Nie wiem kto głosował na filmwebie, ale podejrzewam, że młode osoby i bez gustu. Powrót do przyszłości to absolutna klasyka kina i zasługuje na top 5 wszechczasów.
Ja jestem młoda ( obecnie 18 lat) i uwielbiam trylogię już od ładnych paru lat :)
Generalizacja to, jak widać na forach dużej części filmów, zjawisko strasznie powszechne na filmwebie. Najczęściej jedna osoba zaczyna od "tak niskie oceny dają temu filmowi bezguścia z gimnazjum". Potem znajduje się ktoś kto chce mu udowodnić że wcale tak nie jest. Twierdzi, że sam ma 14 lat, a filmowi dał dziesiątkę. Trafiają się też osoby, które utrzymują, że film jest od początku do końca głupi i że wszyscy którzy go wysoko ocenili też są niewiarygodnie głupi, a oni sami są najinteligentniejsi i wolą inteligentniejsze filmy. Później założyciel wątku odpowiada takim osobom, że się mylą i że to on jest najinteligentniejszy a ludzie, którym ten film się nie podobał są głupi. Kłótnia o to kto jest bardziej inteligentny toczy się przez następne 600 odpowiedzi. Do tego dochodzi prawie zupełny brak argumentów dotyczących jakości filmu z obu stron. Marnotrawstwo czasu
Podsumowując, generalizacja jest zła i nudna i prowadzi do konfliktów. Inteligentni ludzie tak nie robią.
;)
"Inteligentni ludzie tak nie robią." To co napiszę, nie jest skierowane do Ciebię, i nie mam zamiaru przez to się kłócić.
Akurat z tym tekstem się nie zgodzę, tu na Filmwebie kłótnie zaczyna wielu Inteligentnych i "Inteligentnych", wychwalając się jakimi to nie są znawcami, jak to nie znają sie na języku Polskim, i tak dalej i tak dalej :P
Ja mam 14 lat i całkowicie podzielam twoją opinię. To jeden z najlepiej zrobionych filmów science fiction. Mogę oglądać całą trylogię bez przerwy.
Pozdrawiam.
Średnią 7.3 ma prawie każdy przeciętny film, a taka klasyka jak Powrót do przyszłości zasługuje na mniejsce w Top 100. Naprawdę nie rozumiem dlaczego taki fajny film jest tak słabo oceniany przez polskich użytkowników.
bo ludzie są różni i to trzeba w nich akceptować :) nie możemy być tacy sami... nie zrozumiałaś jednego z przekazów z BTTF :)
Do mężczyzn/chłopców Kto z Was nie marzył ...mieć te 4x4 i uboku taką Jennifer (C. Wells) jak się oglądało ten film w podstawówce :D ? Ju to w samo sobie jest klasyką i ten Delorean :P i to aktorstwo...cudo..moje dzieciństwo. Ale kiedy 1szy raz oglądałęm BTTF to było jakoś w 1991 roku, wtedy miałem z 9 lat i nie zrozumiałem go...myślałem że ten DeLorean (nie wiedziałem także, że takie auto istnieje w real) jedzie tak szybko że nagle znajduje się w innym państwie. ;) Dopiero jakieś 3 lata później, gdy obejrzałem ponownie, zrozumiałem go w sposób prawidłowy :D