PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501868}

Poznasz przystojnego bruneta

You Will Meet a Tall Dark Stranger
2010
6,0 44 tys. ocen
6,0 10 1 44089
5,8 33 krytyków
Poznasz przystojnego bruneta
powrót do forum filmu Poznasz przystojnego bruneta

Warto obejrzeć

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film, z ciekawymi postaciami, świetna obsada.
Nie wiem czemu niektórzy piszą że nudny??? Ja się świetnie bawiłam, a już na pewno nie nudziłam.
Jedyne co mogę zarzucić filmowi to jest to, że skończył się w najmniej przewidywanym momencie. Czuję niedosyt, bo kilka wątków nie zostało wyjaśnionych...

Ogólnie, polecam !

Mimi_15

SPOILER
Też czuję pewien niedosyt, ale być może takie właśnie było zamierzenie Allena. Mottem filmu jest cytat z Szekspira: "Życie jest to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, nic nieznacząca". A więc może to, jak się te historie zakończą, nie ma już tak naprawdę większego znaczenia. Ci bohaterowie wciąż będą się miotać tak jak do tej pory... Jedynie starsza pani - uwiedziona teoriami spirytystycznymi - wydawała się pogodzona z życiem i w końcu odnalazła spokój i szczęście. Znamienne. Iluzja zdaje się lepsza od rzeczywistości... A może nie iluzja, tylko po prostu wiara w coś - choćby przepowiednie wróżki...
Ja również się nie nudziłam, wręcz przeciwnie - ta historia bardzo mnie wciągnęła, choć w sumie nie była specjalnie nowatorska - podobne sytuacje już się widziało u Allena czy w innych filmach (jak np. starszy facet romansujący z młódką; kradzież rękopisu). Naprawdę fajnie mi się to oglądało. Między 7 a 8. Stawiam 8, może ciut naciągane ;)

Sylwia_sp

A jednak z perspektywy czasu 7 ;)