Film mojego dziecinstwa rewelacja swietny pomysl dobra rola aktorów no i muzyka swietna jest w tym filmie :)
jestem rocznik 90 i w dziecinstwie w TV widziałem scene gdzie jakis facet wisiał na zegarze. Ciągle próbowałem odnalesc ten film az wreszcie sie udało mam wszystkie 3 , obejrzałem je chyba z 50 razy (nie kłamie) film naprawde idealnie wyrezyserowany.
No właśnie, podpisuję się pod tym wszystkim. Szkoda, ze Robert Zemeckis coś ostatnio poszedł w filmy animowane.
Ja bym tak do końca nie żałowała, bo jeśli chodzi o Beowulfa, to jego sposób przedstawienia bardzo wiele temu filmowi dodaje.
Ale fakt, przydałby się jakiś "film-film" ;-)
Faktycznie, Beowulf byl bardzo dobry, ale wczesniejszy Ekspres Polarny byl dosc przecietny (fakt, ze byl adresowany glownie dla dzieci...). Nastepny animowany juz kreci, a tak jak mowisz (piszesz:), przydalby sie w koncu jakis "film-film " :)
cudowny film! ja jestem rocznik 89 i też oglądałam to setki razy :D jeden z ważniejszych filmów mojego dzieciństwa! (zaraz obok Krola Lwa :D )
pozdrowienia dla fanów BTTF!!! :D
ps. Muzyka jest czadowa w tym filmie :D
"jeden z ważniejszych filmów mojego dzieciństwa! (zaraz obok Krola Lwa :D "
hehe dokładnie! Dobrze powiedziane. Takie dwa klasyki. Pozdr. :-)
ja jak bylam mala ogladalam ten film bez przerwy razem z mama ;)
i nawet sie kochalam w Michaelu J. Foxie xD
ach co to byly za czasy ;)
pozdrawiam wszystkich fanow :*
heh ja też i nawet teraz gdy juz tyle razy widziałam ten film sobie czasami go włącze:) jest nie do znudzenia:)
Ja jestem rocznik 1991 i jest to mój ulubiony film. Chciałbym więcej filmów, które wzbudziłyby we mnie takie emocje...
Wiem. Dlatego ja się ostatnio przerzuciłem na TCM i TVP1. Tam lecą dobre filmy.
Oj casy, kiedy to w każdy poniedziałek z niecierpliwością oczekiwałem na nowy TeleTydzień lub TeleŚwiat. Znakomita trylogia, wielka sprawa. Michael J Fox i christpher Lamberd na stałe wpisują się do klasyki. Takich filmów już nie ma, a coś wspaniałego dla dzieciaków - jest tam wszystko.
!!! !!! !!!
czwartek, 2008-05-01 12:00. TVP 2
Powrót do przyszłości
USA 1985
sobota
2008-05-03 11:35. TVP 2
Powrót do przyszłości II
USA 1989
niedziela
2008-05-04 11:55. TVP 2
Powrót do przyszłości III
USA 1990
Czyż to nie cudowne? :))
Dla tych co nie mają na dvd to tak, ja tam moge sobie obejrzeć w każdej chwili. Tylko, że bez lektora ale napisy są:))
:))
Ja też mogę obejrzeć w oryginalnej wersji językowej, bo mam w DivX-ie (nie muszę czytać napisów :P). Znam angielski, a i tak wszystkie teksty też znam na pamięć :D
heh ja też znam na pamięć, a angielskiego jeszcze calkiem nie pojęłam, bo mam dopiero 15 lat, ale idzie mi nieźle mam 5:))
Obejrzałam ten film po raz pierwszy, mając 10 lat, i od tego czasu widziałam całą trylogię z 6 razy... Jeden z moich ulubionych filmów, w dodatku nie wiem, dlaczego;) Może m.in. dlatego, że zawsze mnie interesowały takie tam zagadnienia czasoprzestrzenne itp...Taaak, ten film się nie zestarzeje. Mam tylko nadzieję, że za 5-10 lat nie wpadnie nikomu do głowy robić remake'u, bo to już absolutnie nie będzie to...
Ja bym chciał, aby zrobili czwartą cześć, ale z tymi samymi aktorami i oby scenariusza nie zepsuli.
Eeee , czwarta część to nie.
Remake ???
Z tymi aktorami to nie będzie to samo.
Więc chyba to i to odpada ;(
Triko zobacz - jest tak: Jak by mieli zrobić 4 część z tymi samymi aktorami, to ze względu na ich wiek (pomijam już dyspozycyjność MJF) scenariusz musiałby stanowić zupełnie osobną fabułe i czułoby się, żę to jest taka część "dorobiona" do trylogii. Nie nie nie - do takich trylogii nic lepiej już nie dodawać.
No nie wiem. Piszę tak, bo mi jest po prostu mało tego Powrotu Do Przyszłości i chciałbym więcej :D
a ja bym chciala, zeby nakrecili 4 czesc PDP ;P np, o dzieciach Marty'ego i Jennifer xD ciekawe co by z tego wyszlo...
No zgadzam się z wami :) trylogia jest kosmiczna ;))), wspaniały klimat lat '80 coś wspaniałego!! McFly rules ^^.
Lloyd ;) oczywiście, chyba byłem pijany jak to wcześniej pisałem, hehe. Tak, trylogia była ostatnio w tv, przypadkiem na nią wpadłem i oczywiście musiałem obejrzeć to jeszcze raz. Ten film ma w sobie wszystko. Wiadomo - film jest łatwy, prosty i przyjemny, ale równocześnie pełen napięcia i humoru. Doskonale oddaje klimat lat 80-tych - pepsi, słoneczne okulary, wąskie jeansy, nie wiem, nie potrafię tego opisać.. to się czuje. Ohhh - to chyba także mój ulubiony film z dzieciństwa. Z cudownym happy-endem. Jest to trylogia w pełnym opakowaniu - 4 część wszystko by zepsuła. Bez zmian - niech zostanie tak jak jest.
Ten film nie jest prosty. Aby wymyślić taki scenariusz trzeba być na prawdę bardzo kreatywnym. Przecież tam wszystko do siebie pasuję. Powrót w lata 50., spotkanie rodziców, zegar, doktor, rozdwojenie linii przy skoku w 2015, dziki zachód, ten grób E. Browna z 1955 roku. To nie jest proste. A film doskonale oddaje klimat lat 80., bo on przecież był nakręcony w latach 80.! Jakiż więc klimat miałby oddawać. Właśnie oto chodzi. Z współczesności (tamtej) podróżujemy w czasie.
Zwłaszcza, zę 2 część była zmieniana bo Glover odmówił gry, a oni i tak sobie z tym poradzili i stworzyli świetną kontynuację xD
"A film doskonale oddaje klimat lat 80., bo on przecież był nakręcony w latach 80.! Jakiż więc klimat miałby oddawać."
No wiesz - lat 50-tych, końca XIXw i roku 2015... :PPP
Co zresztą mu się równiż udaje ;) (tzn. roku 2015 nie moge jeszcze niesty obiektywnie ocenić :P)
No to moim zdaniem im nie wyszło :P 2015 rok już niedługo, a takich innowacji nie ma. Może istnieją, ale nie są na rynku, co jest równoznaczne z nie rozwinięciem się gospodarki światowej w określony sposób. Chociaż z drugiej strony kto wie? Może Japonia nas zaskoczy?
Świetny film , jak byłem mały to panicznie bałem się finałowej sceny ostatniej części kiedy ta lokomotywa unosi się i leci wprost na widza. Sam nie wiem czemu. Ten film fajnie by wyglądał w I-maxie. Ale tak jak mówiłem film świetny jeden z najlepszych w historii kina. No i ten samochód!!! Podobno w Polsce są trzy (the) Loriany. Podobno taki unikat kosztuje sto trzydzieści tysięcy złotych. Od kilku lat zbieram kasę :D
sorry w powyższym poście jest błąd powinien być DeLorean a nie jakiś the Lorian...skąd mi się to w ogóle wzięło...
EE tam, DeLorean'a mozna juz za 13 000 $ wyhaczyc, czyli na nasze to jakies 30 tysiecy zeta razem z wysylka
do polski:) Inna sprawa, ze rocznik samochodu to '81, czyli w gruncie rzeczy kupujemy kupe zlomu:) Ale za to
jakiego zlomu!
Teraz mają je produkowac, wiec to już nie bedzie taka kupa złomu. Tyle że wtedy za 13 000 raczej to nie ebdzie :P