Czy nie sądzicie że Hakana, "ojca" Eli/Abby powinien zagrać w tym filmie Christopher Lee?
Miało by to sens gdyż film jest wyprodukowany przez Hammer Films, które w latach 50 stało się sławne ekranizacją Draculi, w tytułowej roli wystąpił wówczas Lee.
On tak naprawde nie byl jej ojcem przeciez bylo zdjecie ich stare jak sa rownesnikami a ona jest wampirem wiec sie nie starzeje pozdrawiam :D
Wiem, ale napisałem tak żeby nie spojlerować.
SPOILER!
W książce on jest pedofilem któremu Eli płaci ciałem za to że zdobywa dla niej krew.
A w wersji szwedzkiej nie wiemy nic o jego pedofilskich skłonnościach
aha to przepraszam bo wyszedl mi SPOILER nie czytalam ksiazki ale widze ze jest troche oblesna
pozdrawiam i sory za spoiler
to ja przepraszam za spojler i również pozdrawiam.
Eh, no troche obleśna, nie wiem czy tak jest w normalnej wersji, ale w wersji napisanej łatwym szweckim, jest scena w której Hakan powraca zza grobu, widzi Eli i idzie do niej masturbując się przy tym..
Hmm ciekawe dlaczego tego nie pokazaliw filmach...XD
hahah :) moze i dobrze ze nie pokazali! :) heheh Ciekawa jestem tylko czy "ojciec" byl jej jakims bratem czy chlopakiem :)
Uważam, że angaż Christopher Lee do roli opiekuna wampirzycy byłby trafnym posunięciem, gdyby na przeszkodzie nie stał fakt, że liczący 90 lat aktor jest już ciut za stary do tej roli i nie wyglądałby zbyt wiarygodnie w scenach wydpadów po lunch, gdzie potrzeba nieco siły fizycznej.
Emm no tak, obejzalem obie wersje nie dawno i stwierdzam ze pasowalby ale musieli by zastapic go kims mlodszym w scenach zbierania krwi, i to wcale nie byloby az takie ziezkie gdyz mial na twarzy maske przez prawie caly czas
To dobry pomysł, ale nie wiemy jak obecnie z powodu zaawansowanego wieku stoi koordynacja ruchowa aktora. Widziałem ostatnio " Hugo i jego wynalazek", gdzie aktor w większości scen ze swoim udziałem raczej siedzi za biurkiem i nie wykonuje bardziej gwałtownych ruchów, więc ciekawie jakby wyglądałby w roli " ojca" pominąwszy nawet sceny z rajdami po krew.