Potop -premiera Polska październik 2014 świat 1974 -185 min???
A może powinno być:
1. Potop -premiera /Polska/ 1974 -świat 1974 -315min
2. Potop "Redivivus" -premiera /Polska/ 2014 -świat ? -185min.
A jeżeli skrócimy do 120 min itd... To będzie ten sam film z 1974? Może dowalam się o mało istotne szczegóły ale powinni rozgraniczyć na filwebie na Potop/1974/ i Potop "Redivivus" /2014/.
No to wiadomo,że na Filmwebie powinni to zozgraniczyć.Z tym Filmweb ma problemy,na przykład Tramwaj zwany pożądaniem też napisali że premiera 2014 rok.
nie chodzi o premierę. Jakby Tramwaj... rozgraniczyliby toi byłby idiotyzm. To ten sam film, więc rozgraniczenie na 2 filmy mija się z celem. Tam premiera jedynie data wznowienia emisji. W przypadku Potopu mamy do czynienia z jakby 2 filmami, ponieważ ten nowy jest pocięty. Potop Redivivus powinien być dodany jako osobny film i dziwię się że to nie takie oczywiste.
Od lat, przy okazji każdej repremiery prosi się redaktorów FW, by to ogarnęli i dawne daty premiery też były widoczne. Mają to gdzieś.
Przecież lepiej dodać kolejną społecznościową opcję dla ćwoków, którzy będą się nawzajem masturbować klikając w "lubię to"...
Zgadzam się w 1000%. Teraz mamy do czynienia z sytuacją absurdalną. Wygląda to tak, jakby "Potop" to był jakiś "półkownik", ponieważ na świecie film miał premierę czterdzieści lat przed tą polską...:))) Naprawdę skrajna głupota. Należało po prostu stworzyć na filmwebie nową podstronę dla "Redivivusa" albo zaznaczyć, że wersją skrócona miała swą premierę w 2014 r., a nie majstrować przy oryginalnym "Potopie", bo wyszły bzdury, że strach. Teraz wygląda na to, że takiego filmu jak "Potop" w ogóle nie było. No, może tylko w ZSRR, bo ten kraj nadal widnieje jako współproducent. :))) Ja także wystawiłem swoja oceną oryginalnemu "Potopowi", a skróconej wersji w ogóle nie oglądałem...
Wystarczyło zajrzeć choćby tu:
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php?film=1252
Wszystko czarno na białym napisane: co, gdzie i kiedy.
Tak, zachodzę w głowę dlaczego od lat FW ma w dupie to, by ogarnąć tę kwestię. Nie żądam przecież czegoś na wzór IMDB, gdzie można prześledzić, kiedy film miał premierę w danym kraju (od USA, po Mozambik) - wystarczył by mi ten jeden kraj i jeden dodatkowy element - repremiera filmu.
Czy dodanie go, jest z technicznego punktu widzenia takie trudne?