Powrót laleczki Chucky

Child's Play 2
1990
6,2 14 tys. ocen
6,2 10 1 13800
5,9 11 krytyków
Powrót laleczki Chucky
powrót do forum filmu Powrót laleczki Chucky

Pisząc w tym wątku, starałam się nie patrzeć na plakat "Laleczki Chucky II" z lewej strony ekranu, bo na jej widok aż przeszywają mnie dreszcze.
Obejrzałam ten film jako jedenastoletnie dziecko, a nadal pamiętam najbrutalniejsze ujęcia. I mam problem przy wystawieniu oceny. Dzięki Chucky'emu wiem, czym jest przerażenie - jako horror spełnił swoje zadanie. Jednak przy minimalnej, prawie zerowej sympatii do filmu trudno mi wystawić wysoką ocenę... Trudno też zaznaczyć, że go oglądałam, bo będzie mi się wyświetlał na profilu, a chcę oszczędzić sobie widoku tej rudej małpy...
Nigdy, przenigdy nic mnie tak bardzo nie przestraszyło. Czy Wy również doznaliście traumy po "Laleczce..."?

Nika4321

Pamietam ten film za dzieciaka wtedy byl na serio straszny ale nie zostawil u mnie zadnej traumy, powiem wiecej wspominam go bardzo milo i z sentymentem, to jeden z tych horrorow ktore zapamietuje sie z dziecinstwa jak TO Stephena Kinga lub Hellraisera, coz teraz Laleczka nie wydaje sie strasznym filmem w koncu jest to fil o lalce ktora ozywa i zabija na dodatek dwie ostatnie kontynuacje zrobily z Chuckiego aby czysto rozrywkowy film gdzie nie ma mowy o jakis dreszczach

Nika4321

Po ponad 10 latach nie dala o sobie zapomniec... Do dzisiaj boje sie lalek, manekinow i pluszakow, a mala dziewczynka juz nie jestem :)

lisa_

to ty mojej siostry nie widzialas :) jak powiesilem jej nad lózkiem zdjecie Chucky-nie mogla zasnac przez pól nocy .. ale sie zemscila : u mnie na karniszu powiesila...bluze na dlugi rekaw ( a ja sie zawsze balem postaci wysokiej z dlugimi lapami ,nie pamietam jak sie nazywala) cos w rodzaju slendermana . jak sie obudzilem w nocy i zobaczylem ta bluze to nie wstawalem az slonce wyszlo :(