PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 22 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Cześć , mam zamiar wybrać się do kina widziałem Szwedzką wersje , i czy obie są identyczne , czy pokazują jakieś inne wątki w amerykańskiej ?

ocenił(a) film na 5
Horroro_maniak

To typowy amerykański remake szwedzkiej wersji. Choć reżyser zarzekał się, że to nie będzie remake, to niestety nim jest. Nawet gesty postaci i teksty są żywcem zerżnięte z filmu Tomasa Alfredsona.

ocenił(a) film na 7
Horroro_maniak

rozczarowałem sie.. myslałem ze bedzie lepszy:( ... moja ocena to 4

loko89

Ale jest tak zerżnięte ze szweckiej , jak kwaranatnna zerżnęła z rec'a ?

ocenił(a) film na 10
Horroro_maniak

Zacznę od tego, że to nie jest horror tylko melodramat z wampiryzmem w tle. Swoją drogą film jest piękny i naprawdę rozczulający.
Dla mnie klimat trochę jak w Lolicie.

ocenił(a) film na 7
anyerpenno

Świetny melodramat, szkoda mi tylko braku normalnej końcówki.

Horroro_maniak

Trochę inne wątki rozwijają. Nie będę wchodził w szczegóły, bo mocno bym spoilerował, ale bardzo ciekawie jest obejrzeć obie ;] Są zbliżone do siebie bardzo, połączenie wersji byłoby ideałem (chyba muszę tę książkę przeczytać ;>).

ocenił(a) film na 9
BuzzOff

nie do końca wersja amerykańska jest dla mnie lepsza przez wzgląd na brak dziwczynki z penisem :P do tego muzyka a la hitchcock do tego świetne aluzje typu owen i abby bawią się razem w rytm "do you realy wanna hunt me" itp. a z książki brakuje wątku z przemienieniem abby (gwałtem w tle itp.) pytanie czy z chodzeniem wiąże się coś "specialnego" całość sprawia wrażenie potwora i chłopca w pułapce natomiast patrząc na to jako całej histori z brakującymi scenami odkrywa się przed nami historia o zagubionej 200 letniej dziewczyene i chłopca który nie wie co ma zrobić z fantem że jego dziewczyna jest wampirem i jak nie skączyć jak swój "poprzednik"

ShasOBrawleR

Cholera, teraz muszę przeczytać książkę. Dziękuję ;>