nie wiem jak ten film dostal nominacje do oskara - chyba ktos sie pomylil... a opis ze ma to byc "najzabawniejsza komedia" to zenada...
humor w tym filmie jest bardzo specyficzny i sam smiejac sie w glos doskonale rozumiem, ze nie kazdego moze bawic takie nasmiewanie sie z ludzkich nieszczesc, ulomnosci, bezradnosci i abstrakcyjnych sytuacji
wychodze z zalozenia, ze jesli kogos juz to smieszy, to film przestaje byc nudny i wkurzajacy (choc smiech nie jest nierozerwalnie zwiazany z zainteresowaniem filmem)
no i to, ze Ty nie dopatrzyles sie w nim sensu nie oznacza, ze jest bezsensowny
http://www.filmweb.pl/topic/1318088/Film+jak+odpowied%C5%BA+rabina+rozczarowuje+ i+to+w%C5%82a%C5%9Bnie+jest+kluczem.html
darencio5 ciekawie okreslil ten film, polecam rzut okiem
i prosze, nie doczepiaj sie do tej czesci wypowiedzi o bezsensownosci, bo nie mam zamiaru Cie tym obrazic ani mowic co jest dobre a co nie
nie, w zadnym wypadku nie mam zamiaru sie doczepiac. Oczywiscie, mowiac, ze film jest bezsensowny i taki czy owaki, wyrazam swoje zdanie, nikomu go nie narzucajac. I taki, moim zdaniem, powinny miec charakter wypowiedzi forumowiczow, bez wyzywania ludzi o innych pogladach od tepakow, idiotow i takich, ktorzy nadaja sie do ogladania tylko i wylacznie American Pie.
W 100% się zgadzam. To "forum" zaczęło działać w ten sposób, że jeżeli komuś nie odpowiada czyjaś opinia to już wypisuje niestworzone argumenty, mające na celu udowodnić małostkowość danego użytkownika.
Dla mnie również film był stratą czasu, nie odnajduję w nim żadnej wartości i to jest moje zdanie, które w demokratycznym państwię mogę wyrażać do woli.
masz niestety racje, ze ludzie czuja sie podbudowani, jesli w ich opinii film jest swietnty, dlatego gnoja tych, co nie dostrzegli glebi, sensu, artyzmu czy czego tam jeszcze
niestety nie da sie zmienic wszystkich ludzi, bo czesto prowadzenie kulturalnej dyskusji jest utrudnione juz po pierwszym poscie - ile razy zdarza sie, ze zalozyciel tematu juz na samym poczatku uzywa w wypowiedzi obrazliwych epitetow wobec jeszcze niesprecyzowanej grupy ludzi, czyli np.
'film dla osob niemyslacych' albo 'dobre dla 5latkow na dobranoc'
jesli ludzie przestana zwracac na tematy, ktore od poczatku maja agresywny charakter lub od poczatku chca wywolac ploienny konflikt, a zainteresuja sie tylko tymi kulturalnymi tematami, to problem zwalczania trolowania bedzie ulatwiony, bo sprowadzi sie tylko do walkli z tymi, ktorzy przeradzaja kulturalna dyskusje w wojne na zaczepki slowne itd.
moznaby o tym napisac prace magisterska z socjologii xD