PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34451}

Powrót żywych trupów

The Return of the Living Dead
1985
7,0 9,5 tys. ocen
7,0 10 1 9512
7,5 14 krytyków
Powrót żywych trupów
powrót do forum filmu Powrót żywych trupów

Hehehe nie pamiętam kiedy ostatnio tak się śmiałam na filmie. Gdyby rozpatrywać to pod kątem horroru to dałabym mocne 5/10 ale jeśli o komediowe akcenty chodzi to bez wahania daję 8/10. Muzyka istne cudo - połączenie muzyki Jacksona i OST do Gliniarz z BH. Polecam idzie się pośmiać ;))

ocenił(a) film na 9
and_she

Zgadzam się :D
Najlepsza moim zdaniem ekranizacja o żywych trupach :D
Również zawsze bawię się przednio na tym fimie :))
8/10

and_she

Ja tam nawet na chwilę się nie uśmiechnąłem. Za to na Evil Dead...

ocenił(a) film na 8
chemicznie_czysta_biel

Zgadzam się z założycielem tematu : zabawa przednia, śmieszne postacie, fajny scenariusz i ogólnie zajebiście :D
8/10 bez dwóch zdań - tak powinien wyglądać horror komediowy.

ocenił(a) film na 7
and_she

Ha! Nie jest to komedia w stylu "Evil Dead", tylko ukazanie totalnego kiczu większości horrorów, które teksty mają prawie jak z telenowel. Gdyby brać ten film na poważnie, to niestety marnie by wypadł, ale że zrobiono go z przymrużeniem oka, to jest naprawdę niezły. Subtelnie przemycone żarty i nawiązania do wielu innych tego typu filmów.

Polecam
7,5/10

ocenił(a) film na 7
Zygfryd666

No i rzeczywiście bardzo dobra muzyka - klimaty Majkela "Zombie" Jacksone'a.

ocenił(a) film na 6
Zygfryd666

Zjechać można... i to kiedyś było straszne...

ocenił(a) film na 9
and_she

Tak, film jest świetny. I przyznaję to ja, głupi nastolatek, wychowany na nowoczesnych shitowych pozycjach takich jak "Oko", "REC" itp. Oglądnąłem film na TCM'ie i co kilka minut zaliczałem ROTFL'a. Też 8/10, końcówka be. :P

ocenił(a) film na 8
feverlander

No raczej nie wydaje mi się, że Rec to shit. Jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat :P:P

ziolo

Ja też niedawno obejrzałam go na TCM'ie :) Wg mnie film nie jest rewelacyjny, ale całkiem zabawny, dla rozrywki obejrzeć go można... mnie najbardziej rozbawiły "wściekłe łasice" w workach, i to, jak się okazało, że to wcale nie są łasice... :P

ocenił(a) film na 9
ziolo

Wiesz, każdy ma swoje zdanie -> to po prostu moja opinia, wyniesiona z pierwszego wrażenia. Przez spory kawałek czasu nic się nie dzieje. W każdym razie nieważne, to temat o RoftLD, a nie REC. :P