ale chyba tworcy osiagneli w tym filmie niezamierzony efekt komiczny. nie wiem jak was ale mnie smieszy obraz przerazonego faceta i lalki przykladajacej mu pistolet do glowy. i jeszcze te zlowrogie miny. przerazajace. naprawde
Chyba jednak osiągnęli efekt komiczny, bo ja oglądając
ten film , w niektórych scenach pokładałam się z siostrą
ze śmiechu :D Film poprostu dno, to powinno być zaliczne do
gatunku horroru komediowego :P
Ja daję 2/10 :)
myślę, że efekt był zamierzony, jakież to absurdalne, byś sterroryzowanym przez lalkę zabawkowym pistoletem :D mnie tam się podobało, dobrze się bawiłam, no i widziałam wcześniej ostatnią część, daję 8/10
Może i teraz dla nas jest to komiczne bo ja w kilku scenach też się śmiałam ale spójrzcie, że film ma ok . 20 lat a wtedy ludzie bali się zupełnie innych rzeczy niż my teraz. Ten film jest filmem młodości mojej mamy, i Ona naprzykład wtedy się go strasznie bała, tak samo mama mojej przyjaciółki. A ja oglądając go kilka razy się zaśmiałam. Więc nie mówcie, że film jest żałosny bo był robiony .. jakby to powiedzieć - "na poziomie" ludzi w tamtych czasach.
Zgadzam się z brilliance ten film to klasyk sceny grozy lat 80/90. wy małolaty tego nigdy nie zrozumiecie.w tamtych latach nie było dużo takich filmów i każdy je znał i się bał. ja jak byłem dzieckiem i oglądałem go pierwszy raz to zrobił na mnie duże wrażenie, zresztą tak jest do dzisiaj. Następnym dobrym przykładem może być film "TO" polecam
Co tutaj się dużo rozpisywać. Klasyka tamtych czasów. Takich klimatów dzisiaj na próżno szukać.
Efekt komiczny był jak najbardziej zamierzony. Takie kiedyś się kręciło horrory - nie do końca poważne. Wystarczy spojrzeć na filmy takie jak "Gremliny", "Critters", "Martwe Zło 2"
Również odniosłem wrażenie komizmu.Pierwsza część pomimo że miała mniej akcji i krwi,posiadała zdecydowanie lepszy klimat.
Zgadzam się z twoją opinią :) Jedynka jest najlepsza!!!!!! Ale trzecia część jeszcze gorsza :/
Komiczny? No, może, ale za dzieciaka każdy ,,sikał po nogach''. Świetny finał w fabryce!
marna kontynuacja pierwszej części która jest bardoz dobra tu to kino klasy B,wogóle motyw wskrzeszenia Chuckiego beznadziejny w p