Najlepsza jest ta babcia trupcia jak przywiązali ją do stołu w celu zbadania;)Ogólnie filmik wymiata;)
Zgadzam się dziś nie robi się już takich horrorów. Ale horrory lat osimdziesiątych to perełki do których często wracam i polecam każdemu który szuka czegoś innego niż polskie seriale i nudnawe opowieści o superbohaterach. Dla mnie tan film i takie obrazy jak Laleczka Chucky czy Martwica mózgu to czysta przyjemność.
Jasne,że tak.Weź pod uwagę takie hiciory jak "Coś","Leviathan","Obcy;Ósmy pasażer Nostromo" czy"Lśnienie" albo "Predator".Wszystkie powstały w latach 80-tych a jednak zapadły w pamięć na stałe.Reżyserowie tych dzieł stworzyli specyficzny klimat odizolowania,super scenerię,genialną muzykę.Dziś widz w większości nastawia się na wizualność a nie na klimat stąd dużo efektów kompowatych i przez to filmy dużo tracą na klimacie.Dlatego ówczesne filmy nie są już takie "apetyczne".Owszem efekty wizualne są ważne ale przede wszystkim liczy się nastrój i klimat;)
pozdr.
Oglądałem ostatnio kilka horrorów w tv takich jak "Kredo", "Mroźny wiatr", "Rasa" i kilka których nawet nie pamiętam w każdym bądź razie były to filmy całkiem świeże max 2-letnie i po prostu rozpacz kompletna nie widziałem nigdy tak słabego kina fatalna gra aktorów bezsensowny scenariusz coś takiego nie powinno powstać. Nie uważasz że horrory przechodzą swój najgorszy okres w historii kina a może widziałeś jakieś "perełki" które warto zobaczyć? Pozdrawiam
Na pewno mogę polecić Ci"Dead End"moim zdaniem wart obejrzenia,poza tym tajlandzki"Shutter""The Mist"ciekawe zakończenie spoko nawet,1408 i koniecznie "Misery"
Masz racje już dawno nie nakręcono dobrego horroru.Zobacz sobie "Splice" premiera we wrześniu ale może ten film uratuje gatunek??
Pozdr.
Uwazam ze 'Shutter' byl nudy ;p ale to moje zdanie - bez urazy.
Wracajac do 'ROTLD' podobalo mi sie jak ten zombiak z piwnicy mowil 'more brains' xDDD
Si Claudia ale mnie rozwalają ci dwaj goście którzy w pierwszej części otwierają beczkę a w drugiej obcinają co się da umarlakom są świetni choć widać że grają co o tym myślisz?
Mysle ze uwielbiam filmy o zombie, ale ten byl inny xD Nie dalo sie ich poprostu 'deaktywowac' przez kulke w leb xDD Mam sentyment do tych starszych filmow gdzie nie ma takich super s-f efektow.
Tak był inny ne było tu klasycznego podejścia "kula w glowę je zabija" bohaterowie nie mieli pojęcia z czym mają do czynienia w 1 części wogóle nie odkrywają co może zabić zombie a w drugiej to przypadek sprawia że zdołają pokonać żywe trupy 3 częsć to już inna bajka i dla mnie nie jest to dobry film jest zbyt "studyjny" a pomysł zamrożenia ożywionych zwłok dla celów wojskowych zajeżdża s-f choć ten chudy truposz wygląda super!
XD. Gadajace zombie to tez cos nowego ale jest jeszcze jeden film gdzie zombie gadaja 'Day of the dead 2: contagium' chyba XD ale to wgl. dziwny film jest XD
Wiesz wydaje mi się że dobrych filmów o zombie jest jak na lekarstwo. a oglądałaś może taki film jak "Winnica"? Pamiętam że widziałem go jako dziecko i wtedy wydawał mi się super przerażający. no i podobała mi się "noc żywych trupów"
Nie jeszcze nie mialam przyjemnosci obejrzec filmu 'Winnica'.
Moj ulubiony to 'Ziemia zywych trupow' jest wzruszajacy ;DDD
a za to 'taniec truposzy' sprawil ze plakalam ze smiechu xD Jest przezabawny ;D
Dzisiaj znów obejrzałem ten film i muszę powiedzieć że jak dla mnie to on się wcale nie zestarzał!
Sporo mam takich horrorów z dzieciństwa które wryły mi się w pamięć, ale po ponownym ich obejrzeniu po latach niestety mnie rozczarowały.
Natomiast ten wciąż jest tak samo rewelacyjny!!
Nie umierałem co prawda ze strach jak kiedyś, ale oglądanie go sprawiło mi mnóstwo frajdy:)
Wiesz dzięki Twojej wypowiedzi również postanowiłem go obejrzeć;)Wieczorem zabiorę się za to dzieło;)Pozdrawiam.
Nie rozumiem Cię SicBoy o jaki film Ci chodzi?
Przecież to Ty zacząłeś ten wątek a teraz piszesz że musisz ten film obejrzeć?
Przepraszam jeśli nie zajarzyłem czegoś