ale jak byłem mały jak to oglądałem to miałem koparę na podłodze,każdy chciał mieć taki samochód ,film młodości pokolenia dwudziestu paro latków.Biorąc pod uwagę że kiedyś nie było laptopów komórek innych rzeczy to robiło ogromne wrażenie.Każdy chciał być Foxem i przeżyć takom przygodę.Ach te dzieciństwo....
Jak byłem mały (a miałem z 9/10 lat) i pierwszy raz puścili ten film w TV w okolicach 94/95 rodzice zostawili mnie w domu samego, abym go popilnował ;p Po prostu jako jedyny zostałem w domu :) Nudziło mi się wiec łączyłem telewizor. Nigdy nie zapomnę tego wieczoru, bo też nigdy nie miałem aż takiej radochy i przyjemności z oglądania czegokolwiek jak właśnie w ten wieczór.
Ja obejrzałam ten film pierwszy raz na kasetach VHS mając wtedy 13 lat, czyli jakieś 15 lat temu, ależ to była uczta :) niesamowicie zapadł mi w pamięci, oglądałam go jak zahipnotyzowana ;) zawsze będę miec do niego sentyment.
Ps. Pisze się takĄ.
ja rowniez jestem z tego pokolenia gdzie komorek i lapow nie bylo a wypasem bylo commodore64 tudziez atari no i wchodzil powoli pegazus :))
tez kopara konkretnie mi opadała jak mialem z 10-11 lat i go pierwszy raz widzialem na oczy :) Mam wrazenie ze te filmy (szczegolnie sci-fi) z lat 80tych i poczatku 90tych bardziej dzialaly na wyobraznie niz te wspolczesne prawie w calosci robione komputerowo:)
mimo ze dzisiaj ten film wydaje sie kiczowaty to dla mnie pozostanie kultowy 4 eveer, on ma to cos :))
a posiadanie wlasnego delorean`a to wciaz aktualne marzenie mimo uplywu lat :>
Pozdrawiam sentymentalistow :))
sentymentalistów? Ja myśle ze jak chodzi o wspominanie lat 80 i poczatku 90 to tak. ale BTTF to trylogia ktora nadal jest aktualna. i puszczana w TV.. wiec do niej nie trzeba sentymentu bo nie pozostała ona w tamtych latach. Niekt nie pyta " Czy pamiętacie BTTF?" bo to coś nadal aktualnego :) A codo efektów to są one niesamowite jak na film lat 80tych. To az dziwne.. te efekty moim zdaniem nigdy sie nie zestarzeją. Naogladałem sie Transformerów Michaela Baya. ale BTTF wcale nie ma złych efektów nawet w porównaniu z nowymi filmami.
Ale powiem inaczej. Takie efekty jakie ma BTTF przeciez sa wystarczające :) poco lepsze jak jest super? Jakby nakrecili te filmy od nowa np? Wyobrazcie sobie ze zamiast tych aktorów nowi aktorzy grają? Że remake. mialby wiecej efektów specjalnych itp? Nie spodobalo by sie wam :) tu chodzi o klimat.. najlepsze klimaty filmowe wychodza zupelnie przypadkowo. czasem zamiana 1 aktora zmienia juz caly klimat filmu :) Szczesliwie zlozyło sie wiele przypadków na to ze BTTF wypadł rewelacyjnie :) Ważne że te filmy są genialne i kultowe.. to kawal dobrej zabawy... :) A nie wyścig o nagrode na najbardziej oszałamiające efekty z komputera :)