Powrót do przyszłości

Back to the Future
1985
7,5 360 tys. ocen
7,5 10 1 360319
8,3 60 krytyków
Powrót do przyszłości
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości

Nie wiem kto głosował na filmwebie, ale podejrzewam, że młode osoby i bez gustu. Powrót do przyszłości to absolutna klasyka kina i zasługuje na top 5 wszechczasów.

ocenił(a) film na 10
CiotkaKlotka

Ja jestem młoda ( obecnie 18 lat) i uwielbiam trylogię już od ładnych paru lat :)

ocenił(a) film na 9
CiotkaKlotka

A co tu się lemingami przejmować?

CiotkaKlotka

Z pewnością -_-'

ocenił(a) film na 9
CiotkaKlotka

ABSOLUTNIE SIĘ ZGADZAM.

ocenił(a) film na 10
CiotkaKlotka

Generalizacja to, jak widać na forach dużej części filmów, zjawisko strasznie powszechne na filmwebie. Najczęściej jedna osoba zaczyna od "tak niskie oceny dają temu filmowi bezguścia z gimnazjum". Potem znajduje się ktoś kto chce mu udowodnić że wcale tak nie jest. Twierdzi, że sam ma 14 lat, a filmowi dał dziesiątkę. Trafiają się też osoby, które utrzymują, że film jest od początku do końca głupi i że wszyscy którzy go wysoko ocenili też są niewiarygodnie głupi, a oni sami są najinteligentniejsi i wolą inteligentniejsze filmy. Później założyciel wątku odpowiada takim osobom, że się mylą i że to on jest najinteligentniejszy a ludzie, którym ten film się nie podobał są głupi. Kłótnia o to kto jest bardziej inteligentny toczy się przez następne 600 odpowiedzi. Do tego dochodzi prawie zupełny brak argumentów dotyczących jakości filmu z obu stron. Marnotrawstwo czasu
Podsumowując, generalizacja jest zła i nudna i prowadzi do konfliktów. Inteligentni ludzie tak nie robią.
;)

Voiselle

Generalizacja jest dla głupich.

użytkownik usunięty
Voiselle

"Inteligentni ludzie tak nie robią." To co napiszę, nie jest skierowane do Ciebię, i nie mam zamiaru przez to się kłócić.

Akurat z tym tekstem się nie zgodzę, tu na Filmwebie kłótnie zaczyna wielu Inteligentnych i "Inteligentnych", wychwalając się jakimi to nie są znawcami, jak to nie znają sie na języku Polskim, i tak dalej i tak dalej :P

użytkownik usunięty
CiotkaKlotka

Ja mam 14 lat i całkowicie podzielam twoją opinię. To jeden z najlepiej zrobionych filmów science fiction. Mogę oglądać całą trylogię bez przerwy.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
CiotkaKlotka

Zgadzam się, też mam 14 lat ( :] ), i baaaaaardzo lubię PDP
Doktorek Brown :3

ocenił(a) film na 9
CiotkaKlotka

Średnią 7.3 ma prawie każdy przeciętny film, a taka klasyka jak Powrót do przyszłości zasługuje na mniejsce w Top 100. Naprawdę nie rozumiem dlaczego taki fajny film jest tak słabo oceniany przez polskich użytkowników.

ocenił(a) film na 10
PiwoSPiwoS

bo ludzie są różni i to trzeba w nich akceptować :) nie możemy być tacy sami... nie zrozumiałaś jednego z przekazów z BTTF :)

ocenił(a) film na 10
CiotkaKlotka

Do mężczyzn/chłopców Kto z Was nie marzył ...mieć te 4x4 i uboku taką Jennifer (C. Wells) jak się oglądało ten film w podstawówce :D ? Ju to w samo sobie jest klasyką i ten Delorean :P i to aktorstwo...cudo..moje dzieciństwo. Ale kiedy 1szy raz oglądałęm BTTF to było jakoś w 1991 roku, wtedy miałem z 9 lat i nie zrozumiałem go...myślałem że ten DeLorean (nie wiedziałem także, że takie auto istnieje w real) jedzie tak szybko że nagle znajduje się w innym państwie. ;) Dopiero jakieś 3 lata później, gdy obejrzałem ponownie, zrozumiałem go w sposób prawidłowy :D

ocenił(a) film na 10
don82

http://www.youtube.com/watch?v=pE8NYTeGSEY dla przypomnienia klimatu...chwilę wcześnie Marty zauwazył swoje wymarzone auto