Film beznadziejny. Po prostu żałosna kupa gówna.
Poza tym aktorzy... Braunek: mdłe i koszmarne brzydactwo jako Oleńka? Żart. A Olbrychski? Jako Kmicic beznadziejny. W książce jest bardzo przystojny a w filmie obnosi się z zakazanym ryjem.Bardzo nie lubię tego aktora i dlatego nie lubię tego filmu.
Rozumiem,że każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania,ale nie należy przy tym się ośmieszać.
Ja przyznaję się do tego,że wolę Prusa niż Sienkiewicza. Nie znaczy to,że nie lubię tego drugiego.
Z twórczości Prusa wolę trylogię niż "Krzyżaków". A "Potop" to w ogóle arcydzieło.
I nie rozumiem jak gosiagosia może porównywać ten film ze szmirami,które zaznaczyła jako ulubione. Co ciekawego jest we współczesnych serialikach?Puste dialogi? Rozmowy o niczym? Gwiazdki zamiast gwiazd?
Każdy ma swój własny gust,ale u ciebie widzę jego brak.
Ztego wszystkiego ja się ośmieszyłam przypisując "Potop" i "Krzyżaków" Prusowi. Miał być oczywiście Sienkiewicz.
Z tego wszystkiego ja się ośmieszyłam przypisując "Potop" i "Krzyżaków" Prusowi. Miał być oczywiście Sienkiewicz.
jezeli wolisz tego Prusa to co w koncu lubisz bo nie podales nawet zadnej ksiazki Prusa, z tego wynika ze ty sie pomyliles tylko niewiedziales o czym piszesz, no przynajmniej sie starasz
Też lubię Olbrychskiego, świetnie i przekonywująco zagrał Kmicica,zresztą jak inne postacie w wielu innych filmach....
Też lubię Olbrychskiego, świetnie i przekonywująco zagrał Kmicica,zresztą jak inne postacie w wielu innych filmach....
ZAŁOŻYŁEM specjalnie konto, żeby troszke zrobic porządek na filmwebie, bo widze ze filmy typu "skazani na s...", "forrest", "ojciec..." sa na czele top100. tak nie powinno byc, a takze polskie filmy sa do bani, przyznam ze jedyny polski film ktory zrobil na mnie wrazenie to pianista wajdy (5/10)
wracajac do opinii to po pierwsze
nei cierpie lektur, a potop szczegolnie bo naprawde tyle zagmatwanych nazw, ludzi i nie wiadomo co jeszcze ze az sie nie dobrze robi, obrona czestochowy , nie wiem kto to wymyslil
co do filmu, to slabiutki jak na tamte czasy, w ptakach stephena kinga jakos mogly zrobic efekty specjalne, w polskich produkcjach, to nie laska
potop chofmana - 3/10
Coś Ci się pomyliło.. Bo "Pianisty" nie nakręcił Wajda, a Polański.!!
A obrony Częstochowy nikt sobie nie wymyślił, bo to jest fakt historyczny, w "Potopie" trochę podkolorowany przez Sienkiewicza..
A po co w "Potopie" efekty specjalne.? Do czego? Na wojnę mieli iść na latających koniach czy z mieczami z "Gwiezdnych wojen"..?
Nie rozumiem Ciebie..
Ptaki Kinga??chyba Hitchocka z Potopem Wajdy też dowaliłeś....powiem tak nawet nie wyrażaj swojej opini bo nie masz bladego pojęcia o filmach strzelając takie stwierdzenia....w "Potopie" są nie zrozumiałe słowa?? Jeśli tak to pod tekstem znajdują się ich objaśnienia wystarczy tylko zerknąć....
Mamy kolejnego trolla.! A może gosiagosia założyła kolejne konto, żeby udawać, że ktoś się z nią zgadza.. żałosne..
Dlatego nic temtu trollowi nie próbujmy juz tłumaczyc, wyjaśniać.. bo to bez sensu jest.. do tego czegoś i tak juz nic nie dotrze..
Miałem właśnie pisać że gosiagosia założyła sobie konto aby się wesprzeć psychicznie ;D to bardzo możliwe, a jeśli nie ona założyła to konto, to pewnie jest to jej jakiś druny znajomy... albo ten kolo jest tak debilny jak ona i wcale się nie znają. halo3 swoją opinię co do forresta, skazani... i ojca... możesz sobie wsadzić bo nikt cie tu nie poprze, tym bardziej że robisz debilne wpadki, a co za tym idzie za grosz nie znasz się na filmie... nara kolejny tumanie filmowy .... żal mi takich ludzi...
A w ogóle,to jak można nazwisko Hoffman pisać przez "ch" i jedno f. A to dziwne indywiduum tak zrobiło.
Mnie też to zabolało jak przeczytałam "Chofmana" ale nie zwracałam już uwagi bo to szkoda słów..
Założyłam z kumpelą forum na temat całej ,,Trylogii" Sienkiewicza,, więc serdecznie wszystkich na nie zapraszamy. Link do forum: http://www.nachlani-sarmaci.pun.pl/ Zapraszamy, życzymy miłej zabawy z namii innymi użytkownikami i wzywamy do zapoznania się z regulaminem xdd
Prowokacja powinna być finezyjna, a nie prymitywna i przepełniona złośliwością. Postaraj się na przyszłość, chyba że nie potrafisz inaczej...
Powiem tak : twój ojciec chciał cie nauczyć czegoś wartosciowego , niestety wyrodna córunia zamiast szanować decyzję ojca zrobiła mu na przekór... o czym to świadczy ? że nie jesteś godna swego ojca i przodków którzy być może brali udział np. w obronie Częstochowy ?.... nie ale ciebie to nie interesuje , bo to współczesna produkcje są niby "zyciowe" (hahahahahahah przepraszam ale nie mogłam powstrzymać śmiechu ;D) jestem ciekawa co przekazałaś swoim dziecim ( jeżeli ja posiadasz , bo nie wiem czy ktoś by chciał miec dzieci i rodzine z kims tak płytkim ...), pewnie jak szybko i bezmyslnie zrobić z siebię idiotę ...
Jeżeli gosiagosia333 ma dzieci to im serdecznie współczuje ... Najlepiej by było gdyby zrobiły tak jak ona sama ,czyli na przekór mamusi ! Mam nadzieję że Sienkiewicz jest ich ulubionym literatem , a Hoffman reżyserem :)
Pominowszy juz to jak oceniasz jeden z najwybitniejszych filmów historycznych, czy widziałaś kiedykolwiek swoją parszywą, odrażającą, zasyfioną, menelską, paszczurowatą, skażoną debilizmem, krzywą, szpetną, tranwestycką, zdenegerowaną genetycznie, blacharską, zapuszczoną, groteskowo wypindowaną krecią mordę? Jeśli tak to wiesz jaką ma ona siłę rażenia, jakich negatywnych wrażeń estetycznych dostarcza i jak może rozwchwiać psychikę co delikatniejszych jednostek przyzwyczajonych do obcowania z pięknem. Dlatego błagam cię pisz co chcesz ale na Boga Izraela zmień ten avatar!
Te twoje sformułowania ("jak kupa g...") brzmią żenująco szczeniacko. Arogancja tego typu jest może dobra w "Dysko Paradyż" w Kaczych Zadupkach, no, ale to nie to miejsce. Zważ panna, że jeśli chcesz wkroczyć na salony i być traktowana poważnie, to bezwzględnie powinnaś używać innej frazeologii. Inaczej inni będą cię cały czas traktowali jak gówniarę. To określenie do ciebie przylgnie (jak wzmiankowane przez ciebie "gówno") i tak już zostanie...
Ale koleś z Was łacha ciągnie. Jeśli ktoś po pierwszym poście nie zorientował się, że to lipne konto, to gratuluję błyskotliwości. Pozdrawiam trzeźwo myślących. Pa.
O zakazanych ryjach to Ty wiesz najwięcej - w to nie wątpię.
wystarczy spojrzeć na avatara.....
poniżej link :)
http://img189.imageshack.us/img189/723/paszczak.jpg
Nie zauważyliście może, że gosiagosia333 pełna jest sprzeczności? Jej tekst jest dość gramatyczny, parę błędów interpunkcyjnych, żadnego ortograficznego, a jednocześnie wyrazy typu: gówno, do dupy, zapewne żeby się "zidiocić", żeby nikt nie wiedział, że to lipne konto. Po drugie: pisze, że [Kmicic] "W książce jest bardzo przystojny a w filmie obnosi się z zakazanym ryjem", czyli musiała czytać książkę (albo przynajmniej jej początek). Więc, skoro nienawidzi Sienkiewicza, to po co czyta jego książki?
P.S. Skoro uważasz, że p. Braunek była "koszmarnym brzydactwem" to powieś sobie jej zdjęcie w młodości koło lustra, stań naprzeciwko ww. lustra i porównaj się z nią. Może zmienisz zdanie, tylko uważaj, bo jak cię bohaterowie "M jak miłość" usłyszą, to się obrażą....
Irytują mnie takie chamskie teksty , aż mnie korci, żeby odpowiedzieć. "0gniem i mieczem" osobiście uważam za najsłabsze ogniwo Trylogii, ale Żebrowski jest jak najbardziej na swoim miejscu - w książce przesłodzony i nudny jak falki z olejem Skrzetuski, dodatkowo jego nijakość podkreślona wyrazistą postacią Bohuna, i tę właśnie postać Żebrowski zagrał świetnie - bo taki jest :) A jeśli chodzi o Pana 0lbrychskiego, ja go nie lubię, ale aktorem jest świetnym, i to według mnie głównie dzięki Trylogii i rolom Kmicica i Azji. A jeśli chodzi o Ciebie, to tak jak napisałaś w którejś ze swoich wypowiedzi - "każdy ma prawo do swojego zdania", i jak powiedział ktoś mądry, o gustach się nie dyskutuje. Niestety, Ty należysz do tych osób, które ani nie potrafią wyrażać swoich opinii w sposób kulturalny i wyważony, ani nie mają kompletnie żadnym argumentów na poparcie swoich - pożalcie się bogowie! - "opinii". Reasumując - maleńkie,
niedorobione ego pretendujące do stanowiska nieomylnego krytyka :) A Twoim jedynym niezaprzeczalnym talentem jest umiejętność obrażania innych... No, ale próżna beczka głośno brzmi...
nie czytalem dalej bo nie moglem i zreszta to mi wystarczylo, kobieto skad ty jestes co soba przedstawiasz masz wsobie jakies wartosci za ktore mozna by bylo Cie pochwalic pokazalas sie juz w jednym poscie o clincie eastwood, jestes zalosna po co komentujesz czegos czego nie rozumiesz i czego nie chcesz zrozumiec, co do filmu to napewno mozna by bylo go lepiej zrealizowac, nie wiem czemu odpisuje na to moze mam nadzieje ze cos z Ciebie wyrosnie jakas wartosciowa kobieta, oceniasz film po tym ze Kmicic nie byl przystojny, akurat Olbrychski zagral moim zdaniem bardzo dobrze, nie no koncze bo nie ma sensu nie krytykuj ku....a Sienkiewicza bo trylogia została po to napisana żeby poderwac ten caly pozal sie Boze narod do walki o swoja ojczyzne, dzieki tej trylogii autor wyzwala nas chec dla dobra kraju powinnien kazdy ja przeczytac a ty zasrana smarkulo nawroc sie bo jestes zalosna, uswiadom to sobie w tej glowie, spróbuj to zrozumiec
Podpisuje się pod tym :) Potop zawsze chętnie oglądam, równie chętnie czytałam. Książka rewelacyjna, ekranizacja także godna uznania.
FW ma to do siebie że jak przystało na tego typu forum - pojawi się prowokator zakładający wątek, to najpierw do kontruderzenia ruszą najpierw fani broniący atakowanego przez trolla oblubieńca (aktora, filmu czy serialu), a potem włączą się ci którzy za tym dziełem nie przepadają, najczęściej oczywiście bez argumentów.
tak więc na unikanie robienia z forum kolejnego Onetu jest już dawno za późno:).