Powrót Godzilli

Gojira ni-sen mireniamu
1999
6,1 2,2 tys. ocen
6,1 10 1 2192
Powrót Godzilli
powrót do forum filmu Powrót Godzilli

Japończycy mają jakieś specyficzne podejście do tego ptwora. Dla nich ideałem jest właśnie to, że widzi się człowieka przebranego w gumowy strój, rozwalającego budynki z kartonu i rzycającego plastykowymi samochodami (nie mylić z trabantem). Nie wiem jak inni ogladający, ale na mnie ten film nie zrobił żadnego wrażenia. Jeśli mam być szczery, to wolę już produkcje amerykańskie, bo tutaj ani gra aktorska nie zachwyca, ani sczególnych efektów specjalnych nie ma, muzyka jest fatalna a fabuła.... bez komentarza. Tak samo jak pokemonów, czy dragon bola nie mogę zrozumieć fascynacji tym stworzeniem. Ja osobiście proszę: Japończycy, przestańcie kręcić takie filmy, szkoda czasu (bo pieniędzy na coś takiego to raczej dużo nie wydaliście).

ocenił(a) film na 9
rosin

Cóż ludzie puści muszą się zadowalać masą efektów specjalnych.Jak się nie znacie to mordy w kubeł.

rosin

Budynki nie są z kartonu. Nie wiesz tego, więc albo nie uważnie oglądasz albo w ogóle nie oglądałeś. Muzyka, cóż kwestia gustu ale ja często słucham soundtraka z tego filmu i uwaząm że muzyka jest wyśmienita. Oni cię nie posłuchają i będą kręcić dalej :P i całe szczęście.

Wolverin

Wolę Japońskie bardzo fantastyczne filmy z Godzillą niż puste filmy o Amerykanach co ratują świat ... Chociaż gratuluję autorowi tematu że pisał na Godzillę w formie męskiej . LUDZIE GODZILLA TO FACET !!!!

użytkownik usunięty
Grievous

Cóż takiego jest w naszym królu potworó, że go tak kochamy, my fani? - To KLIMAT!
Moim zdaniem mimo, że wielu ludzi najeżdża na Godzillę, argumentując, że to jest film dla dzieci itd./itp. uważam, że w tych filmach jest więcej dramatyzmu niż w niejednym amerykańskim wieku XXI wieku(oczywiście nie we wszystkich). Przykład? Godzilla vs Destroyer - widząc śmierć Juniora, a następnie jego staruszka - nie boję się użyć tego słowa - wzruszyłem się i to pożądnie. Godzilla to też istota mająca uczucia itd.
Poza tym większość filmów ma swoje przesłanie(szanować naszą planetę; nie bawić się genetyką).