nie wiele filmów Allena widziałam czy może ktoś zna podobne filmy do tego>>? a może Allen zrobił jeszcze lepszy? jeżeli tak to czekam na propozycje. Film bardzo dobry i jak zwykle genialny Hopkins:)
Myślę, że filmu Allena lepszego od tego nie trudno znaleźć. Z jego nowszych filmów, polecam "Co na kręci, co nas podnieca".
akurat te filmy oglądałam i Vicky Christina Barcelona i co nas kręci, co nas podnieca:) jednak z tych trzech właśnie które oglądałam poznasz przystojnego bruneta był najlepszy:)
Polecam Wszystko Gra Allena. Nie jest podobny do tego, ale naprawde warto go zobaczyć.
Jeżeli autorka szuka filmu podobnego do tego to raczej "Wszystko Gra" kompletnie tu nie pasuje. Co nie zmienia faktu, że to świetny film oczywiście. Jak chcesz fajną komedię Allena to polecam Scoop: Gorący Temat, Klątwę Skorpiona, Koniec z Hollywood. Jego wcześniejsze dzieła takie jak Manhattan czy Annie Hall są genialne, ale raczej nie przypominają tych najnowszych produkcji ;)
i jeszcze Sen Kasandry dodałabym.... zgadzam się co do starych filmów (i do tych dodam jeszcze Zeliga, Bierz forsę i w nogi)
Zgadzam się z przedmówcami ale dodał bym do tego dwa filmy które koniecznie trzeba zobaczyć Danny Rose z Broadwayu i Jej wysokość afrodyta polecam ;-)
niech nie piszą ludzie którzy nie rozumieją filmów ALLENA tal a'propos a najlepszy jego film to co nas kręci co nas podnieca lub zbrodnie i wykroczenia a najgorszy jedyny nieudany to vicky cristina barcelona
Jeśli o najlepszye filmy Alena chodzi, to ile widzów tyle opinii. Prywatne rankingi jego fanów potrafią różnić się diametralnie.
Jeśli chodzi o PODOBNE filmy Allena, to moim zdaniem (widziałem wszsystkie) przede wszystkim:
- Mężowie i żony
- Hannah i jej siostry
- Wrzesień
W mniejszy stipniu (i same filmy IMO słabsze wyraźnie):
- Życie i cała reszta
- Co nas kręci, co nas podnieca