Powrót do przyszłości

Back to the Future
1985
7,5 360 tys. ocen
7,5 10 1 360352
8,3 60 krytyków
Powrót do przyszłości
powrót do forum filmu Powrót do przyszłości

Wg. mnie najlepszy moment był w drugiej części kiedy w deloriana pilotowanego przez doktora trafił piorun i ten przeniósł się do XIX wieku. Marty stał osłupiały w deszczu i nagle podjechał listonosz, zapytał go o nazwisko i wręczył mu list od doktora nadany w 1886. Zawsze mam ciarki jak sobie uświadomię ten paradoks... super:)

ocenił(a) film na 10
Lisiu84

ja uważam, że najlepszy moment to łysawy nauczyciel szkoły, wyskakujący do Marty'ego z karabinami maszynowymi w "złym świecie" przyszłości w części drugiej trylogii, wjazd w kupę "gnoju", a także rewelacyjne: "czy jest tam ktoś?" przy pukaniu w głowę nieco głupkowatego ojca Marty'ego i śpiew Marty'ego oraz jego gra na gitarze podczas balu rodziców w części pierwszej...

ocenił(a) film na 9
bruce1940

No bal tez był dobry, jak się wczuwał grajac Johnny be good:) Ale jeśli chodzi o gitarę, ja najbardziej lubię jak na początku Marty przychodzi do domu Doc'a, rozkręca wzmacniacz, staje przed głośnikiem i zagrywa akord po czym ląduje na ścianie, dostaje szafką, zdejmuje okulary i mówi "rock and roll". Zawsze mnie to rozbawia niemal do śmiechu na głos:)

ocenił(a) film na 10
Lisiu84

hahaha! masz rację! ten kawałek był rewelacyjny!
:)
suuuper scenka!