Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 42 tys. ocen
6,7 10 1 41974
7,1 26 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Poziom magii i niepokojący klimat plus nieskazitelnie czysta skandynawska stylistyka daje świetne efekty. Polecam ten film nie tylko pasjonatom horroru, bo to w zasadzie jest film o miłości...
... a bardzo ważne jest też to że po pierwszych pięciu minutach główny bohater nie rzuca badziewnego tekstu humorystycznego jakby reklamował chipsy...

ocenił(a) film na 10
lokk

hehe

ocenił(a) film na 9
lokk

Moim zdaniem piękny film, nie jest straszny jak na horror, opowiada przepiękną historię przyjaźni, przyjaźni mimo różnic dzielących naszą dwójkę młodych bohaterów, ona wampir a on człowiek, a mimo wszystko potrafili siebie zaakceptować takimi jakimi są. Polecam gorąco ten film, nie wierzcie w opinie tych którzy dają mu 1/10, warto obejrzeć, naprawdę :)

ocenił(a) film na 10
kamyk123

może ci od 1 dla LMI kochają, ekhemm, 'loffciają' to gówno, jakim bez wątpienia jest zmierzch, a to wiele tłumaczy.

prawdziwa perła wśród chłamu (niestety), jaki prezentuje dziś amerykańskie kino wampiryczne. Strach pomyśleć, jaki remake zrobią Jankesi z tego cudu skandynawskiej kinematografii.

ocenił(a) film na 9
Hominus_nocturnus

z tego co wyczytalem remake ma byc troche bardziej wierny ksiazce, pomijajac oczywiscie lokalizacje....