobać ,ale żeby od razu 1!? 4 minimum...

użytkownik usunięty
denzel_3

dla mnie ten film jest rewelacyjny 10/10 Arcydzieło Akcji. dobry scenariusz dobre zdjęcia wybitna gra aktorska. poprostu zajebisty film.
a jakiś ziomek co największa akcja jest dla niego w modzie na sukces obejrzał film i go wogulę niezrozumiał za dużo akcji.
pozatym on nielubi dobrych filmów tylko pewnie w kółko ogląda brazylyjskie i argentyńskie seriale. taki film jak potęga strachu jest dla inteligentnych ludzi a nie dla betonów co nieumią docenić wybitnego filmu.
pozdrawiam

Twoja stara to dno...a przynajmniej taka była zeszłej nocy!