PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501868}

Poznasz przystojnego bruneta

You Will Meet a Tall Dark Stranger
2010
6,0 44 tys. ocen
6,0 10 1 44089
5,8 33 krytyków
Poznasz przystojnego bruneta
powrót do forum filmu Poznasz przystojnego bruneta

..ale jest baaardzo dobry. Od czasu Wszystko Gra Allen odszedł od swojego stylu, neurotyczności, specyficznego poczucia humoru i poczucia świata, moim zdaniem zdecydowanie na niekorzyść dla jego filmów. I było coraz gorzej, Sen Kasandry na przykład obejrzałam z zażenowaniem... Ale jednak poszłam do kina na Poznasz... i zaskoczenie bardzo pozytywne. Brakuje widoku samego Allena, ale film jest lekki w pozytywnym sensie. Fani Manhattanu itp. mogą być rozczarowani i mogą krytykować, ale ja sama jestem fanką Manhattanu itp. i bardzo mi się podobało. Potrzeba tylko trochę luzu przy oglądaniu.

ocenił(a) film na 6
skarbens

Obejrzałem i pomyślałem sobie : co też może znaczyć taka postawa Allena. Dziwna postawa mistrza, który lekceważy swoje mistrzostwo racząc swych sympatyków kinem hmm ... no, ,,letnim". A może ja daję się zwodzić pozorom, nie kojarzę faktów, nie rozpoznaję symboli i zwyczajnie utknąłem w ambiwalencji uczuć wobec ostatnich, gdzieś tak od 2005 roku, dokonań reżysera.
Ta zabawa utrwalonymi rolami społecznymi postaci, którymi zaludnia swe filmy, mnie bawi już mniej, czego żałuję.Omawiany tu tytuł to wedle mnie jeden z najsłabszych jakie zrobił.
Tęsknię do Allena, takiego jakiego poznałem w latach 70-tych, nic na to nie poradzę.
Good night and good luck, esforty.
6/10

ocenił(a) film na 7
skarbens

Mam podobne odczucie. Nie jest to "stary" allen ale mimo tego (a moze wlasnie dla tego) film dzieki swej innosci oglada sie calkiem przyjemnie. No i na obsade milo popatrzec.
Dłuższe wrażenia jak zwykle na blogu
http://tomiga.wordpress.com/2011/03/24/film-poznasz-przystojnego-bruneta-you-wil l-meet-a-tall-dark-stranger/

ocenił(a) film na 9
tomiga

dobry dooobry blog, Tomiga.
Midnight in Paris - eh, jednak Allen się starzeje...Albo raczej w drugą stronę. Robi się jakby młodszy - mniej zgorzkniały, mniej cyniczny. Niedobrze, niedobrze.

ocenił(a) film na 7
skarbens

Filmy Allena staja sie coraz plytsze. Ale wciaz zabawne.