Powrót do przyszłości II

Back to the Future Part II
1989
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 187067
7,9 48 krytyków
Powrót do przyszłości II
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości II

Jak to możliwie, że ta klasyka ma tylko 7,7?! Co najmniej na 9 zasługuje, jest to chyba najlepszy film w swoim gatunku. Przygoda, sci-fi i humor w doskonałym połączeniu, mnogość detali i postaci które przeplatają się i z mieniają za każdą zmianą alternatywy.

Klimat, pomysł, wspaniały scenariusz i dialogi, muzyka, sceneria... Ta trylogia się nie nudzi ponadto założę się, że większość wszystko by oddała by przeżyć taką przygodę w swoim życiu. Spotkać takiego Doc'a i przeżyć coś czego innym nie było dane.

To właśnie przez takie filmy uciekamy do rzeczywistości młodzieńczych marzeń.

Dla mnie 10/10, bo kocham te filmy. A ocenę 7,7 uważam za krzywdzącą. Dla mnie ta trylogia jest rewelacyjna, a druga część pokazuje żę zdarzają się sequele które dorównują pierwszym częściom.

Moai

Jak dla mnie ciut za wysoko własnie!

Zajcevv

Dla Ciebie film "Zombie SS" to arcydzieło, także nie dziwota, że tak uważasz :)

ocenił(a) film na 10
Moai

Bo filmweb to strona znawców od siedmiu boleści, którzy najbardziej nienawidzą klasyków. Rozumiesz chyba, taki syndrom "non-streamowości" w internecie.

rumulusparaliticusXVI

marcin261287, poszedłeś po najmniejszej linii oporu, jeśli cię to zadowoli to tak Dead Snow to dla mnie arcydzieło podobało mi się tam wszystko, więc czemu miałoby być inaczej. mi by się nawet nie chciało grzebać komuś w profilu i wyszukiwać na niego haka bo się nie zgadzam z jego opinią. Nawet taki mistrz jak Tarantino uwielbia filmy klasy B więc czemu ja prosty człowiek miałbym też nie mieć takiego filmu, myślę że każdy ma taki film który uwielbia a całą rzeszę ludzi by to zaskoczyło. I to wszystko z powodu drobnej uszczypliwości(a nie krytyki) twojego wysoko ocenianego filmu. tyle w temacie.
rumulusparaliticusXVI masz rację, mam nadzieję że jak najwięcej będzie takich znawców jak ty czego sobie i filmwebowi z całego serca życzę.

ocenił(a) film na 10
Zajcevv

Znawca od siedmiu boleści...

ocenił(a) film na 10
Moai

10 na 10 to i tak minimalna ocena dla tego filmu! KLASYKA!

ocenił(a) film na 10
Moai

Ale dziwne jest to że teraz ma ocene 7.6..... ale komu się dziwić.Dzieci wracają z kina po Transformersach w 3D i innych pierdołach,widzą na Ale Kino Back to the Future,wchodzą na Filmweb i dają 2/10.... litości bo zabije!

McFlyPL

Swiente slowaq powini jakie klasifikacje wiekow do ocen dawac .
Co patrze na jakies fajne stare albo kultowe filmy same negatywne krytyki

ocenił(a) film na 10
Moai

THIS IS FILMWEB ! tu wszystkie filmy mają zaniżone średnie i będą one spadać w dół dopóki dopóty debile będą mieć zajawkę, że są najmądrzejszymi i najlepiej wykwalifikowanymi krytykami na świecie

ocenił(a) film na 7
Immortal_Stasin

Przecież są ludzie, którzy po prostu nie lubią takiego gatunku i film mógł im się nie podobać, nie wiem skąd takie oburzenie. Co was obchodzi opinia innych?:) Mnie w dwójce strasznie wkurzała głupota bohaterów, ciągle miałam ochotę ich poprawiać, że bez sensu coś zrobili, skoro można było zrobić to o wiele prościej. Ogólnie film fajny, ale za bardzo wkurzała mnie nieporadność bohaterów.

ocenił(a) film na 10
solaa

Napisała osoba, która dała 5 "Obcemu..."

ocenił(a) film na 7
Immortal_Stasin

Po prostu nie lubie filmów o kosmosie, nie mam do tego prawa? Poza tym nie lubię jak przez cały film chodzi się po statku i czegoś szuka, wolę szybszą akcję i tyle, łatwo się nudzę. Widzę, że masz manię obczajania profilów innych osób:) Ty za to prawie wszystkie filmy oceniasz 8,9 albo 10:)

ocenił(a) film na 10
solaa

Bo ktoś musi uratować filmweba, jak tak dalej pójdzie to za parę lat nawet Taxi Driver będzie miał średnią 6.0, bo ktoś mu da jedynkę tylko dlatego, że np. nie lubi jeździć taksówką xd

ocenił(a) film na 7
Immortal_Stasin

Ale zauważ, że każdy ma inny system oceniania:) Dla mnie np.7 jest bardzo wysoką oceną, 6 tez. Poza tym zalezy od nastroju itp, czesto ocenie komedie wyzej niz klasyk, bo akurat milo mi się oglądało i tak wyszlo, choc obiektywnie uwazam, ze klasyk byl lepszy. Skomplikowane, niewazne;]

ocenił(a) film na 10
solaa

Rozumiem, ale to świetny dowód na to, że nie warto brać tych ocen na poważnie, dzięki przywróciłaś mi wiarę w filmweba.