Pod każdym względem.Słabe widowisko,nuda towarzyszy każdemu ujęciu.Aktorzy wynajęci prosto z "Strong Man "
5/10
Napisz mi najpierw co to BR bo nie mam pojęcia.
Jeśli "Potępiony" to nudny film to ja już nie wiem nic. Wydaje mi się, że już pierwsze sceny tego filmu dają nam nadzieję na to, że szykuje się niezłe widowisko. Co z tego, że aktorzy wynajęci prosto z "Strong Man". Co w tym złego ? Oglądając film widziałem tam jedną postać (główny bohater) jak ty to napisałeś "wynajętą prosto z Strong Man". Reszta nie jest fes przypakowana np.: Japoniec. A film jest dla mnie kapitalny oczekiwałem od niego dosyć sporo i doczekałem się. Sceny walki super, gra aktorska Vinnie Jones'a rewelacja. Zastanawiam się czy jest jakiś inny aktor lepszy od niego grających takich twardzieli, okrutnych. Co ważne ten człowiek nie brał żadnych lekcji czy też warsztatów. Po prostu chłopak zrezygnował z piłki nożnej.
Jak dla mnie 10/10 Polecam naprawdę niezłe kino akcji.
Azjatycki film -Battle Royale
To samo co Potępiony tylko lepszy,a zamiast kryminalistów walczą ze sobą najlepsi przyjaciele ze szkoły gimnazjalnej.
10/10 to się wystawia filmom wybitnym w swoim gatunku a nie każdemu jak leci... to ma być arcydzieło ??
wg mnie był co najwyżej ok ale za dobrą końcówkę dostaje +1 = mocne 6/10 (ogólnie niezły)
z poważniejszych wad - cała akcja opiera się na walkach a te były mało atrakcyjne (mało urozmaicone) i do tego chaotyczna (skokowa) praca kamery, chyba po to aby zatuszować kiepską realizację walk... efekty specjalne też nie za ciekawe ale tragedii nie ma
kiepskie dialogi (tych na szczęście było mało) i patos z błachych spraw to już standard w tego typu filmach