Powrót laleczki Chucky

Child's Play 2
1990
6,2 14 tys. ocen
6,2 10 1 13799
5,9 11 krytyków
Powrót laleczki Chucky
powrót do forum filmu Powrót laleczki Chucky

ale chyba tworcy osiagneli w tym filmie niezamierzony efekt komiczny. nie wiem jak was ale mnie smieszy obraz przerazonego faceta i lalki przykladajacej mu pistolet do glowy. i jeszcze te zlowrogie miny. przerazajace. naprawde

edith092

Chyba jednak osiągnęli efekt komiczny, bo ja oglądając
ten film , w niektórych scenach pokładałam się z siostrą
ze śmiechu :D Film poprostu dno, to powinno być zaliczne do
gatunku horroru komediowego :P
Ja daję 2/10 :)

ocenił(a) film na 2
Milagros21

Ja miałem tak samo, tylko, że z bratem :)
Za dużo absurdalnych sytuacji.
2/10

ocenił(a) film na 4
matekfcb

ja ogladałam sama w domu, ale wg mnie był bardziej załosny niz smieszny

ocenił(a) film na 9
Milagros21

A na komediach pewnie chowasz się pod kołdre taaa?

ocenił(a) film na 8
edith092

myślę, że efekt był zamierzony, jakież to absurdalne, byś sterroryzowanym przez lalkę zabawkowym pistoletem :D mnie tam się podobało, dobrze się bawiłam, no i widziałam wcześniej ostatnią część, daję 8/10

edith092

Może i teraz dla nas jest to komiczne bo ja w kilku scenach też się śmiałam ale spójrzcie, że film ma ok . 20 lat a wtedy ludzie bali się zupełnie innych rzeczy niż my teraz. Ten film jest filmem młodości mojej mamy, i Ona naprzykład wtedy się go strasznie bała, tak samo mama mojej przyjaciółki. A ja oglądając go kilka razy się zaśmiałam. Więc nie mówcie, że film jest żałosny bo był robiony .. jakby to powiedzieć - "na poziomie" ludzi w tamtych czasach.

ocenił(a) film na 8
brilliance

Zgadzam się z brilliance ten film to klasyk sceny grozy lat 80/90. wy małolaty tego nigdy nie zrozumiecie.w tamtych latach nie było dużo takich filmów i każdy je znał i się bał. ja jak byłem dzieckiem i oglądałem go pierwszy raz to zrobił na mnie duże wrażenie, zresztą tak jest do dzisiaj. Następnym dobrym przykładem może być film "TO" polecam

ocenił(a) film na 8
Krolik1060

Co tutaj się dużo rozpisywać. Klasyka tamtych czasów. Takich klimatów dzisiaj na próżno szukać.

edith092

Wiesz,że laleczka była trudna do zniszczenia.Poza tym wyglądała chorobliwe.

Cho-Hi-Gang

Efekt komiczny był jak najbardziej zamierzony. Takie kiedyś się kręciło horrory - nie do końca poważne. Wystarczy spojrzeć na filmy takie jak "Gremliny", "Critters", "Martwe Zło 2"

ocenił(a) film na 8
edith092

Również odniosłem wrażenie komizmu.Pierwsza część pomimo że miała mniej akcji i krwi,posiadała zdecydowanie lepszy klimat.

ocenił(a) film na 7
simon3333

Zgadzam się z twoją opinią :) Jedynka jest najlepsza!!!!!! Ale trzecia część jeszcze gorsza :/

ocenił(a) film na 10
simon3333

Komiczny? No, może, ale za dzieciaka każdy ,,sikał po nogach''. Świetny finał w fabryce!

ocenił(a) film na 8
Luukasz

Za dzieciaka dużo rzeczy wyglądało strasznie :)

ocenił(a) film na 5
simon3333

marna kontynuacja pierwszej części która jest bardoz dobra tu to kino klasy B,wogóle motyw wskrzeszenia Chuckiego beznadziejny w p

edith092

Ciekawe czy byś się śmiała jakby Tobie lalka przystawiła pistolet do głowy :D