Powrót do przyszłości II

Back to the Future Part II
1989
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 187067
7,9 48 krytyków
Powrót do przyszłości II
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości II

Właśnie obejrzałam drugą część. Jest tak niesamowicie śmieszna; a najlepsze te nawiązania do pierwszej części. Świetne! :) Zaraz zabieram się za część 3 :))

ocenił(a) film na 10
sylwia_92_3

spororazy widziałam wszystkie czesci kocham to ;-]] przypomina mi dziecinstwo klasyka kina az sie łza w oku kręci;-]]

kasia1993_2

Ja dopiero wczoraj obejrzałam wszystkie 3 części. Ta trylogia to klasyka. Kojarzysz może jeszcze inne filmy - klasyki? Bo może jakiś nie oglądałam, a na studia idę dopiero w październiku, to mam jeszcze czas na nadrabianie zaległości :))

ocenił(a) film na 10
sylwia_92_3

mam sentyment i tez co swieta oglądam gremilny rozrabiają i gremliny 2;-]]]

kasia1993_2

No Gremliny też są fajne :)) O ja jeszcze lubię: "Niekończącą się historię" - ale bardziej muzykę wolę niż sam film ;] :))

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

A z jakiej dziedziny klasyki? Komedii czy science- fiction?

annas_filmweb

Może być i to i to :)

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Może nie z klasyki, ale bardzo fajną komedią jest " Kosmiczna Załoga" :) Jak mi coś przyjdzie na myśl, to jeszcze napiszę :)

annas_filmweb

"Kosmiczna załoga?" To chyba film z Alanem Rickmanem. Widziałam dawno dawno temu, ale sobie na pewno go przypomnę. Dzięki! :D

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Tak, z Rickmanem, Weaver i innymi świetnymi aktorami. Najlepiej ogląda się, jeśli widziało się serial" Star Trek" ( nie wiem, czy oglądałaś, ale to też jeden z klasyków science- fiction, gorąco polecam), bo można wyłowić aluzje, ale nie jest to konieczne :)

annas_filmweb

Ojej, Star Treka niestety nie widziałam, ale napewno zabiorę się za "Kosmiczną załogę". Jeszcze raz pięknie dziękuję :)

sylwia_92_3

na pewno* (o tej porze zdarza mi się robić błędy).

ocenił(a) film na 9
sylwia_92_3

Nie szkodzi :) Jak już napisałam, jak coś mi się jeszcze skojarzy, to napiszę :)

annas_filmweb

W takim razie czekam na kolejne propozycje filmów. Jakby coś to napisz na priv'a :)) Jeszcze raz dziękuję :))